Politika

Javne ličnosti podržale ratifikaciju ugovora o pristupanju NATO-u

Javne ličnosti, među kojima su brojni akademici, profesori podržali su ratifikaciju ugovora o pristupanju Crne Gore NATO u parlamentu Crne Gore.

Oni ističu da je ratifikacija presudan i najvažniji događaj nakon obnove državne nezavisnosti 2006. godine.

“Ubijeđeni smo da je članstvo Crne Gore u NATO preduslov daljeg napretka zemlje, njenog opstanka kao nezavisne i suverene države i izgradnje državnih i nacionalnih institucija, uz puno poštovanje zakona i državnog subjektiviteta Crne Gore. Vjerujemo da će se, nakon pristupanja u punopravno članstvo Atlanskoga saveza, brže i odlučnije pristupiti reformama u svim oblastima društva, osobito u onim koje čine Crnu Goru osobenim državnim prostorom”, navodi se u saopštenju dostavljenom našem portalu.

Ratifikaciju su ovom prilikom podržali akademici Vukić Pulević, Pavle Pejović, Sreten Perović, Branko Radojičić, Mladen Lompar, Mihailo Burić, Gojko Kastratović, Zlatko Bulić, profesori Jasmina Nikčević, Peko Nikčević, Branko Baletić, profesor dr. Srđa Stanković, mr Radoje Žugić kao i Slobodan Kovačević, Žarko Radulović, Ivan Burić, Rajko Cerović, Slobodan Marunović, Dragan Perović, Arsenije Jovanović, Milorad Pustahija, Slavko Mandić, Dragan Ilić, Slobodan Jovanović, Stevo Vučinić, Ranko Đonović,Vesko Gazivoda i Đuro Vučinić.

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rade
Gost
Rade

Deset puta je duza lista javnih licnosti koji su protiv ulaska u Nato.

Terra nova
Gost
Terra nova

Vrijeme je više bilo da se oglase javno akademici i javne ličnosti iako se manje više znaju njihovi stavovi povodom pristupanja NATO savezu. Njihovo javno mišljenje je potrebno da bi javnost znala koga da slijedi, da je inteligencija za ovaj drzavni projekat, a ne samo političari, koji je od krucijalne važnosti za Crnu Goru. Možda su ovo trebali i ranije… Više »

Peki
Gost
Peki

A koja crna inteligencija! Ove rezimske protoplazme!

Send this to a friend