Politika

Jelušić: Bez velikih projekata i DPS u vlasti nema napretka Budve

Jelušić

Krajnje vrijeme da se Budva pokrene iz svakojake stagnacije na čijim marginama je danas drže nevješte koalicje na vlasti, smatra predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Predrag Jelušić i dodaje da bez lokalnog DPS-a nema ozbiljne i kvalitetne izvršne vlasti u metropoli turizma.

“Dvije godine za nama bile su ipak dug period da kolacije na vlasti, kojima su građani pružili priliku 2016. godine, za uzvrat donesu Budvi i tim istim građanima dalji progres grada. Danas je jasno da usljed međusobnih previranja, neznanja i neposvećenosti javnom interesu, nijesu bili u stanju da isplaniraju niti jedan kapitalni ili razvojni projekat Budve”, rekao je Jelušć Dnevnim novinama.

On je ocijenio da se sadašnja vlast vrlo često pravda insinuacijama o već zatečenim problemima u lokalnoj samoupravi, ali izgovor za sopstvenu neagilnost ili nesposobnost u kreiranj u ambij enta za dalji razvoj Budve nemaju.

“Smatram da za građane Budve više nema izgovora. U političkoj prošlosti još žive i od nje misle da mogu da profitiraju jedino naši politički oponenti. Ali, Budva mora dalje. Niti jedan politički subjekat (postojeći ili onaj u perspektivi) političkog programa utemeljenog na proevropskim opredjeljenjima, sa razvijenom sviješću o pripadnosti državi Crnoj Gori i poziciji Budve u njoj, te jasnoj viziji o turističkom i ukupnom društvenom i ekonomskom razvoju grada, bez lokalnog DPS neće biti u prilici da na ozbiljan način i kvalitetno vrši izvršnu vlast, koja je Budvi prijeko potrebna”, kazao je Jelušić.

On napominje da je opštinski odbor Demokratske partii je socijalista u Budvi i danas najbrojniji politički subjekat u gradu.

“Ako je dio naših sugrađana na prethodnim lokalnim izborima iz različito motivisanih razloga prije dvije godine i odlučio da pruži povjerenje nekoj drugoj političkoj opciji, danas smo sasvim sigurni da kadrovskom strukturom ljudi koji su okupljeni oko lokalnog DPS-a, vizijom i jasnim političkim programom ponovo imamo te ljude. To nam je zapravo i dugoročni cilj. Da svojim jasnim političkim ciljevima, angažovanjem, znanjem i planovima za razvoj svih društvenih i privrednih sfera u Budvi, prevashodno misleći na turizam, nastavimo da motivišemo, osnažujemo i animiramo naše članstvo. Budva neće moći dalje bez razvojnih projekta”, jasan je Jelušić.

Prema njegovim riječima cilj DPS-a je da Budvu kao turističku destinaciju u najkraćem mogućem periodu usmjere ka evropskom razvoju kojem krupnim koracima stremi država Crna Gora.

“Tome smo spremni da podredimo kadrovsku strukturu, znanje i umjeće jer se Budva mora pokrenuti iz stagnacije na čijim marginama je danas drže nevješte koalicije na vlasti”, naglasio je Jelušić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
biba struja
Gost
biba struja

kad bi se kako od pijeska mogli valjati meleoni, ali nema sveta da da formulu, ali zato svaki dan pristižu meleonski dugovi za naplatu, a đe su ih dosad držali, mora u pijesku

Marv
Gost
Marv

Tipicna ucjena … Sta nema DPS nema kapitalnih investicija??

Delta sity
Gost
Delta sity

E Jelusicu,

bio vam je DPS i Sveto 30 godina na vlasti
Sve opljackao i oglodao

Bolje bi ti bilo da cutis

Pravi Rambo
Gost
Pravi Rambo

a napredak ne moze bit bez DPSa na vlasti to sigurno … vidimo kako je s Marovicem bio napredak … sigurno niste znali sto radi unazad 20 god a pocela su i djeca bombone da kriju kad pored njega prodju da im ne bi trazio pola kese … ajde odmaglite obraza vam … i ovi sto su tamo na vlast… Više »

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

lako je da se vratite na vlast sa frontom i koaliciju braca ste po neznanju i kradji

Joj
Gost
Joj

Tako mi toga napretka.

Cikotickii
Gost
Cikotickii

2 godine bez hostaplera u Budvi, bez lopovluka. Cudo jedno

Send this to a friend