Politika

Jelušić: Vlast u Budvi djeluje kao opozicija

Predrag Jelušić

Predsjednik budvanskog Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Predrag Jelušić kaže da se strasti u budvanskoj vladajućoj koaliciji smiruju jer su istrošili arsenal afera koje su trebale da prikriju njihov nerad.

Jelušić za Dnevne novine ističe da više nema ništa od one velike galame, najavljenih novih poteza, izlaska iz vlasti, ostavke kadrova Crnogorske, skupljanje potpisa 11 odbornika za smjenu Carevića, i da je na redu smirivanje situacije, mijenjanje teme i ponovno napadanje DPS-a.

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević izjavio je juče da je Crnogorska ovih dana spriječila lidera DF-a Andriju Mandića u pokušaju da destabilizuje i sruši vlast u Budvi i za godinu dana po drugi put sačuvala Budvu.

“Centrala DF-a je ovih dana pokušala da popravi ono što DPS-u nije pošlo za rukom prošle godine. Andrija Mandić se najprimitivnijim uvredama obrušio na funkcionere Crnogorske samo da bi isprovocirao konflikt u koaliciji i srušio vlast. Na sreću, čestiti ljudi iz budvanskog DF-a su reagovali na ovaj udar i pokazali da nijesu dio Mandićevog projekta rušenja opozicione opštine”, rekao je Pavićević.

U budvanskim kuloarima se govori da Crnogorska može da ima problem i sa članstvom jer svi ne misle kao predsjednik partije i lokalno rukovodstvo. Jelušić ističe da je stav Pavićevića nova politička konstrukcija Crnogorske, ali i ostalih partija iz budvanske vlasti.

“Sve rade da građani ne bi primijetili da za njihovo dobro ništa ne rade. Oni i dalje imaju političku konstrukciju kojom navodno plaše građane vratkom DPS-a na vlast. Pošto ništa nijesu uradili od onoga što se obećali građanima, prema biračima se odnose kao prema djeci i govore’Evo je Baba Roga iza ćoška, DPS će se vratiti na vlast”. A suština je da stvaraju afere kako bi prikrili svoj nerad. Počelo je dizanjem tenzija oko spomen ploče na ulazu u Stari grad, nastavljeno bilbordima o Prvom svjetskom ratu, razrađeno pričom o Guči u Budvi, a moguće je da će finiširati Vladom Georgijevim. Građani su, jednostavno, umorni od nefunkcionisanja vlasti i njihovih prozaičnih i prizmenih tema kao što su bilbordi i Guča “, smatra Jelušić.

Predsjednik budvanskog DPS-a ističe da su građani za protekle tri godine shvatili da DPS nije partija od koje bilo ko treba da se plaši, a vladajuća garnitura ipak mijenja teze.

“Oni jednostavno ne mogu da kažu ono šta je istina a to je da ne rade svoj posao. Oni ne održavaju sjednice b Skupštine, ne donose . odluke u interesu građana Budve, već se samo bave političkim manipulacijama. Oni se protekle tri godine nijesu bavili onim što im je zakon omogućavao već su se ponašali kao opozicij a i vazda nekoga drugoga kritikuju a pri tom su oni vlast i mogu da rade u punom kapacitetu, a ne rade. Svaka im je priča sa pozicije opozicije, a imaju vlast, a samim tim i odgovornost od koje bježe. Stalno imaju poruke kao da su već tri godine u opoziciji u Budvi, a ne na vlasti”, napominje on.

Jelušić poručuje da je vrijeme da budvanska vlast odgovori građanima gdje je njihova politička platforma i šta su realizovali od onog što su obećali građanima.

“Dosta je manipulacija i igre sa Baba Rogom. Oni više nemaju ni jedan argument za opstanak na vlasti, niti imaju neki projekat koji mogu realizovati svojim koalicionim kapacitetom i zato o tome ne pričaju. Zamislite do čega je došla Budva, da se priča o bilbordima i trubačima, a da niko ne pominje najlošije organizovane turističke sezone i teme od životnog značaja koje nijesu doveli do kraja”, zaključuje Jelušić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

Ako ovi što se slažu ka rogovi u vreći ostanu u Budvi na vlasti neće dovesti Guču u Budvu no će je pretvoriti u Guču. Oni prvi su je bili pretvorili u leskovac a ovi drugi naumili da je pretvore u Guču….

BosaNova
Gost
BosaNova

Pa reakno DPS i jeste prava babaroga u Bd koliko ste pokrali pod Marovicem

BOCAkotorska
Gost
BOCAkotorska

Kako da skinemo ovog Jelusica???

podgoričanin
Gost
podgoričanin

Viđeli smo po Svetozaru Maroviću kakvi ste vi! Bolje da ovi ne rade ništa no vi da kradete.

Magarac
Gost
Magarac

Julušiću , čije su ove naše plaže ?

Filipa
Gost
Filipa

Da vam kazem ni oni ne znaju, Mogren srce Budve smetiste ! Doticni sjedi u Mogren daje intervju i hvala se neka proseta stazom do plaze Mogren 1 i 2 !

jpmd
Gost
jpmd

Gospodin ležaljka 💶💶💶

Popi
Gost
Popi

Poznat je vas rad u Bd…dobro imate obraza da se javljate iz grada kojeg ste poharali za sva vremena

Ni po babu...
Gost
Ni po babu...

Isti ste, slobodno. Viđeli smo vas u prethodnim periodima. Neka stoje ovi koji su, jer ako se opet promjeni vlast, u Opštini će biti ,,zaposleno” najmanje 1000 ljudi. Isto tako u drugim opštinama, isto tako u državi. Ti partijski miševi i pacovi počiste cjelokupan budžet, a za stvarne potrebe ostaju mrvice.

J.j.j
Gost
J.j.j

Bolje da cutite. Koliko ste miliona pokrali od nas gradjana niko nikad nece moci utvrditi. Ovi bar ne kradu. Ili kradu po malo pa se ne primjeti. Pukla nam je pogibija ako se vratite. Kozu cete nam ogulit dok namirite ove 3 godine sto niste krali.

Magarac
Gost
Magarac

Kako znaš da po malo kradu ?

Kole
Gost
Kole

Crnogorska,prije svega,nema članstvo. Njihovi glasači su bili zaposleni u Purkovom hotelu, koji su kasnije ostali bez posla ,pa se razbježali.

Send this to a friend