Politika

Jokić: Bivša vlast demonstrirala patriotizam u Veljoj Gorani

,,Kakav odnos je imala bivša vlast prema građanima Crne Gore i našoj prirodi, pokazuje i situacija u Veljoj Gorani u Baru. Umjesto da bude raj na zemlji, da se pita bivša vlast Velja Gorana bila bi kamenolom. Možda je bivšoj ministarki ekonomije Dragici Sekulić bilo potrebno više pravnih savjetnika, koje bi plaćali građani 250 eura po satu, kako bi donijela odluke dobre po Crnu Goru, a ne samo po investiture”, saopštila je Ljiljana Jokić ispred Građanskog pokreta URA.

Ugovor o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju pojave mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena Velja Gorana je, prema riječima Jokićeve, potpisan prije nego što je došlo do smjene ministarke ekonomije.

“Bivša ministarka je probala da napravi još štete po Crnu Goru, i to potpisujući navedeni ugovor, koji je sa druge strane potpisao izvršni direktor DOO Trojan Bar Mirsad Bajrović”, dodaje Jokić.

Za period od 1. januara 2023. do 31. decembra. 2050. godine, koncesionar će platiti 5.074.272 eura.

“Da li se isplati uništiti selo za ovaj novac koji ćemo dobiti za period od 27 godina? Bivša Vlada koja je ovlastila bivšu ministarku Sekulić da potpiše ugovor o koncesiji i gospođa Sekulić očigledno misle da se to isplati. Eto, zamislite, na ovom prostoru je utvrđeno da postoji sirovina koja se može eksploatisati, ali očigledno nije utvrđeno da je na tom mjestu selo u kome žive ljudi koji još uvijek piju vodu iz bistijerni. Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević će nakon narednih opštinskih izbora, kada više ne bude na toj funkciji, ostati upamćen kao neko ko je dopustio uništavanje životne sredine i ko je radio suprotno od onoga što su građani željeli”, rekla je još Jokić.

Ona je podsjetila da su predstavnici URE imali prilike da popričaju sa mještanima Velje Gorane i da su im oni još tada kazali da su protiv eksploatacije kamena sa tog mjesta.

“Pravni tim URE aktivno radi na ovom predmetu, te vjerujemo da ćemo pomoći mještanima Velje Gorane da mirno žive u svom selu”, zaključila je Jokić.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Emma
Gost
Emma

Jedna jedina tema je bivsa vlast. Ova muzika je dosadila .Drugu pjesmu molimo vas.

Hhhh
Gost
Hhhh

Sta si do sada uradila pametnice?

SAMO REALNO
Gost
SAMO REALNO

Dosta smo slusali kritike na racun bivse vlasti,umijete li vi sta dobro da uradite jer ste sad vlast ?

Michel
Gost
Michel

Neka mala, premlada si za takve tekstove! Nije dovoljna samo mladalačka drskost i prirodni bunt, potrebno je i znanje i iskustvo. Džabe perete izdaju CG, ostaćete upamćeni, vi i vaše potomstvo, kao najveći izdajnici koji su crnogorsko kulturno istorijsko nasljeđe poklonili Srbiji, usvajanjem izmjena Zakona o vjeroispovjesti, iako ste, nakon što ste imali drugu šansu da ga ne izglasate, kada… Više »

crnogorac
Gost
crnogorac

Dako vi nesto uradite. Degutatno je vise da pminjete bivsu vlast

Send this to a friend