Politika

Jokić pisao Markoviću: Kršili ste zakon i gazili volju građana

Vladimir Jokić

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić o čijoj smjeni će sjutra odlučivati odbornici lokalnog parlamenta, uputio je pismo premijeru Dušku Markoviću, u kome između ostalog tvrdi da je premijer kontinuirano kršio zakon, te da je i kao zamjenik predsjednika DPS-a nastavio sa praksom gaženja izborne volje građana.

Otvoreno pismo Jokića Markoviću prenosimo u cjelosti:

Gospodine predsjedniče Vlade Crne Gore,

Proteklih mjeseci situacija u opštini Kotor je bila predmet interesovanja cjelokupne crnogorske javnosti i u tom periodu sam Vas o istoj obavijestio više puta zvaničnim dopisima. Imajući u vidu kontinuirano postupanje Vlade prema lokalnoj upravi u Kotoru, osjećao sam potrebu zbog javnosti,  da Vam se obratim otvorenim pismom.

Od formiranja uprave u Kotoru, u februaru 2017. godine, kao predsjednik Vlade niste našli za shodno da odgovorite ni na jedan dopis iz opštine Kotor. Kao političar i kao čovjek nisam ni očekivao drugačije ponašanje, ali sam kao predsjednik opštine bio u obavezi da Vas kao predsjednika Vlade upozorim na sve ono što je ugrožavalo interese Grada, a nerijetko i državne interese. Kako niste našli za potrebno da se oglasite i odgovorite povodom pitanja Kostanjice i državnog interesa u očuvanju statusa Grada na UNESCO listi, tako ste se ignorantski postavili i kada sam Vas upozorio na bezakonje koje se sprovodi od grupe odbornika Vaše partije u periodu od aprila do danas, a što je dobilo i sudsku potvrdu u presudi Upravnog suda Crne Gore.

Takvim svojim ponašanjem ste još jednom jasno pokazali da Vam je interes partije i pojedinaca u njoj iznad interesa Grada i države, te da ste spremni da svojim nečinjenjem saučestvujete u gaženju ustavno-pravnog poretka Crne Gore.

Gospodine Markoviću,

Vlada na čijem ste čelu je dana 30.05. donijela odluku o upozorenju Skupštini opštine Kotor da održi sjednicu do 24.06. pod prijetnjom raspuštanja. Tada ste takvu odluku donijeli na predlog Ministarstva javne uprave, ne da bi poštovali zakon, već kako bi napravili dodatan pritisak da se izabere novi predsjednik opštine, putem političke korupcije. Kako zbog presude Upravnog suda, ta sjednica nije održana, bili ste u zakonskoj obavezi da donesete odluku o raspuštanju Skupštine opštine Kotor i stvorite uslove za raspisivanje prijevremenih lokalnih izbora u Kotoru. Umjesto da poštujete Ustav, zakone, odluke i na kraju dostojanstvo sopstvene Vlade, odlučili ste se, iako ste upoznati sa svim nezakonitostima, da sve to pogazite zarad preuzimanja vlasti u opštini Kotor putem političke korupcije na najviše godinu dana. Time što pokušavate da stvorite faktičku situaciju preuzimanja vlasti ne možete
ozakoniti bezakonje. Bez obzira što sam duboko svjestan u kakvom sistemu živimo, ovo očigledno bezakonje ću zajedno sa svojim saradnicima oboriti pred sudovima i tom prilikom ćete dobiti i formalnu potvrdu da ste, ne po prvi put, Vladu kojom predsjedavate doveli u poziciju saučesnika u kršenju zakona.

Gospodine Markoviću,

Vaša obaveza kao predsjednika Vlade je da se starate o zakonitosti i očuvanju ustavno-pravnog poretka. Vašim djelovanjem ste pokazali da nastavljate praksu koju Vaša partija sprovodi 30 godina, da nastavljate da gazite sve zakone zarad partijskih interesa. Dok se zaklinjete u vladavinu prava, gazite zakone, a dok se zaklinjete u poštovanje sudske vlasti pravite besudnu zemlju. Svaki dopis koji sam Vam poslao u svojoj suštini nije bio namjenjen Vama, jer sam svjestan da Vi i Vlada koju predvodite niste tu da štitite opšti interes i zakon, već da ostane trag i zapis o tome da ste o svemu bili upoznati i da ste voljno učestvovali u tome. Istorija Crne Gore i Kotora, ma kako se to Vama činilo, nije započela sa DPS-om i neće se sa njime ni završiti, a neki sjutrašnji ljudi će, siguran sam,  pregledajući arhive i ovaj slučaj staviti u dugi niz primjera bezakonja i beščašća DPS-a.

Kako ste kao predsjednik Vlade nastavili kontinuitet u kršenju zakona, tako ste i kao zamjenik predsjednika DPS-a nastavili sa praksom gaženja izborne volje građana. Ovog puta ste svjesno pobjegli od izbora i provjere volje građana Kotora, znajući da nemate podršku građana i da samo političkom korupcijom možete preuzeti vlast. Očekujem da ćete u  budućnosti nastaviti da bježite od volje građana, pa da ćete na kraju umjesto izbora imati prelazne rokove u kojima ćete obezbjeđivati većinu u skupštinama tako što ćete preuzimati ljude koji su svoje mandate dobili na anti-DPS retorici.

Gospodine Markoviću,

Kada se odlučite da svjesno gazite zakone, ignorišete i prekrajate volju građana, pretpostavaljam da se osjećate jačim od zakona i silniji od građana, ali ne zaboravite još jednom da istorija ne počinje i ne završava sa nama. Nad ovom zemljom i ovim gradom su bile sile silnije od vas i prošle su.

“To nepovratnije, što se hvaljahu vječitiji. To iznenadnije, kad se činjahu najjačima.”

Vašem bezakonju u Crnoj Gori će doći kraj, kao što mu je došao kraj u Kotoru.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko
Gost
Marko

Pa pa mankiii…

Fileopg
Gost
Fileopg

Premijer Marković je ,,kriv” što nije naredio da svi odbornici moraju dolaziti na śednice i moraju glasati kako veliki Jokić rekne inače će ga zvekne. Ovo dijete ne bi pisalo: Prvo jedva ste istrgovali koaliciju koja je izabrala Jokića pomoću flomastera raznih boja. drugo: odma su u takvoj koaliciji popucali konci ili možda sindžiri koji su je držali onako neprirodnu… Više »

Velimir136@gmai
Gost
Velimir136@gmai

Ti si jedan obični politički šarlatan koji još nije sazrio ni da bude sekretarica u nekoj mjesnoj zajednici!
Mislim da u svojoj bliskoj i daljoj budućnosti trebaš da promijeniš mnogo toga,najprije pamet!

Cetinje
Gost
Cetinje

Evo “poceo” Jokic o zakonu drzave Crne Gore,a Jokicu dali je po ZAKONU da strani drzavljanin,u tvom slucaju “srpsko drzavljanstvo”obavlja funkciju koju obavlja,ako te ko pita Kotor je u Crnoj Gori,a ne u Srbiji.Slabo te “savjetuju”ti tvoji pravnici.

B1986
Gost
B1986

Kako te sramota nije ???

!!!
Gost
!!!

U Berane se vrati

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Podrska Jokicu!

Kosta
Gost
Kosta

Nikad više.
Sve ste upropastili fejsbuk druzina.

Mira
Gost
Mira

Bravo Jokicu,neka se stide,nego oni nemaju obraza !

!!!
Gost
!!!

Opet ti botu

Kotoranka
Gost
Kotoranka

Sramota u kakvoj drzavi zivimo.Bravo Jokicu,Kotor je uz tebe!

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Izvini,koji Kotorani?? Ovi iz male Velike kad prodjes tunel pa desno?? ! Prihvatite vise da ste manjina

!!!
Gost
!!!

Botuuu

Minja R
Gost
Minja R

Kumo!!!! 😂😂😂😂

Primorac
Gost
Primorac

Respekt Jokicu!Svaka ti je rijec na mjesto!

!!!
Gost
!!!

Dokle vise botu

Jorgovan
Gost
Jorgovan

Jokicu,sve smo nade u tebe polagali,ali nas i ti razocara.Moglo je to i moralo mnogo bolje.Bojim se da sto si piso piso si,a mora ti se priznat da lijepo pises.

!!!
Gost
!!!

Jedva cekamo da vidimo koja si rjesenja tj razrjesenja pripremio za sjutra kad te razrjese!

???
Gost
???

Sjetio se cg institucija zadnjih mjesec dana, a nije htio ni sa jednim ministrom da saradjuje ove dvije god! P.s. ovo upozorenje ste dobijali i prosle dvije god, jer ste budzet kasno usvajali, pa su vas pustali…pitao sam se zasto to rade kad mogu da vas maknu i uvedu prinundnu upravu, ali sad shvatam da su vas pustili da potonete… Više »

Podgorica
Gost
Podgorica

Piše pisma češće no Radosav.

Ljuta
Gost
Ljuta

Piše pisma ali nema kome….da ima već bi mu bilo odgovoreno ali PG nema vremena zbog dizanja kredita za investitore……

Svjefol
Gost
Svjefol

Demokrate….dokazani nesposobnjakovici, uhljebi i foteljasi…

oslobodilac
Gost
oslobodilac

Vrijeme je da odes, mali, imao si kad da se dokazujes, dzabe ti je kukanje sad

Mk...Cg
Gost
Mk...Cg

Nisi sposoban ni ovce da cuvas a ne da vodis Opstinu

Mikica
Gost
Mikica

Ajde mali ća presmrdio si više i dosadio Bogu i.narodu.

Dzoni
Gost
Dzoni

“Placi mali placi, sa tvojim strucnjacima osto si na draci!”

Sandokan
Gost
Sandokan

Vala ako ista, zna pismo napisat

LSCG
Gost
LSCG

Boba Stefanovic je,odavno pjevao…”obrisi suze draga.”..ajde mocino,polako u sycanje radnog iskustva.Zasuci rukave i radi nesto.Ne trebanu ti savjernici poput Epelja i Joca..koji u zivotu nijesu skupili ,zajedno,godinu dana radnog staza

OKG
Gost
OKG

Saglasan. Jokic je posten ali ova ekipa oko njega je opasna. Kada to on shvati biti ce mu kasno. Bojim se. A steta, mogao je nesto napraviti,jer ima kapacitet.

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Najveca mu je greska sto je uzeo ove vrsne savjetnike,a oni su pomogli da mu rejting pada!

Primorci
Gost
Primorci

Jeste li ili niste u koaliciji sa SDP?

Haris
Gost
Haris

izađi mala izađi mala 🎼🎶🎼🎶🎶🎶🎼

Pisac
Gost
Pisac

Dječače ti hoćeš da manjina u Kotoru vlada nad većinom. To je nezrelo i nedemokratski demokrato.

Kotor66
Gost
Kotor66

Vidjeces ko je manjina kad budu izbori

Ljuta
Gost
Ljuta

Pisac ? Zrelo je i demokratski kad jedna bruna prevari tako bezočno glasače SDP i pridje DPS 🦗🦗🦗🦗🦗🦗🦗🌈👾

Vgretz
Gost
Vgretz

Bas se potresao

Saša
Gost
Saša

Nema pametnijeg posla Predsjednik Vlade, no da tvoja pisanija čita.

Jorgovan
Gost
Jorgovan

Pa priznaces ovsko srocena nema bas cesto priliku da procita.

Oli
Gost
Oli

Gospodin Jokic i drustvo su imali sansu da polazu sto znaju i sto bi oni sad?Nije mi jasno

sapun
Gost
sapun

OOOOOOOOOOOOOOOO oće li više ovaj poći u ono selo okle je i došao ,nije goreg predsjednika bilo u Kotoru još od MLETAČKE REPUBLIKE,molio bih da me demantujete sa argumentima.JOKIĆU NIJESI VALJAO ZA NAŠ KOTOR SHEDI 1 idi kod Mandića i AMFILOHIJA za novu apanažu i savjet xa xa xa

Putar
Gost
Putar

Koji bot sta je ovo… Pod Mlecima je bilo sjajno kad se uporedi.

Miki
Gost
Miki

Ti si zavrsio sa politikom,cini mi se zauvijek.Ajde u Veliku pa tamo pecati mjesnu zajednicu.

Mijo
Gost
Mijo

Mali dosta više.
Ne mozes na su.
Sve sto si pisao premiheru seustvariodnosi na tebe i tvoju vladavinu bezakonja i sile tada vecine a sad si bez nje ostao i kraj.

Duka
Gost
Duka

Dosadan si .Što zapravo oće ovaj vlastoljubac?
Nije ti išlo,očajna,ste neubjedljiva ekipa i skloni se.

Send this to a friend