Politika

Joanikije tražio od Medojevića i DF-a da se dogovore sa Krivokapićem

Administrator Mitropolije crnogorsko-primorske, episkop Joanikije Mićović tražio je tokom sastanka sa predsjednikom Pokreta za promjene Nebojšom Medojevićem da se lideri Demokratskog fronta i Vlada Zdravka Krivokapića dogovore o jedinstvenom djelovanju – jer način na koji funkcioniše sadašnji odnos Vlade i parlamentarne većine nije uopšte dobar, saznaje Pobjeda.

Više izvora Pobjede bliskih DF-u je kazalo da je sastanak u Manastiru Đurđevi stupovi u Beranama uz posredništvo Andrije Mandića organizovan da bi “vladika Joanikije spasao ono što se može spasiti”.

Medojević je od formiranja Vlade Zdravka Krivokapića njen najžešći kritičar, jer gotovo svakodnevno ukazuje na nezakonite odluke Vlade, a nedavno je najavio i da neće glasati za bilo koji zakonski akt ukoliko je tačna informacija da je tužen od strane ministra finansija Milojka Spajića.

Više izvora Pobjede saopštilo je da je Medojević tokom sastanka predočio Joanikiju da nije normalno da DF, kao najjača grupacija u parlamentarnoj većini, nema nikakav uticaj na kreiranje reformskih politika, kao i da je neodrživo da Vlada donosi krupne odluke bez konsultacija sa liderima DF-a.

“Kritikujem poteze Vlade koji su nezakoniti i pogrešni. Neodrživa je Vlada koja ima podršku četiri poslanika koalicije “Crno na bijelo“ i Vijesti. Ne mogu podržavati poteze Vlade koji su nezakoniti, za koje saznajem iz medija i koji su suprotni programskim principima DF-a”, citirao je izvor Pobjede Medojevićev odgovor Joanikiju.

Nezvanična saznanja Pobjede govore da je Joanikije imao razumijevanja za Medojevićeve stavove, ali da je tražio da se postigne neki dogovor.

“Crkva je očigledno pod sve većim pritiskom i nezadovoljstvom vjernika koji su nezadovoljni politikom nove Vlade”, saopštio je izvor Pobjede.

Nakon sastanka, Medojević je za beogradske medije kazao da nikada nije imao bilo kakvih nesporazuma sa Joanikijem, koga je nedavno ne baš biranim riječima pominjao u svojim javnim obraćanjima.

<<<Medojević nakon sastanka sa Joanikijem: Nisam kritikovao crkvu nego Vladu<<<

“Nijesam nikada imao problem sa SPC u Crnoj Gori, posebno ne sa episkopom budimljansko-nikšićkim i administratorom Mitropolije crnogorsko-primorske gospodinom Joanikijem. Sa njim sam imao veoma poučan, dobronamjeran i hrišćanski razgovor. Ja sam tada samo kritikovao Vladu premijera Zdravka Krivokapića. Mislim sa puno prava, jer nije urađeno mnogo toga što je odavno trebalo riješiti”, rekao je Medojević.

On je kao ilustrativan primjer naveo Nikšić navodeći da se dva mjeseca uoči izbora pred očima policije i tužilaštva krše zakoni, kupuju i podmićuju građani, a da nijesu sprovedene odgovarajuće smjene.

Medojević je prije tačno dva mjeseca optužio SPC da je učestvovala u izdaji birača. On je u polemici na društvenoj mreži Facebook kazao da mu je partijski kolega Andrija Mandić kazao da su vladika Joanikije, Gojko Perović i Vlado Božović odgovorni za prevaru i izdaju birača.

“Ja govorim imenom i prezimenom ko je u ime crkve učestvovao u ovoj prevari. I to govorim samo ono što mi je Andrija rekao. Vladika Joanikije, pop Gojko Perović i Vlado Božović. Oni su odgovorni za ovu prevaru i izdaju birača. Samo ja više neću učestvovati u političkim igrama sveštenika koji su odigrali još jednom za Mila Đukanovića i opstanak ovog režima”, kazao je Medojević 18. novembra.

Nova i DNP traže podršku SPC pred nikšićke izbore

Izvori Pobjede tvrde da je na sastanku bilo riječi i o izborima u Nikšiću. Dio Demokratskog fronta, u prvom redu Nova i DNP, lobira kod SPC da aktivno podrži listu na kojoj će biti Nova, DNP i Pokret za promjene.

“Nema dileme, Pokret za promjene biće na istoj listi sa saborcima iz Demokratskog fronta, a na njoj očekujemo iste partije, ali i nova lica iz političkih grupacija i udruženja građana koji žele da nam se pridruže. Najbolja varijanta za građane Nikšića, ali i cijelu Crnu Goru je da opozicija nastupi kao i na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori u tri kolone, da nam se pridruže svi koji su do sada iz ovog ili onog razloga bili po strani i da se sruše Đukanovićev DPS i njegovi privesci iz SD”, rekao je tada Medojević.

Osim Medojevića, sa Joanikijem se dan prije sastao i predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Igooo
Gost
Igooo

Okupatorska crkva, koordinira izdajnike!

Yin
Gost
Yin

Čudo da Joanikije nije šef policije

Kurjak
Gost
Kurjak

Ne znam samo zasto Joanikije ne skine mantiju i predje u Poslanicke klupe???

Vulin
Gost
Vulin

Joanikije, apostol bez portfelja.

Tuga
Gost
Tuga

Joanikije, mandatar iz sjenke.

amo
Gost
amo

Od silnih lazi vise ne mozeda se sjeti sto je i kad izjavio.

Hippocampus
Gost
Hippocampus

Medojeviću,kako možeš nazvati nekoga da je “privjezak”,kad Tvojim djelovanjem pokazuješ kako si Ti i Tvoja partija u stvari “priljepak” i to onima koji su izdali sve crnogorsko i sa kojima ćeš se vrlo brzo stiditi za sve učinjeno protiv jedine naše domovine Crne Gore!

Iva
Gost
Iva

Vjera je jedna jedina šta bi vi da je se narod odrekne.

Iva
Gost
Iva

Vjera se podržati mora.

Velimir
Gost
Velimir

Stari trgovac,( ne) covjek sa dva lica!

Art
Gost
Art

Ovi srpski popovi nemaju nikakvu samokontrolu,dok im neko ne pokaze zube oni ne umiju da stanu.

Igooo
Gost
Igooo

Nema nas, da ti ja kažem

Neki
Gost
Neki

ooo crkvo SPCA , dje si god umijesana samo probleme stvaras! e kad nam crkva diriguje politiku i to crkva druge drzave…

hahaha
Gost
hahaha

srednji vijek u kom se crkva miješa u državne poslove, jad crni i bijeda

Dula
Gost
Dula

Nema srece dje crkva kroji sudbinu drzavi.

Progres
Gost
Progres

poslije razgovora sa ovim ,,blagim”čovjekom Medo je poša da malo odmara glas….

Istina
Gost
Istina

A sto im nude

NašAleksa
Gost
NašAleksa

Ovaj je za unutrasnja pitanja a Gojko za vanjsku politiku, sve eksperti

Tivat - EU
Gost
Tivat - EU

Idete li u crkve po dozvolu i kad morate u toalet ?

Sanja
Gost
Sanja

Rece Joanikije, crkva se ne mjesa u politiku…

Prč
Gost
Prč

Jok,ne mijesa se vise crkva u politiku.e medo medo na sta si spao.eto si i sam rekao da je spc pomogla na izborima i da sad treba da prestanu sa mijesanjem.nit je smjela nit je trebala a sad jos i manje.i sram vas sve bilo

Laban
Gost
Laban

Vi nezakonito zapošljavate,imate više novca jer vam daju crnogorska i srpska vlada.Zna se da ste kupovali glasove ,plaćali prevoz glasačima iz Srbije na zadnjim izborima.,Knežević je sam rekao da ste dobili milione od srpske vlade

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Crnogorci,kad smo dozvolili da se joanikije pita u crnu goru i vodi politiku,bolje da nas nije!

crnogorka
Gost
crnogorka

Niksicani ne dozvolite da vas opet prevare.Imate podrsku sa Cetinja.Neka nam je vjecna CG.

Realan gradjani
Gost
Realan gradjani

Što iole normalna osoba da kaže idete kod popova za instrukcije super 😂😂😂.
Proci cete cenzus samo neznam kad

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

providne svadje a vrijeme ide pare lijezu na racun …crkva zlo …nastavlja da se bavi politikom ima svoju vladu al oce i poslanici pare i da zaposle svoje …popovi znaju da ce kad tad 80 posto njih morati napustiti crnu goru i vratiti imovinu narodu i drzavi

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Medo, gledao si sigurno onaj crtani Jedite kod Džoa. Pamet u glavu, mani se popova.

9krugpakla
Gost
9krugpakla

opskurno djelovanje iz klerokuhinje

DejoDejo
Gost
DejoDejo

Sektasi se opet mijesaju u politiku

TG 1973
Gost
TG 1973

Ajd začepi ti sa tvojom Politikom ,gledajte da smirite narod medjusobno a ne da ih zavadite pihhh..
Ako do bilo kog sukoba bilo došlo odgovarate samo vi…
a vidi se da samo sa silom ide kod vas,kao i uvjek..

Mino
Gost
Mino

Gospodo iz EU, gosodjo Popa ako vi ovo podrzavate neka se desi vasim drzavama a sto se mene tice adio licemjerna Evropo daleko vam kuca.

BBC
Gost
BBC

A sto se ti mjesas u politiku pope neobrazovani. To sto si ti “ucio” veze nema sa zivotom i svijetom. Drzi se crkve i zivi u 15om vijeku pusti 21. vijek i politiku.

Emma
Gost
Emma

Bradonji je mjesto u crkvi .

Baraka
Gost
Baraka

SPC rece, onomad, da se nece vise baviti politikom…. Bavice se “humanitarnim” radom i socioloskim pitanjima….hahahaha

Migan
Gost
Migan

Gospodine Đukanoviću, vjerujem u vaš brzi povratak na vlast i kao građani koji vole ovu državu uradićemo sve da se to što prije ostvari. Ali ako nakon povratka, ne oduzmete pasoše svim pridošlicama koji negiraju Crnu Goru kao državu, moraćemo i vas da smjenimo.

Grone
Gost
Grone

Medo moraš da slušaš SPC.Oni su sad umjesto Tita

IggiCT
Gost
IggiCT

Nema bez komunizma.
Zasto je bio mir i blagistanje u SFRJ, zato sto su popovi mogli pjevat nego samo u crkve.
Kad su oni poceli da mafijaju, evo svako malo rat na nase prostore….. evo opet provociranu. Spc je zlo veliko za evropu.
O crnome jadu zabave dje se god pojave.

Ivana
Gost
Ivana

Srbi treba da se međusobno podržavaju a ne da se ograđuju jedni od drugih. Krivokapić treba da stane uz aktiviste za Budućnost Nikšića. Joanikije je potpuno u pravu.

Jole
Gost
Jole

Treba usaglasiti stavove i prevazići razlike da bi se nastupilo jedinstveno na izborima, pa da se dokrajče ostaci bivšeg režima, jer je to interes cjelokupnog crnogorskog naroda.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Jeste Jole i onda svi zajedno ostvarimo snove izgradimo srpski svet,buducnost naprednog i progresivnog drustva.Poslije toga povratak u pecine dje je i mjesto tome obecanom svijetu.

Marina
Gost
Marina

Novak
Cujte samo ovu recenucu :
“da se DOKRAJCE ostaci bivsega rezima(ostaci su 36% glasaca,ne gradjana nego glasaca) jer je to interes
CJELOKUPNOG CRNOGORSKOG NARODA”!!!
Ovo znaci da je “cjelokupni crnogorski narod onih 30% Srba!
Ili 84% gradjana koji su za EU !!!

Ivana
Gost
Ivana

Joanikije zaista u pravu. Trebalo bi Krivokapić a opomenuti da stane u odbranu Srba.

Sasa
Gost
Sasa

Sta rade sektasi ,ima li naroda da ih sve najuri.

Vaše ime
Gost
Vaše ime

e propalo sve kad nam popovi, koji nam ništa dobro ne žele, diriguju…vode nas avetinje kojima popovi mozak ispiraju, što je ovo-SREDNJI VIJEK

🦄🦄🦄
Gost
🦄🦄🦄

Jonikije svetosavac tražio…

BMX
Gost
BMX

Правила светих апостола правило 6: Епископ или свештеник или ђакон нека се не баве световним пословима. Ако то чини, нека се свргнe правило 81:  Рекли смо да епископ или свештеник не треба да се баве јавним управама, него само да се баве црквеним пословима. Свако ко тако не поступа нека се склони, или да престане са тиме, или, у супротном,… Više »

Hmmmmm
Gost
Hmmmmm

Ako se bude Joanikije pitao za sve , kakva su prava pripadnika drugih vjera ili npr pripadnika CPC?NPR zapošljavanje,kadriranje…!!!

sveto
Gost
sveto

SPC po novom sada zovu uprava za kadrove.

N.N
Gost
N.N

Mogu li ovi sto ucinjeti a da se ne konsultuju sa popovima. Ka mala djeca. Ne mjesajte crkvu i politiku vise. Dokle ovo vodi, u propast polako ali sigurno.

🇲🇪bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪bernini🇲🇪

Ovo komandant postrojava svoju neposlušnu vojsku!?

Komunista
Gost
Komunista

Zar ne obećaste vi iz SPC da se povlačite iz politike nakon parlamentarnih izbora i usvajanja vašeg Zakona o slobodi srpske vjeroispovijesti?

Mare
Gost
Mare

Pa,zakon još nije usvojen. Uostalom,samo je pozvao na jedinstvo i razum,što i priliči božjem čoveku da propagira te vrijednosti.

cuca trnjine
Gost
cuca trnjine

100% Dps pobjedjuje u Nk,vidi narod da je sadasnja vlast i vlada sprdnja i ponizenje za ovu drzavu,ni Isus im ne moze pomoci da vise dobiju izbore a kamoli Joanikije Micovic mali sitni nebitni covjeculjak koji sebi daje za za pravo da zabada nos dje mu nije mjesto,ovaj put ce biti vracen u misuju rupu i on i Medo,Manda,Becki,Rukoljub i… Više »

Hmmmmm
Gost
Hmmmmm

Po ovome ispada da pripadnici SPC treba da glasaju za one za koji im Joanikije kaže!!!

M.M.Popovic
Gost
M.M.Popovic

Crkva traži??? Ko je ovđe lud? Dokle trpjet budale?

Velimir
Gost
Velimir

Dana’s:
U Crnoj Gori ce bit kako kaze Joanikije I Vucic!
Sjutra???
Budite reljaksirani!

Rozaj
Gost
Rozaj

Cuj jaoonikije trazi, o Crna Gora jadna li si !!!

Berane
Gost
Berane

Ko poslije ovih “konsultacija” sa najvecim negatorima svega crnogorskog, sa filijalom druge drzave, glasa za ove sto nemaju svoje programe i stavove vec su se pretvorili u puke izvrsioce retrogradne vjerske organizacije, taj ide putem otvorene izdaje Crne Gore. Kazu da ce ici u tri kolone a svi zajedno su peta kolona. Pi..

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Dva i tri = sedam + (pet) = devet
Maroviću pomagaj !!!!

Hmmmmm
Gost
Hmmmmm

Zar ovo nije zloupotreba vjere ?

Mladen
Gost
Mladen

Boze sacuvaj.Nemam sta vise reci.

Send this to a friend