Politika

Jelušić: Izmjene izbornog zakonodavstva nepotrebne i ishitrene

Božena Jelušić

U ovom momentu izmjene izbornog zakonodavstva nepotrebne su i ishitrene, kazala je za Gradski radio Božena Jelušić, potpredsjednica Građanskog pokreta URA.

“Odluka nije naša međunarodna obaveza, ali je i ustavna i zakonita. Pošto u ovom trenutku izmjena i dopuna zakona nije međunarodna obaveza, ona je politička i dobiće politički odgovor. Bojim se da će nas takav odgovor udaljiti od postizanja društvenog koncenzusa i kohezije. Zbog toga bih, baš kao što je to odlučila Vlada pomenute izmjene i dopune ostavila da se riješe kao dio jedinstvenog paketa revizije Zakona o boravištu i prebivalištu, biračkog spiska i ostalih zakona”, navela je Jelušić.

Na pitanje da li URA podržava ove izmjene zakona, Jelušić nije dala konkretan odgovor.

“Nijesmo rekli da podržavamo izmjene. Nije stvar u tome. Nemam pojma o čemu je konkretno riječ… Međutim, bilo kakvo rješenje prije jedinstvene revizije zakonodavstva, smatramo politički nepotrebnim i ishitrenim”, rekla je ona za Gradski radio.

Podsjećamo, iz Vlade je saopšteno da Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom nije na dnevnom redu današnje sjednice Vlade. Samo sat kasnije, saopšteno je da će o Prijedlogu ipak biti riječi na sjednici.

“Ovaj dokument naći će se na dnevnom redu Vlade kada se za to steknu proceduralni uslovi propisani Poslovnikom Vlade Crne Gore (članovi 15, 32 i 40), a koji podrazumijevaju da isti bude odobren od strane Sekretarijata za zakonodavstvo i Komisije za politički sistem, pa tek onda da bude upućen Vladi na razmatranje”, navodi se u sopštenju i dodaje: “Ovaj dokument biće iznijet pred Vladu na formalno-pravno besprekoran način, a sve prijedlozi koji budu u njemu biće isključivo u najboljem interesu građana Crne Gore”, saopšteno je iz Vlade.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Realan čovjek
Gost
Realan čovjek

Reagujte vi iz URE ako ste za Crnu Goru kao što kažete…

Starii
Gost
Starii

Koliko lica imaš blago ti.

Noj
Gost
Noj

Trebalo bi da imaš pojma o čemu je riječ. Ti podržavaš tu vladu.

Milo
Gost
Milo

Rad ove treba nove izbore samo da ura i sdp ne bi cenzusa takli da ih nema vise

🇲🇪🇲🇪🇲🇪❤❤❤
Gost
🇲🇪🇲🇪🇲🇪❤❤❤

Nikad

Send this to a friend