Politika

Jokić: Korupcijom ste me smijenili, izvinite se građanima

Odlukom Upravnog suda, Vladimir Jokić je vraćen na funkciju predsjednika Opštine Kotor, nakon što ga je nova parlamentarna većina smijenila 24. aprila. Poručio je da smijenjen korupcijom, te pozvao odbornike koji su glasali za njegovu smjenu da građanima upute javno izvinjenje. Predsjednica SO Dragica Perović odložila je sjednicu koja je bila zakazana za 14.jun, a na kojoj je prvobitno trebalo da bude izabran Jokićev nasljednik.

<<<Upravni sud poništio odluku o smjeni Jokića>>>

Da podsjetimo, Jokić je smijenjen glasovima DPS, SDP, SD, HGI, LP. Krajem sedmice je trebalo da se održi sjednica na kojoj je bilo planirano da Željko Aprcović bude izabran za novog predsjednika Opštine.

Jokić je danas rekao da mu je zadovoljstvo da se cjelokupnoj crnogorskoj javnosti obrati opet u kapacitetu predsjednika Opštine Kotor.

“Nakon što je Upravni sud danas donio presudu kojom je poništio odluku kojom nelegitimna Skupština, nelegitimna grupa odbornika donijela tokom zasijedanja 24. aprila ove godine. Nakon što su političkom korupcijom, u pravno nevaljanoj proceduri, služeći se pravnim i političkim nasiljem, odbornici DPS-a, SDP-a, SD-a, HGI-a i LP-a  pokušali, mimo izborne volje građana, rušeći svaki demokratski princip, da preuzmu vlast u Opštini Kotor, podnijeli smo tužbu Upravnom sudu“, podsjetio je javnost Jokić.

On je dodao i da danas od odbornika DPS-a, SDP-a, SD-a, HGI-a i LP-a očekuje makar javno izvinjenje.

“Ne meni, nego građanima Kotora koje su dovele u ovakvu situaciju“, podvukao je Jokić.

Predsjednik Opštine Kotor očekuje javno izvinjenje od odbornika ovih partija zato što, kako tvrdi, zbog njihove pravne hajdučije i političkog i pravnog nasilja već preko 40 dana grad Kotor nije funkcionisao.

“To je bio razlog zbog kojeg nisu isplaćivane zarade zaposlenima u lokalnoj samoupravi i u javnim preduzećima“, naglasio je Jokić.

On je javnost obavijestio da je odmah, po dospjeću presude, dao nalog za isplatu zarada zaposlenima u javnim ustanovama i u Opštini, za april do kraja radnog dana, a za maj odmah nakon obračuna.

Dragica Perović, predsjednica Skupštine opštine Kotor, zahvalila se Upravnom sudu što je bio na nivou i visini zadatka. Sa druge strane, Perović je istakla da očekuje od odbornika DPS-a, SDP-a, SD-a, HGI i LP da se izvine građanima Kotora za sve ono što su uradili i haotično stanje koje su proizveli.

Sjednica otkazana

U skladu sa današnjom presudom Upravnog suda, predsjednica lokalne skupštine, Dragica Perović, uputila je saopštenje svim odbornicima SO Kotor kojim otkazuje 20. sjednicu lokalne skupštine koja je bila zakazana za 14. jun.

Neven Gošović, opunomoćeni predstavnik Demokratske Crne Gore, podsjetio je da Upravni sud usvojio tužbu Vladimira Jokića i Kluba odbornika Demokrata u Skupštini opštine Kotor i poništio Odluku o prestanku mandata predsjedniku Opštine Kotor. ,

“Donesenom presudom, potvrđen je naš stav, da ni na čemu zasnovana Odluka o prestanku mandata predsjedniku Opštine Kotor, donesena od strane grupe odbornika u pauzi skupštinskog zasijedanja i potpisana od strane neovlašćenog lica, predstavlja elementarno nezakoniti pravni akt. Na navedeni način, donesena odluka imala je za posljedicu nemogućnost vršenja izvršne funkcije u opštini Kotor, počev od 24.april 2019. godine, pa sve do danas”, istakao je on.

Kako je Gošović saopštio, misija sudstva u svakoj demokratskoj državi je da garantuje vladavinu prava i da obezbijedi pravilnu primjenu zakona na nepristrasan, pravedan i efikasan način.

“Efikasno postupanje Upravnog suda, podrazumijevalo je da odluka u ovom predmetu bude donesena prije 14.juna 2019. godine, za koji dan je bila sazvana sjednica Skupštine opštine Kotor za donošenje Odluke o izboru predsjednika Opštine Kotor, pri čemu bi potrebnu većinu – 17-ti glas, za izbor Željka Aprcovića za predsjednika Opštine Kotor  obezbjeđivala odbornica SDP-a”, navodi on.

Gošović je istakao da presuda Upravnog suda ima za posljedicu da Odluka o prestanku mandata predsjednika Opštine Kotor više pravno ne postoji, jer je presudom tog suda uklonjena iz pravnog poretka. ,

“Posebno je značajno, da je efikasnim postupanjem u ovom predmetu, Upravni sud građanima poslao poruku da nezakonito postupanje i zloupotreba ovlašćenja, ne mogu predstavljati osnov za preuzimanje vlasti političkom korupcijom suprotno izbornoj volji građana”, zaključio je Gošović.

M.D. 

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

dobio si možda bitku ali rat si izgubio sigurno.

Fileopg
Gost
Fileopg

odmah tražiti śednicu skupštine Kotor i razriješiti ovu vojvodkinju funkcije, pa neka se i ona žali sudu …. No će Jokić za njom ogresti obraze….

Fileopg
Gost
Fileopg

objasnite Jokiću i perovićk, kojom alhemijom mislite pretvoriti većinu u manjinu, možda i ovaj sud na podstrek Nevena naredi kako će morati većina da glasa….

Kotor66
Gost
Kotor66

Tako sto ce neki morati da odgovaraju za protivzakonit pokusaj smjene

Muo
Gost
Muo

Nije bilo skupstine godinu dana, sledeca za godinu dana. Je li to Upravni Sude vodjenje jedne opstine, u kome je samovolja ovoga Jokica izgleda jedina sansa koja predstavlja izbornu volju gradjana Kotora.

Kotor
Gost
Kotor

Sta kaze onaj Aprcovic, na ovu odluku suda ?

Prco
Gost
Prco

Što ovo bi ljudi?

CarDusan
Gost
CarDusan

Zivio nam Srpski Kotor dovijeka

Kotor Kotoranim
Gost
Kotor Kotoranim

I jopet si zaboravio terapiju, care

Pisar
Gost
Pisar

Zabagovao si. Velikosrpski virus te je obuzeo. To što ispoljvas možeš dokazati na Kosovo. Ali ti si tastatura patriota.

Agnostik
Gost
Agnostik

Bravo Srbine. Koliko ti u starom gradu Kotoru ima srpskih crkava. Ja znam ima sv. Nikola za koju je Car Franjo Josip dao donaciju i crkva Sv. Luka kojaje bila katolicka , naspram 16 katolickih crkava?

LOLCINA
Gost
LOLCINA

Crni agnostice drži se ateizma ipak.

Dokaz
Gost
Dokaz

Nisu to srpske no pravoslavne! Sv Luka je pola pola, a Nikola je gradjen kao katolicka

Crnogorac
Gost
Crnogorac

😄😄😄
👆👆👆

Bokelj
Gost
Bokelj

Danu Srbine reci ovome Jokicu ako ima m… neka zakaze tu skupstinu .

Pisar
Gost
Pisar

A kako kad ne vjerujete u sudstvo?

Korupcija
Gost
Korupcija

Nije mi jasno kako se usudise da donesu ovakvu presudu

Haris
Gost
Haris

Korupcijom si ti došao na vlast, śjeti se samo raznih boja olovaka, trouglića, kvadratića, kružića,… plaćali ste glas i lične karte 20€, obećavali uhljebljenje,… A smijenjen si legalno, prostom većinom.

niro
Gost
niro

A ti stvarno misliš da ćeš opet zasjesti,možda par dana do nove sjednice, kada če te leg,alno smijeniti

z d
Gost
z d

A sad im valja sudstvo. Inače je po njima korumpirano i u službi DPS-a.
E ovijeh jada!!!

Kaća iz Kotora
Gost
Kaća iz Kotora

Ko ti je branio da i do sad isplatis pkate?
Vidi se vas cilj,politicki ,heftini.poeni.Gotovi ste i kraj
Samo se mozete koprcati.
Mentorka Perovic u medjuvremenu.neka se izvini vatrogascima.

Kotor66
Gost
Kotor66

Hahahaha na aparatima siiii

Marks
Gost
Marks

Uuuuuuuu!!!!!!! Kako je dobro posmatrati ove drpsovce kako su pošizeli.
Mozda ima nade za demokratiju. Komunizam mora pasti.

Sloboda
Gost
Sloboda

Drps na aparatima. A vec su bili podjelili funkcije. Hahahahahahaha
Sad opozicija treba opet da sjedne za zajednicki sto i da konacno donese demokratiju. Oslobodjenje se blizi.

BOT 0.01
Gost
BOT 0.01

Ako je tacno da sudove kontrolise DPS onda je pozadina ovakve presude drugacija, a ako sudove ne kontrolise DPS onda neko mnogo laze.

LOLCINA
Gost
LOLCINA

Bote desi se nekad i propust. Moraju se nekako prikriti veći prestupi.

pravnik
Gost
pravnik

Kad ces sazvati prvu sjednicu skupstine opstine Kotor Jokicu zajedno sa vojvotkinjom Dragicom i ako si i ti mali dodise vojvoda.

Vaso
Gost
Vaso

Sram te bilo! Da te sram bude!

Kotor66
Gost
Kotor66

I tebe

Fileopg
Gost
Fileopg

Ako sad odbornici skupštin Kotor ne budu glasala kako Jokić i gospođa Perović budu želeli Neven će se žaliti ovom sudu da im naredi da moraju glasati po volji ovih moćnika….

Suranj
Gost
Suranj

Tako je. A kazne za noslusnost.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

I ti se izvini građanima što si uništio stub javne rasvjete 😁 Očito si vozač taman kao i gradonačelnik što si.

Jorgovan
Gost
Jorgovan

Slabo si informisan.Nije Jokic vozio kad se stub unistio.tako su mu vjerovatno prisivene i druge stvari koje nije uradio.Poznat je nas narod po tome.

Kotor66
Gost
Kotor66

Taman lupas kao i tvoj gen…..hahahah primitivac sa sela…idi cuvaj ovce nije portal za tebe

cetinje
Gost
cetinje

Upravni sud Crne Gore,dajte imena i prezimena tih sudija,SVI do JEDNOG KORUMPIRANI,pa zakljucite ko su i sto su,i za “koga rade”,bit ce jasno Crnogorskoj javosti.3,14 za te sudije.

Mitar
Gost
Mitar

Tako je, prebačite slučaj u Privredni sud. Tamo žmureći potpisuju.

Skaljari
Gost
Skaljari

Goreg gradonacelnika Kotor nije imao napravio ruglo od grada deponije u centru grada se sire Fjord, Zatvoreni bazen a ne nazire se resenje. Da ne pominjem Vojvodu Dragicu Perovic koja je sve ucinila da izbaci latinicu iz grada kao da nikad nije postojala, i docekuje Srbijanske popove svaka 2 dana po opstini. Htijeli ste od Kotora da napravite Leskovac na… Više »

bepo
Gost
bepo

E a do njihovog dolaska su nam ruze cvjetale…totalna amnezija!

pravnik
Gost
pravnik

A kad ce Dragica-pravnica zakazat sjednicu kad nema vecinu? E, to je fora, nema sjednice vec godinu dana a kad ce biti sledeca- nikad, dok se vojvodkinja bude pitala. Sjednicu ako zakaze gotova joj je guska jer ce je vecina odmah smijeniti. I to ti je vlast koja se nece nesmije sastati i odrzati skupstinu, i donijeti neku odliku, a… Više »

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Ne kazem ni da je prije bilo bolje ali ova vlast nije nista uradila za grad osim postavljanja semafora na rivu. Pogledajte kod zatvorenog bazena deponija suta se siri po naselju jer je opstina nesposobna da nadje adekvatnu deponiju za sut.

Kotor66
Gost
Kotor66

Baba stavi naocare opet lupas uzecu ti telefon majke mi hahahahah

Kotoranka
Gost
Kotoranka

Bravo Jokicu,podrska .Kotor je uz tebe!!

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Kotoranko (izvini ako si dama)neznavena,toga Vašeg švercera puštili su da proe sezona.Viđećeš na jesen šta će biti,neće DPS Ranju (Krivokašiću)da povlađuje.Razmisli malo jadna nebila!

Kotor66
Gost
Kotor66

Planiras i ti da sidjes u Kotor i budes kotoranina pa ti smeta….znas kako vas zovemo…ovi iz rasadnika hahaha

Bokelj
Gost
Bokelj

Hahahahaha….od drske…..

Legalno💰🦗🦗🦗
Gost
Legalno💰🦗🦗🦗

I FORCA Mare drustvo Stari grad dd

Kka
Gost
Kka

Najgori ste od svih partija, ukljucujuci i one radikalno cetnicke, a to bogami nije lako. Plagijatori, prevaranti, demagozi, sprdnja!

Vidoje
Gost
Vidoje

U demokratama blecic, a dps-u vlahovic i babovic. DPS vodi sa 2:1 u plagijatorima

DUKLJA
Gost
DUKLJA

NEKA SI ZDRAVO MAJCI ,TI GA VIŠE NEĆEŠ BITI GRADONAČELNIK KOTORA.

Vidoje
Gost
Vidoje

Jok, ti ces

Vaso
Gost
Vaso

Viśo ne potpisuj se lazno kukanje😂

Ve$a magare
Gost
Ve$a magare

A što se ti ne potpišeš. Pročitaj nick.

Daka
Gost
Daka

Ne do tebe takve dike i prilike. Sjedi dolje i ne javljaj se obraza ti

Kotor66
Gost
Kotor66

Oce i poslije ovog jos 1 mandat

Džikson
Gost
Džikson

Jokiću molim te povuči se ne pravociraj one koji mnogo znaju. Ko si Odakle si što ti je zadatak. Javno odgovori.

Bel
Gost
Bel

E da ti naše političare i ovaku državu !

Samo pitam
Gost
Samo pitam

Sada Sud nije korumpiran? Nego samo kad su krivi?

Cudo
Gost
Cudo

To se zove politicka principijelnost, cim zinu lazu a za to niko ne odgovara! Cas im je sud dobar cas im nista ne valja! Cas su institucije zarobljene cas nisu, sto bi rekli principijelno!

LOLCINA
Gost
LOLCINA

Ovo se zove čudo božje. Prosto su svi zabezeknuti odlukom suda.

Send this to a friend