Politika

Jelušić: Šehović sjednicu trebao da zakaže u što kraćem roku, pokazuje nesenzitivnost za egzistenciju prosvjetara

Božena Jelušić

Sjednicu Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport trebalo je zakazati u što kraćem roku od dana prijema zahtjeva trećine članova odbora, bez odgađanja, sa jednom tačkom dnevnog reda – Stambena problematika prosvjetnih radnika u Budvi, poručila je poslanica Građanskog pokreta URA Božena Jelušić.

“Sazivanjem sjednice odbora za sljedeći utorak, 16. avgusta, u trenutku aktuelnog štrajka prosvjetnih radnika, predsjednik odbora Damir Šehović je pokazao nesenzitivnost za egzistencijalne probleme prosvjetnih radnika, dok je njenim sazivanjem na dan održavanja vanredne sjednice crnogorskog parlamenta pokazao i da ovim pitanjem ne želi suštinski da se bavi, te u cilju podsticanja konstruktivne i svestrane diskusije predvidi dovoljno vremena ovim povodom”, pojasnila je poslanica URA.

Takođe, smatra ona, posebno je upitno zašto na sjednicu Odbora nisu pozvani predstavnici svih nosioca imovinskih prava nad objektima u izgradnji, odnosno, kako navodi, predstavnici četiri legitimna sindikalna odbora ili Koordinacionog odbora za rješavanje stambenog pitanja prosvjetnih radnika u Budvi iz svih vaspitnoobrazovnih institucija.

“Ovim povodom upućujem oštru kritiku na datum i vrijeme sazivanja sjednice odbora, posebno imajući u vidu da se radi o dugogodišnjem problemu koji je određeni broj prosvjetnih radnika i njihovih porodica u Budvi trajno ostavio bez mogućnosti da riješe svoje stambeno pitanje, izazvao podijeljenost među prosvjetnim radnicima i arenu solidarnog stambenog ulaganja pretvorio u polje profiterstva i korupcije”, zaključila je Jelušić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Danka
Gost
Danka

Da sam na mjestu gospođe ne bih se više oglašavala.

Progres
Gost
Progres

Tri godine ste na vlasti i sad ste našli da se glasnete….

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Ako se do sada nijesi javljala za riječ, vala, trebao bi neko da ti objasni da nije pristojno da živiš u istom gradu, znaš neke od tih ljudi, i nijesi se potrudila da ovo podigneš ni danima ni nedjeljama ni godinama unazad.

marius
Gost
marius

A dje si ti nama Bože, ovoliko dugo ? Sezona,pa se nema kad. A neka si se ti javila,da ne brinemo .

Gradjanin
Gost
Gradjanin

A ti što je najgore nemaš senzitivnosti za interese svoje države! Ali zato imaš veliku senzitivnost za lični interes! Sramota je to Bozena!

Sara
Gost
Sara

Da imas imalo savjesti odisla bi iz stranke u kojoj je nalazis. Radite u interesu druge drzave.

Send this to a friend