Politika

Jočić: Vlada opet iznevjerila očekivanja građana, Predlog zakona o popisu nije prošao

Marina Jočić

Prošao je i taj pompezno najavljeni 26. avgust, prošlo je i zasijedanje Vlade, ali još nije prošao Predlog zakona o popisu, saopštila je danas funkcionerka Demokratskog fronta Marina Jočić.

Ona je istakla da je Vlada još jednom prekršila i iznevjerila očekivanja onih koji su trideset godina po ulicama i trgovima tragali za slobodom i pravom da nekažnjeno budu ono što jesu.

“Dakle, Predlog zakona od četiri člana, kome je trebalo samo da se promijeni zaglavlje, i koji je još u martu pripremio Monstat, još nije „prošao“ Vladu, i tako još uvijek čeka da uđe u skupštinsku proceduru. Koji je interes Vlade da brutalno opstruira donošenje Zakona o popisu, koji bi bio prvi slobodan poslije Drugog svjetskog rata, zna samo Vlada, a nama ostaje da pretpostavljamo”, naglasila je Jočić.

Kako je dodala, preostaje im da vjeruju da Vladi smeta da se sazna istinska nacionalna struktura građana Crne Gore, jezička i vjerska pripadnost i da ona tako nastavlja politiku DPS-a, koji je, prema njenim riječima, brojnim manipulacijama krivotvorio i prethodni popis, te na osnovu toga vodio diskriminatorsku antisrpsku politiku.

“Pozivamo Vladu i premijera Zdravka Krivokapića da se ne igra sa voljom naroda koji ga je dominantno doveo na vlast, jer tako krši i sopstvena predizborna obećanja, ali i zakonsku obavezu koja nalaže da se ove godine održi popis. Kao što je već rečeno, Demokratski front je spreman da za ovu tačku prekine bojkot parlamenta i da svoj glas za poštovanje zakona i demokratskih principa”, zaključila je Jočić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sanjin
Gost
Sanjin

Sada je prioritet ustoličenje, o državnim poslovima kasnije.

Ana
Gost
Ana

Imamo li mi vaznijih stvari od popisivanja gradjana?

zoran
Gost
zoran

Sta se ti javljas

Send this to a friend