Politika

Jokić: Ne postoji izgovor za kršenje zakona, ni povrijeđena sujeta premijera

Jokić

Ne postoji izgovor za kršenje zakona, a Vlada Crne Gore ga je brutalno prekršila, poručio je premijeru Dušku Markoviću bivši predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić.

<<<Jokić dvije godine ignorisao pozive Markovića<<<

“Nakon godina ćutanja danas se šturim saopštenjem punim neistina oglasila Vlada, kako kaže ne zbog mene, već zbog građana Kotora i Crne Gore. Na samom početku da se razumijemo. Ne postoji izgovor za kršenje zakona, a Vlada ga je brutalno prekršila. Niti povrijeđena sujeta premijera, niti njegova uvrijeđenost, niti nepremostive političke razlike. Ništa ne može biti izgovor za kršenje zakona, osim ako nismo u Frankovoj Španiji gdje je važila krilatica da za prijatelje može sve, a za neprijatelje postoje zakoni”, naveo je Jokić.

<<<Jokić smijenjen drugi put<<<

Prema njegovim riječima, ne postoji niti jedan razlog koji bi opravdao činjenicu da je Vlada 30. maja jednu tačku Zakona tumačila na jedan način, a 28 dana kasnije na drugi, u korist njihovih lokalnih provalnika.

“Tačnije, ne bi postojao ni jedan jedini izgovor da nije u pitanju Vlada kojoj je partijski interes iznad opšteg interesa, iznad interesa građana i iznad državnog interesa”, kazao je Jokić.

Kako je istakao, da je znao da je metod, kojim se od Vlade i Markovića može dobiti odgovor pisanje otvorenih pisama, svaki bi dopis slao putem medija.

“Ipak, nadao sam se da Vladu vodite malo ozbiljnije od toga, što je očigledno bilo neopravdano i uzaludno nadanje. Sada kada smo pronašli način na koji možemo komunicirati i na koji odgovarate, podsjetiću Vas da smo Ustavnom sudu predali žalbu zbog načina donošenja DUP-a Kostanjica i da ćemo ukoliko se država ne uključi, zbog interesa ofšor preduzeća izgubiti UNESCO status. I o tome sam Vam pisao nekoliko puta, pa prelistajte u arhivi”, navodi Jokić.

Kako se u saopštenju Vlade ističe da se nije oglasila zbog njega, Jokić ističe da ni jedan njegov dopis nije bio zbog Vlade i njenog predsjednika.

“Naprotiv. Koliko je zamjenika DPS-a boljelo što sam predsjednik Opštine Kotor, iako je njegov šef 16. oktobra 2016. godine obznanio pobjedu DPS-a u Kotoru, sasvim sigurno je meni više smetalo što su DPS i njihovi sateliti nastavili da nam već neku godinu preko tridesete troše živote i sudbine. Vama je smetalo to što ne možete da ostvarujete partijske i lične interese u Kotoru, dok sa druge strani meni i mojoj generaciji smeta što ste na vlast došli u godini kada smo se rodili i što nam od tada ne dozvoljavate da živimo normalno. Ipak, Vi ste se našli tu gdje ste, a ja tu gdje sam, pa smo tu realnost morali prihvatiti”, ističe Jokić.

Da li je neinformisana PR služba Vlade ili sam premijer, Jokić kaže da očigledno ne znaju da su opštinu Kotor posjetili barem sedam ministara i predsjednik države, svi primljeni u skladu sa svim normama lijepog ponašanja i ophođenja između javnih funkcionera.

“Kad smo već kod normi ponašanja i ophođenja, gospodin predsjednik Vlade bi morao znati da je minimum kurtoazije da kada se nekome čestita praznik, da mu se dođe u posjetu. Ako to i ne znate, pitajte bivšeg predsjednika države, on je bio gost na obilježavanju Dana opštine Kotor. Ukoliko je razlog kršenju zakona činjenica da se nisam odazvao na pozive premijera da mi u Podgorici čestita Dan opštine Kotor, onda je to slab razlog dostojan samo nedoraslih ljudi”, navodi Jokić.

Napominje da Kotor ima istoriju koja se mjeri milenijumima, slavi Dan opštine 21. novembra i ko god želi da uzme učešće u toj proslavi je dobrodošao.

“Ići na noge u Podgoricu da se prime čestitke za Dan opštine Kotor bi bilo degradiranje istorije grada na račun Vlade, a to sebi nikada ne bih dozvolio. Nema te funkcije, te političke kombinatorike, tog razriješenja koje je vrijedno dostojanstva grada. Da ste poštovali dostojanstvo istog tog grada, premijer bi se barem dva puta kada je bio u posjeti opštini Kotor najavio domaćinu. To je na kraju pitanje manira. O tome koliko je puta državni protokol ignorisao lokalnu upravu neću ni trošiti riječi”, poručio je Jokić.

Na kraju, poziva Markovića da još jednom pogleda dopise koje mu je uputio.

“Ne zbog mene, već zbog Vas i zakona države Crne Gore. Zbog mene ne morate ništa, naš odnos je u svemu jasan. Među nama je neprelazni prelaz, omeđen zrnom časti, i da znate, da se ne trudite, “to se nikako ne može imati, ne može, osim ukoliko se već nema”, zaključio je Jokić.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

jedini strah Jokića je što će nova vlast zaviriti u gradske poslovne knjige i uviđeti sva politička a bogomi i druga nepočinstva od kad ovi preuzeše vlast zahvaljujući crnogorskijem glasovima koje im podari Ranko Krivokapić…Jokiću da li je tačno da ste izabrati flomasterima raznih boja i raznim simbolima na glasačkom listiću, jer ni tada nijeste imali potrebnu većinu za izbor.… Više »

Haris
Gost
Haris

Pa DPS je pobijedio u Kotor, ili je po jokiću: DPS 12 odbornika, manje od: demokrate 5 odbornika??

Dragoljub
Gost
Dragoljub

Svaka cast Jokicu . Sve je istina

Ljuta
Gost
Ljuta

Evo odgovora dostojnog veziru ..Bravo Srbine iz čuvene crnogorske kuće Jokića …tvrd je orah voćka čudnovata…..

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Ljuta jel nikla so u Orahovac?

DIM u DIM
Gost
DIM u DIM

Aoooooh tebi, Ljuta, za tog Srbina ” iz crnogorske kuce”! I za sve INSTANT SRBE!

Aloalo
Gost
Aloalo

Mlad, lijep, stranac, bio predsjednik Opstine, aj’ sad doma.

...
Gost
...

Aloalo, sem ono “lijep”…zlo.

Dondo Branko
Gost
Dondo Branko

Postoji li zakon kojim se moze zapecatiti skupstina?

Ana
Gost
Ana

Bravo Jokicu.Respekt!

Pisac
Gost
Pisac

Ima li iko oko tebe a da nije “naš Aleksa” da te malo smiri da ti da ključeve da se igraš… Ili obojicu da zabavi nečim…lopaticom, pijeskom, autićem…

Send this to a friend