Politika

Jokić: Neobjavljivanjem datuma donošenja odluke Upravni sud prekršio zakon

Upravni sud je danas zaključio glavnu raspravu po tužbi smijenjenog predsjednika opštine Kotor Vladimira Jokića, ali nije odredio datum donošenja odluke, što je po njegovim riječima direktno kršenje zakona i stavljanje sumnje u nezavisnost sudstva.

Nakon skupštinske odluke od 24. aprila o prestanku mandata predsjednika opštine Kotor, koja se sastoji od dva člana, bez kako je naveo, ikakvog obrazloženja, potpisana od strane sekretara OO DPS Kotor Željka Avramovića, Jokić je odlučio da tužbu preda Upravnom sudu zahtijevajući hitnost u postupanju, očekujući poništenje odluke o njegovoj smjeni.

„Iz svega što je rečeno jasno je da je odluka o prestanku mandata donesena mimo zakona, u proceduri koja nije poštovala zakon i koja kao takva mora biti poništena od pomenute sudske instance. Ono što je presedan je zahtjev nas kao tužilaca da u skladu sa članom 341 Zakona o parničnom postupku Sudsko vijeće danas nakon zaključenja usmene rasprave, odredi datum kada će donijeti odluku, što je ono odbilo, na taj način direktno kršeći zakon i stavljajući pod sumnju nezavisnost sudstva, posebno u ovoj situaciji kada je javni interes ugrožen i kada od odluke Upravnog suda zavisi funkcionisanje cijele opštine“, kazao je Jokić.

On je naglasio da na insistiranje da odluka bude donesena prije 14. juna (datum kada je zakazano skupštinsko zasijedanje u Kotoru sa jednom tačkom dnevnog reda- Izbor predsjednika opštine) Sudsko vijeće nije imalo nikakav konkretan odgovor.

„Već su u svom obraćanju zaključili da će odluke donositi u zakonskom roku, iako su bili u obavezi da nam danas po završetku glavne rasprave saopšte datum kada će donijeti odluku“, kazao je Jokić.

Što se tiče političke situacije u opštini Kotor rekao je da je „toliko jasna da je nije potrebno previše komentarisati“.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

Jokiću nisi u pravu jer u zakonu o upravnom postupku clan 114 piše
Rok za donošenje i dostavljanje rješenja u upravnom postupku je 30 dana od dana pokretanja postupka, ukoliko posebnim zakonom nije drukčije propisano.

Čitaj prije no sto nešto kažeš..ne slušaj sveznalice

Fileopg
Gost
Fileopg

istresoše Jokića i Krapovića iz Fotelja još im je od zakletve osta onaj u Novi….

niki
Gost
niki

Upravni sud je nakon mjesec i po zakazao ročište po tužbi Demokrata i Jokića. Baš je požurio. Danas izneseni dokazi. Po zakonu , tužena Skupština, koju je predstavljala Dragica Perović. Sve priznala. Naravno.E sad ajde pohitajte da donesete presudu za 7 dana. Polako. Po zakonu. Sud krši zakon, većina u Kotoru krši zakon. Samo je Jokić u pravu .
Malo morgen

Ljuta
Gost
Ljuta

Kad umres
ti ne znaš da si umro
i nije ti teško.
Tesklo je drugima.
Isto tako je i kad si glup.

Svjefol
Gost
Svjefol

A ovaj se bas razumije u zakone, advokat. Strasno

Vaso
Gost
Vaso

Ma kumara batali nas vise jadan!
Nikad vise vlast! Zapamti!

Dzoni
Gost
Dzoni

Bolje nista ne pricaj! Sto si uradio u proteklom periodu, osim sto si i te kako uvecao administraciju sa nestrucnim i nepotrebnim “strucnjacima”!Da, da ne zaboravim semafor i deponiju hotela “Fjord” ruglo grada!

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Tako mlad- a već bivši!😀

LSCG
Gost
LSCG

Samo se pokrij usima..idi.Navedi jedu stvar,isim semafora,sto si uradio za vrikeme svoga mandata.Mozda,xa ljude oko tebe..za sebe…Kotor si vratio 10 godina unazad

Daka
Gost
Daka

Da te podsjetim. Semafor nije napravio Jokic . To je projekat DPS dok je vladao Kotorm. 60000 e su ga platili . Kad je doslo do smjene vlasti ovi su to vec bili kupili. Tako je Jokiceva vlast sam i stalirala ono sto je vec DPS kupio

Fijuuu
Gost
Fijuuu

Tete Dragica ponižena i uvrijeđena.
Šteta za Kotor.
Makni se. TI
nekome o nacionalizmu ,šovinizmu i prijetnjama!Ti!

Muljanica
Gost
Muljanica

Prepotenko,nesimpatičan si!
Ti ćeš solit pamet sudu.Ajde mali ća.

Ljuta
Gost
Ljuta

LSCG =LP

Send this to a friend