Politika

Jelušić tvrdi da za smjenu Vlade postoji konsenzus DPS-a i DF-a

Božena Jelušić

Dva najjača politička subjekta – Demokratska partija socijalista i Demokratski front zalažu se za iste stvari, tako da će imati više nego značajan konsenzus oko Prijedloga da se glasa o nepovjerenju Vladi, ocijenila je za Pobjedu poslanica Građanskog pokreta URA Božena Jelušić.

Istakla je da su DPS i DF po pitanju podrške izvršnoj vlasti vrlo unisoni.

“Isto misle, isto govore. Zalažu se za istu stvar – za smjenu ove Vlade, a po onome što je u parlamentu govoreno i na koji način je postavljeno čini mi se da o tom pitanju već postoji značajno saglasje “, istakla je Jelušić.

Smatra i da bi poslanici Demokratskog fronta trebalo da podrže ovu inicijativu opozicije „ukoliko stoje na pozicijama koje su zacrtali“. Jelušić je navela da kako oko pitanja smjene Vlade postoji saglasnost dvije stranke sa najvećim brojem poslanika – DPS-a i DF-a, manje političke partije ne mogu uticati na ishod odluke.

“Zbog ta dva najveća subjekta praktično nijedna manja politička partija nema nešto posebnog razloga da glasa ili ne glasa, jer ne bi mogla ništa tu da promijeni “, kazala je Jelušić.

Komentarišući posljednju ponudu DF-a koja bi trebalo da riješi političku krizu, na koju bi URA i Demokrate trebalo da daju odgovor do 10. decembra, Jelušić je kazala da ne vidi ništa posebno novo u toj inicijativi.

“Mi smo jasni u tom smislu da su nam ozdravljenje i neka vrsta normalizacije sudske grane prioritet svih prioriteta”, naglasila je ona.

Jelušić je poručila i da ne vidi razlog zbog kojeg ne bi podržali Platformu opozicije za građanski i evropski konsenzus čiji je cilj rješavanje ključnih pitanja i izazova koji su uslov za dalji evropski put države.

“Svaka akcija koja na neki način može da vodi nekoj inkluzivnosti, pravovremenim, dobronamjernim inicijativama – zašto da ne. I, naravno, ako je lišena bilo kakvih pokušaja da se na nekakav ideološki ili bilo drugi način spinuje ili dovodi u pitanje opredjeljenje Crne Gore za evropske integracije, članstvo u savezima koja smo već preuzeli, pokušaj je da jednu demokratsku inkluzivno-sekularnu državu stavimo na noge i da je učinimo servisom svih građana”, zaključila je Jelušić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kico
Gost
Kico

Ura je najveci izdajnik CG i crnogoraca. Vidjecete sad na Cetinje dje ste a tamo ste imali najvise glasova i kako vam crnogorci pamte one suze i izdaju manastira.

blam
Gost
blam

Po vrijednosti si jednaka bilo kome u DFu…prema tome, dođe nam isto.

Realna
Gost
Realna

Ova vlast nista dobto nije uradila do sada i treba da padne. Ako ni zbog cega drugog a to zbog dvije najbogatije kompanije EPCG i CEDISa koje sistematski unistavaju kako bi se privatizovale. Rukovodstvo i bord su zasluzili zatvor. Toliko neznanje i nepostovanje zakona se vraca kompaniji kao bumerang. Da iko od 41 poslanika ima imalo morala digao bi ruku… Više »

Tocno
Gost
Tocno

1001% je u pravu!To svako vidi bez ko nema oci!

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Božana se prepala fotelji.

Mijana
Gost
Mijana

Ako ste gospodjo Jelusic sigurni da ste radili u interesu gradjana ,trebalo bi da inicirate nove Izbore I tako ucvrstite Vasu poziciju u vasoj politickoj karijeri.

Realnost
Gost
Realnost

Kakve veze ima pada li VLADA ,to je u civilizovani svijet normalno pa do sad je palo 100 vlada Italije,Fancuske itd i to za manje sitnice ,ostat će vam partije ne bojte se ,daleko smo mi od EU po svemu .

Perun
Gost
Perun

U svakoj iole normalnoj zemlji bi s obzirom na dubinu politicke krize i nesaglasje medju konstituentima vlasti vlada odavno.pala i bili bi raspisani vanredni izbori,samo kod nas se pravi politicki cirkus i nastavlja agonija iz jednog jedinog razloga,a to je ocuvanje postojecih uhljebljenja i funkcija i to dovoljno govori o njihovoj dobronamjernosti prema svojoj drzavi,samo su im bitne pozicije i… Više »

Hurem
Gost
Hurem

Sta ova trabunja.Da jr srece oni bi glasali za smjenu vlade i ne bi cuvsli fotelje za snahu sebe i ostalu rodbinu po sirini i dubini.Juce biser da onaj ko glasa za smjenu iz vlasti je uzeo pare danas ova ko ce sjutra prosut novi biser????APOSTOLSKA POSLA.

Daa
Gost
Daa

Najveci folirant, ili folirantkinja, u skupstini je ova Jelusic. Neka zetezenost, gluma, pokusava da se stavi iznad svega…glumi neku crnogorku, a nakon onoga na Cetinje ne smije recenicu da progovori o tome. Prica o pravdi a po dubini ubacise sve i svasta, likove bez struke i znanja, a ostavise bez posla svakog ko i prilici na crnogorca. Ne ide to… Više »

Boljsevik
Gost
Boljsevik

Martinovic iz Demokrata kaze “Ko glasa za smjenu Vlade taj je korumpiran”. Mislim suprotno. Ko ne glasa protiv ove Vlade je debelo korumpiran.

Cgcg
Gost
Cgcg

Sjedi izdajnice i pokri se usima

Gernsheim
Gost
Gernsheim

URA i DF imaju isti program zato su i u koaliciju, oni imaju isto mišljenje i o Srebrenici i o ulasku CG u EU oni su za zajednucu sa Srbijom i Rusijom i zato narod treba da im okrene ledja….

NIKOLAT
Gost
NIKOLAT

URA vi ste najvisi gubitnik ako padne vlada i raspisu se novi izbori zato sto dobro znate da necete preci cenzus i nece vas biti vise nide u politickom zivotu CG.DF bice vas grobar

Progres
Gost
Progres

Pokušaj obaranja vlade najviše će poslužiti da se pokaže da su DF i Demokrate jedno te isto samo malo uglancano, a da se URA ništa ne pita već nesretna diže ruku kako joj se reče, a dopušta da čupne pokoju fotelju.

Markooo
Gost
Markooo

Ova mutikaša krenula da završava Maroviću posao…

Srbo
Gost
Srbo

Treba cijela skupština da glasa smjenu vlade bez izuzetka .

Role je king
Gost
Role je king

Ura u koaliciji sa df.om i dem. vodi cg ka eu,kakav vic. Dobre su vam plate.

100%
Gost
100%

Kao da neko shvata ozbiljno ovu ženu i sve iz njene partije

Zoran
Gost
Zoran

Vi ste gospodjo Jelusic manja partija a plus ste kazete crnogorka a i URA je gradjanska partija. Neka ste mali, da manji zvek puca otkazite poslusnodt srbadiji i dodjite kod ovih 40 crnogorskih patriota i napravite vladu normalnu a ne srdnju kao do sada sto je bilo. Pa radite za intetese Crne Gore a ne da sve sto valja urusavate… Više »

Ćoško
Gost
Ćoško

Pa da, kako ćete izmijeniti loše prakse vlasti ako ne uzmete učešća u istoj. Umjesto da ste iskoristili ovaj nokaut DPS da instalirate nezavisno sudstvo i tužilaštvo, pa da radi u korist zakona, vi i Demokrate se bavite zapošljavanjem kadrova i interesima crkve. Samo tu jednu stvar da ste napravili bilo bi dovoljno da dobijete povjerenje pred svake izbore.

Kokot
Gost
Kokot

Da je Vjecna Sveta CPC.

Zoram
Gost
Zoram

Servisom za sebe i svoju familiju.

velimir
Gost
velimir

Hahahaha!
Kako cvili potonja URA!
Smijesno…TUZNO…cvile!

Sekula
Gost
Sekula

Jes sve je Vučić uz crnogorce🤣

Kokot
Gost
Kokot

Da rezimiramo,dok vi zajedno glasate sa DPSom u skupštini to je ok a ako neko drugi to hoće onda prozivka.Sve mi se čini da je trka ko će sa DPSom.

Blažo
Gost
Blažo

Jelušić koja je digla ruku za predaju Crnogorskih crkava i manastira Srbiji ima potrebu nešto da kaže.

Brat
Gost
Brat

Sve ona zna, ali korist od toga imaju samo ona i njeni. Sve ona opravda njenim narativima. Stid i sram.

Mrki
Gost
Mrki

taman su isti,samo svoj interes pod plaštom lažnog patriotizma…nema sreće u našoj CG dok oni politički bitišu na sceni

koki
Gost
koki

Sta isprica ova zena ,sta je ovo.,kao ona dijecja igra kada se vrtite oko sebe,nevjerovatno

Realan
Gost
Realan

A sto ti ne smijenis Vladu klerofasisticku i sami formirate Vlady??? Nemate kadrova? Ne mozete bez svetosavlja? Vec ste ogrezli u korupciji i neporizmu, pa se uljuljkali??? Nemoguce da vam kao gradjanski prepoznatoj ne smeta Bratic zena cetnik-fasista!

biblion
Gost
biblion

Sjedi dolje, dovoljno si izdala Crnu Goru, teško te je slušati.

Aplauz
Gost
Aplauz

Sta ce ova gospodja kad padne Vlada? Cijela porodica zapošljena po dubini… Sta cemo sa njima?

Bar
Gost
Bar

Ma sve može ,samo da ostanu fotelje

Uhhhhh
Gost
Uhhhhh

Muka našte srca kad vidim podlušu.
Koliko ova ima NE- obraza!

Boća
Gost
Boća

Ona,tobož tvrdi a ne vidi! Alo,pa Vlada je u manastiru dogovorena sa srpskim popovima,tako da si to viđela ali to ne tvrdiš.Crnogorci vam se sa ljutnjom posprdavaju odavno,nego takvi ste!

Krtoli
Gost
Krtoli

Zao mi je sto moram reci,ali vas politički izričaj je jako predvidljiv i bljutav!U vašim godinama,iskustvo bi vam trebalo slati signale za povlačenje!

Send this to a friend