Politika

Jelušić: Zirojević plasirao neistine

Božena Jelušić

Portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević je na Twitteru je objavio fotografiju kuće u zoni Morskog dobra, koja se, kako je naveo, vodi na brata poslanice Građanskog pokreta URA Božene Jelušić. Objavu Zirojevića prenijeli su mediji, a na te navode reagovala je danas poslanica Jelušić.

<<<Zirojević: Gadi li se Jelušić kuće u zoni Morskog dobra koja se vodi na njenog brata<<<

Reagovanje poslanice Jelušić prenosimo u cjelosti:

Dezinformacija koju je plasirao gospodin Zirojević je, kako to obično biva, započela na anonimnoj adresi, preselila se kao njegova objava na Twitter, pa završila u zvaničnom mediju, koji je propustio da izvrši provjeru činjenica. U ovom slučaju, Vaš medij se ponašao kao sve platforme društvenih mreža – kao puki distributer objava bez usvajanja i poštovanja bilo koje utvrđene etičke norme, vrijednosti ili prakse novinskih organizacija.

Budući da Kodeks novinara Crne Gore ukazuje da je dužnost novinara da poštuje istinu i istrajno traga za njom, navod gospodina Zirojevića je lako mogao/morao biti provjeren neposrednim uvidom u evidencije Uprave za nekretnine Crne Gore. Vidjelo bi se da mala parcela – šuma četvrte klase i montažni objekat mog brata, nije u zoni Morskog dobra.

Ovaj podatak ne može da izazove „gađenje“, kako g. Zirojević kaže, jer su te nepokretnost stečene legalno i uz lično odricanje vlasnika. Problem je „učitavanje“, odnosno činjenica da g. Zirojević u tome može da prepozna samo ono što je vidio kao praksu bivšeg režima, pa time i njegove partije – nelegalno i na klijentelizmu zasnovano sticanje i skrivanje imovine u zoni Morskog dobra i nacionalnih parkova

G. Zirojević je spreman i da olako koristi i termin fašizam, pa ga vidi u smjeni vlasti u Budvi koja je dovela do otkrivanja tokova novca i zaustavljanja višedecenijske pljačke, čije su razmjere samo djelimično prikazane pojedinim presudama. Ne gadi se, međutim, od pljačkaškog i burazerko-klijentelističkog orgijanja koje je trajalo gotovo tri decenije, čije plodove danas, na različite načine, svi trpimo.

I najzad, znakovit je i detalj da me g. Zirojević naziva „teta Boženom“, „pakujući“ u mali prostor Twitter-a čitavu lepezu diskriminatornih nijansi. Pošto me zove „tetom“, to je znak da je on mlad i agilan muskarac, a ja starija zena, koju ne treba uzimati ozbiljno i koja ne zna baš dobro šta radi i od čega bi trebalo da se „gadi“. Zato mi g. Zirojević i nameće to prisno „teta“, a ne „gospođa“, jer ga od mene nije strah i ne vidi razlog da me poštuje.

I još važnije – takvo obraćanje treba da potvrdi njegovu moć i autoritet zasnovan jedino na tome što je mlad i agilan muškarac. Možda u patrijarhalnom društvu to kod ponekog može da izazove simpatije, ali je duboko neukusno i pokušaj je niskog udarca koji izazva gađenje, kako reče g. Zirojević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zmajtorta
Gost
Zmajtorta

Kuću ljeti izdaje!

Irvas
Gost
Irvas

Dugo se nije oglašavala.
Isprvocira je Ziro!

Marin
Gost
Marin

Izgubio sam povjerenje u godpođu tako da ne mogu reći da u potpunosti vjerujem u njen demanti. Svakako, u pravu je da se moramo odnositi sa poštovanjem i pažljivo birati riječi.

Libero7
Gost
Libero7

Ti da imas obraza ne bi u narod izlazila poslije izglasavanja zakona i prepisivanja imovine na okupatorsku crkvu ali obraz za vas iz ure je nedosyizan termin

Joanikije
Gost
Joanikije

Gospodja Jelušić je dušu dala za neki dom za stare nije ovo za nju a nije ni E od Experta !

Ridikul
Gost
Ridikul

Vi ste gospođo sebe prekrižili onoga momenta kad ste digli ruku u skupstini da se crnogorske svetinje prepišu na Srbiju. Sve poslije toga što govorite, pišete, saopštavate ili o čemu razmišljate je potpuno nebitno. Na kraju ste i vi postali nebitni. Niko neće sa vama nikad više računati za ozbiljno u bilo kakvom budućem, stvarnom, društvenom zivotu. Sami sebe ste… Više »

Progres
Gost
Progres

Uvažena profesorica ne napisa da li objekat ima građevinsku dozvolu bez obzira što je mukotrpno i pošteno sazidan. Uvažena profesorica ne objasni zašto je na ovoj lokaciji usamljen objekat nije valjda što drugi ne šćehu zidati zbog neatraktivnosti lokacije. Uvažena profesorica ne objasni ko je dozvolio zidanje ako nema dozvolu i ko je pomenutoj osobi dao dozvolu ako je ima.… Više »

Darina
Gost
Darina

Gospođo, u svakom slučaju vaše politićko djelovanje nije pohvalno. Bez obzira na pisanje kako rekoste mladog Zirojevića.

Berane
Gost
Berane

Postovana gospodjo, Vi nemate moralno pravo da, bilo kome, citate lekcije. Poslije svega sto ste godinama pricali i onoga sto ste, nakon ulaska u Parlament, uradili, postoji veliki raskorak zbog cega vasa prica , danas, izaziva gadjenje. Niski udarci su Vasa specijalnost.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ustvari je sve istina, sem da je kuća na dvadesetak metara od mora, nekako uspjela da ne bude u zoni morskog dobra.

Licemjeri
Gost
Licemjeri

URA – koncentrisani na kilo a tone im promiču. Neće sa lopovima a hoće sa popovima SPC iako su oni najviše ojadili Crnu Goru. Bore se ekološki za Sinjavinu i njene pašnjake đe vojska vježba a ni A ne smiju zucnuti za desetine hiljada posječenih hrastova prinesenih kao žrtva jednog pseudoreligijskog rituala.

Razum
Gost
Razum

Mislim da je vazno sto ste reagovali na “tetu”, ali mislim da imate dosta posla na mim stranicama i mrezama ako vec isticete zenska prava. Pocev od ministarke i njenom pozdrava gospodinu Neprijatnom iz Bara koji je u vise navrata imao izlaganja koja Vam se ne bi dopala. Mislim da je vrijeme da neko poslanike spusti u narod da vide… Više »

Jasno
Gost
Jasno

E neka si mu rekla. No pitanje je da li tvoj odgovor može naći put do njegove glave.

Marko BDdelmore
Gost
Marko BDdelmore

Znaci gospodjo,opet ste uhvaceni u neiatinama,pokajte se gospodjo!

RLK
Gost
RLK

Teta gospođo🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

gospodja jelusic je zavrsila posao zaposlila se …to sto u budvi njena partija nije glasa dobila nju nije briga ..ona je dekor a sustinski glasa sve sto i front uz malo suplje price

Marko BDdelmore
Gost
Marko BDdelmore

Cije onaj mali objekat na kraju plaze Jaz,preko potoka,koji ima i skelu za prelazak potoka. Inace je objekat na samom uscu potoka u more.Seljani na Jazu kazu da vas cesto tamo vide,a i vaseg polubrata.

Jovo
Gost
Jovo

Uh, ova u svom demantu sve potvrdi.

Emma
Gost
Emma

Ma nemojte ?

Popara
Gost
Popara

Teta Bozena ne moze da negira cinjenicu da je kuca njenog brata izgradjena na pjenu od mora bez dozvole jer je zona zabranjena za gradnju! Tako da je bolje da se nije javljala! A sto se tice fasizma, gospodja se njega ne gadi jer se ni privilegija koje joj je donio ne gadi.

zoran
Gost
zoran

Rece ti.a sta je to slagai nerece

Edw
Gost
Edw

Cudna li je ova osoba.

Tip Top
Gost
Tip Top

Profisorice vi ste toliko licemjerni to uopste ne treba ni komentarisati sto ste pokazali i sa svojim izjavama u Skupstini kad su usvajani zakoni !!!

12majmuna
Gost
12majmuna

A nije znači u zoni Morskog dobra nego tik uz nju. Đe su vama građani kuće u prvom redu do mora, jeste li gradili što na državnom zemljištu i bez dozvole?

za po ure
Gost
za po ure

ja sve procitah al ne vidjeh , da to sto je Zirojevic rekao bilo kako demantovano

Ene
Gost
Ene

A geote od tebe teto. Jeste li zaposlili u komunalnu onoga momka te mu obecaste posao za 4 glasa? Niste jer vas je Carevic izbacio iz kombinacije.

Send this to a friend