Politika

Jakič: Potez Radulovića nije u duhu EU preporuka o kohabitaciji

Jakič

Nije dobar potez ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića, koji se odnosi na upućivanje verbalne note državama prijema ambasadora koje to Ministarstvo želi da opozove, bez konsultovanja sa predsjednikom države, ocijenio je danas na Twitter-u nekadašnji evropski poslanik i bivši ministar odbrane Slovenije, Roman Jakič.

On je naveo da da se u prijedlogu rezolucije Evropskog parlamenta i izvještajima EK o Crnoj Gori naglašava potreba za saradnjom i konstruktivnom kohabitacijom između predsjednika države i Vlade Crne Gore.

“Mislim da ovaj potez ministra nije u tom duhu”, dodao je Jakič.

Podsjetimo, Dnevne novine su objavile da je Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore verbalnom notom obavijestilo države prijema ambasadora za koje je pokrenulo postupak opoziva, da oni nisu više ambasadori, iako taj proces nije završen jer predsjednik Crne Gore još nije potpisao ukaz o njihovom opozivu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Maestro
Gost
Maestro

Jakič Crna Gora neće četnike sviđelo se to evropi ili ne

expert123
Gost
expert123

preduzeli su poteze u diplomatiji u vezi sa smjenom ambasadora ka su to uradili po direktnim instrukcijama iz Beograda. Izgleda je zavist kod Vucica proradio da Crna Gora bude ispred Srbije u EU integracijama pa zeli ovakvim potezima da se one izjednace u tome. Dobro je sto reaguje Eu ali nista se tu ne mijenja jer to nema efekta kod… Više »

Mirko
Gost
Mirko

Kakva sila od ministra , da ga pozele sve zemlje.znaven sgodan vidjen neodoljiv

Terra nova
Gost
Terra nova

Bruka i sramota, ova apostolska vlada i radi sve da unazadi Crnu Goru na putu EU i napredak u svakom pogledu. Nije moguće da Crna Gora bude bolja od Srbije i udje u EU prije njih, to Vučić preko svojih poslušnika neće dopuštit. “Vlada” ima nalog da uspori CG i da nas uvedu u srpski svet.

CG u ❤️
Gost
CG u ❤️

Svakim danom aktuelna vlast od eu dobija po ,,prstima”

ali oni za to ne mare.

Ubrzo će i crveni karton i da nas vrate mnogo unatad.

Valjda se svjesno radi da nas srbija kako neki kažu ,,prešiša” na putu ka EU.

Old
Gost
Old

Tako neka vide eksperti đe im je mjesto.

Send this to a friend