Politika

Jakič: Državljani Crne Gore koji su na privremenom radu u inostranstvu više neće moći da glasaju?

Roman Jakič

Bivši ministar odbrane Slovenije i bivši poslanik Evropskog parlamenta Roman Jakič na Twitteru se osvrnuo na analizu CdM-a o izmjenama kriterijuma za sticanje crnogorskog državljanstva, koje bi Vlada mogla da usvoji već na sjutrašnjoj sjednici.

<<<Ovo je Vladin recept za nestanak Crne Gore<<<

“Znači da na izborima mogu da glasaju stranci koji su u Crnu Goru došli da rade i žive i imaju privremeno prebivalište u Crnoj Gori, a neće više moći državljani Crne Gore koji su na privremenom radu u inostranstvu”, upitao je Jakič.

Ocijenio je da je to “neobično”.

“I takva promjena neće ići kroz parlament? Što kaže na to OSCE/ODIHR”, dodao je Jakič.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Micka
Gost
Micka

E ne bilo nas dabogda ako ovo dozvolimo… Pa nismo mi stoka da se sprdate sa nama i krojite sve kako Vama odgovara… Ovo je sramota, sta sve rade da bi dobili… Bruka i sramotaaaaaa… 😡😡😡😡😡😡😡

Milan
Gost
Milan

Zasto?Mi druge drzave nemamo no ove! Valja vi novac koji trosimo u svojoj drzavi! Mi smo na privremenom radu! 350 miliona je dijaspora donijela u CG prosle godine!Zivjela Crna Gora!

Klavijaturista
Gost
Klavijaturista

Sto cekate CRNOGORCI????

Gradjanin Kejn
Gost
Gradjanin Kejn

Ja ne znam ko je ovaj Jakic osim da je bivsi, bivsi ovo, bivsi ono!!! Radi li on uopste nedje, osim sto svaki dan komentarise Crnu Goru!!!
Pa kako do drzavljanstva Slovenije?!!

Zoran
Gost
Zoran

To znači da će supruga iz Ukrajine koja mi je rodila 3 mala crnogorca moći da glasa ako je volja a važnije da ne mora svake godine da se ponižava i produžava boravak a uzgred joj onako bez objašnjenja prekinu boravak na mjesec dana svake dvije godine. Nije ovo smak svijeta! Ovo je ispravan rezon

Ludilo
Gost
Ludilo

Povraticu

Joj,majko moja
Gost
Joj,majko moja

Ovo je kršenje ljudskih prava !

Mitar
Gost
Mitar

To je bruka i sramota, taj narod je posao z azapadnu evropu jer im ova drzava i susjedstvo koje je ratvalo nije omogucilo da zive kao prstojni gradjanai a sada te iste koji su ratovali primas dajes im drzvaljanstva funkcije a svoje brises?? Ovo je genocid u miru.

Nikad više 1918
Gost
Nikad više 1918

Ne nego će ljudi koji žive godinama u CG i čiji je centar interesovanja i poslovanja republika CG , moći odlucivati o svojoj budućnosti, a oni koji su otišli i godinama nisu prisutni u CG vse neće moći odlucivati o našoj sudbini. Vrhunski i totalno Evropski zakon

Prč
Gost
Prč

Ne kazu nista niti ce.sve je to izgleda dogovoreno,da se proda crna gora kao sto je 1918

Mila
Gost
Mila

Stvarno je ovo previše! Dokle misle da atakuju na državljane Crne Gore?
Ono što radi ova Vlada je urušavanje
svega što Crnu Goru čini onakvom kakva je!
Ovo je etno-inžinjering !

Leo
Gost
Leo

Možda ćemo na ulici ipak morati da branimo svoje i građansko. Srećno, svi zajedno i složno, sve razmirice su po strani sad 🙂

WTF
Gost
WTF

Znači gdine Jakiču, strancima veća prava nego svojim građanima.

Podgoričanin
Gost
Podgoričanin

Sa ovakvom vladom ništa nije neobično.

Dijaspora
Gost
Dijaspora

Žalosno da građanska Crna Gora ništa ne poduzima da zaštiti svoju državu od okupatora.Niko van Crne Gore neće pomoć ako se ne pokrene građanska Crna Gora.

Send this to a friend