Politika

Jokić: Podnijeću tužbu Upravnom sudu zbog nezakonite smjene

Jokić

Doskorašnji predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić podnijeće tužbu Upravnom sudu povodom, kako ocjenjuje, nezakonite odluke o njegovoj smjeni na sjednici lokalnog parlamenta u srijedu. Tu informaciju Jokić je potvrdio, piše Dan.

<<<Smijenjen Vladimir Jokić<<<

“Smatram da je odluka potpuno nezakonita i slijedi tužba Upravnom sudu”, konstatovao je Jokić.

Potpredsjednik Opštine Kotor Milivoje Mišo Samardžić (PzP) saopštio je za Dan da je juče ujutro bio na poslu i da su sve opštinske službe funkcionisale, a zaposleni bili na svojim radnim mjestima, kao i da su sva javna preduzeća radila.

“Došao sam na posao u Opštinu u četvrtak i obišao sve službe sekretarijata. Šfovi i svi zaposleni bili su na poslu i normalno rade, samo niko ne obavlja nadležnosti predsjednika opštine koje su velike. Nema ko da potpisuje ugovore, ali ni rješenja za isplate plata zaposlenima”, kazao je Samardžić.

Naveo je da je smjena Jokića, funkcionera Demokratske Crne Gore, sa mjesta predsjednika opštine Kotor bila nezakonita. Jokić je glasovima 16 opozicionih (DPS,SD, HGI, LP) i dva SDP-ova odbornika 24. aprila razriješen dužnosti predsjednika Opštine.

Samardžić kaže da će lične dohotke zaposlenima u Opštini isplatiti “ovi kada dođu na vlast”.

“Kada se deponuje novi potpis imaće pravo isplate plata, a da bi neko deponovao potpis mora biti legalno izabran, mora imati rješenje na koji način je postavljen na neku funkciju. Plate su se uvijek isplaćivale oko prvog u mjesecu, a sada će zaposleni slaviti Uskrs i 1. maj bez plate, i žao mi je što je to tako”, rekao je Samardžić.

Na pitanje ko od sjednice u srijedu rukovodi opštinom Kotor kaže da bi se to pitanje trebalo uputiti Željku Avramoviću (DPS), koji je tada predsjedavao sjednicom Skupštine opštine.

“Kada je završio tačku dnevnog reda on bi morao da zna šta dalje”, poručuje Samardžić.

On, međutim, nije želio da iznosi predviđanja o tome ko će dati konačnu riječ u raspletu političke situacije u Kotoru sud ili Ministarstvo javne uprave.

“Ne znam šta SDP planira, jednostavno nema dogovora ni pregovora sa SDP-om. Da je toga bilo do ove situacije se nikad ne bi ni došlo. Od decembra govorim da probleme čije je rješavanje u interesu svih građana mi ne možemo riješiti i da idemo na referendum. Sada su se poslije tri mjeseca našli nekakvi da to pre dlože, i odlično da su to predložili, ali nisu ostali dosljedni ni tome. Kako će dalje i kojim su putem krenuli, ne znam, srećan im put gdje god su krenuli”, dodao je Samardžić.

Samardžić (Foto: Skala radio)

Naglasio je takođe da on nije podnio ostavku na funkciju, već da je, kao i Dragica Perović, predsjednica SO Kotor, najavio da će to učiniti ukoliko Jokić bude smijenjen.

“Jokić nije smijenjen na zakonit način, a danas, sve da hoću, moju pisanu ostavku nemam kome da predam jer neko treba da je prihvatiili da je odbije”, objašnjava Samardžić.

Najavio je da će prvog radnog dana nakon praznika doći na posao.

“U radnom sam odnosu, mada ostavka na funkciju potpredsjednika može da se tumači na razne načine. U statutu Opštine i zakonu piše da potpredsjedniku opštine traje mandat dok traje mandat predsjedniku opštine”, zaključio je Samardžić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Iks
Gost
Iks

Jokicu ajde ti za Beograd i ne vracaj se vise da te zamolimo. pokazao si da su ti pleca nejaka, da si nesposoban i stetan.

Sluzbenik
Gost
Sluzbenik

Sta je ovo ljudi? Koje su ovo pravne zavrzlame sa kojima izludjuju kotorane. Pa covjece nemate vecinuni ni za kakvu odluku . Kako mislite vladat bez vecine. Ako imate vecinu, ponistite odluku vecine od 24/4 i idemo dalje, kao da se nista nije desilo. I normalno plate odmah po praznicima!

PlanetaKotor
Gost
PlanetaKotor

Cuveni i nadaleko poznati Facebook Gradonacelnik!

Dukljanin
Gost
Dukljanin

KAD ĆE CG IMAT POLITIKU KA ŠVICA…ZASTO SMO KRENULI OVIM PUTEM…

kotor
Gost
kotor

Super ti je biti predsjednik opstine koliko vidim.

CCCCCC
Gost
CCCCCC

E moj Jokašu, a što bi činio da si presjednik države? nedaj bože,…. koliko vam se teško od fotelje rasta.

Lidija
Gost
Lidija

Hahahaha ovaj ka da je s Marsa pao

B. D
Gost
B. D

Ostavio ljude za praznike bez plate zbog lične sujete i očajnog spasavanja funkcije!

Radnik
Gost
Radnik

Tvrdite Jokicu nijeste smijenjeni, odmah rednicima plata, pa neka Predsjednica skupstine tumaci svoje pravo nedje drugo.
A mi zivimo za prvomajsku crkavicu koju nam ne date. Predsjednica Dragica je penzioner “ima se moze se” a od cegace mo mi kupiti i omastiti jaja a ne bogat rucak za Uskrs ko slavi, da omasti brk.

Građanin
Gost
Građanin

Ako bi moglo nekako da se napravi da se vi poltičari dogovorite da tužite narod i državu pa da vas isplatimo da vi odete zadovoljni a mi da se spasimo muke.

Pinokio
Gost
Pinokio

I onako si došao na vlast rezultatima izbora koje ne priznajete… Odlučite se već jednom.

PlanetaKotor
Gost
PlanetaKotor

Hahahaahahahaa realno

Samo pitam
Gost
Samo pitam

Sudu u Podgorici, ili u Beogradu?

Jaglika
Gost
Jaglika

Svi gradonacelnici zajedno nikada nece i ne mogu biti kao Maja Catovic!!! Zena koja je imala sto muskarci imaju a nemaju. Zbog debila poslije nje propadose tolike investicije Morinj, Glavati, Kostanjica…poceraste sve invrstitore koji sad tuze jer su prevareni od bebila na funkcijama koji imaju razne komplekse.

Dejan CRNOGORAC
Gost
Dejan CRNOGORAC

Jokicu drzak si bio umislio da si Bog, e malo se se za..bao!

Buducnost
Gost
Buducnost

Ako nam nesto nedostaje to je osjecaj sramote. Da li je u redu da ovi mladi ljudi koji su se tako izblamirali dovodjenjem Podgoricana u Kotor na nekom navodnom protestu a da pri tome nemaju odgovornost za to sto njihov drugar nije obavljao posao kako treba? Nama stvarno ne treba novi Dps.

dodge viper
Gost
dodge viper

Zbog tebe se nas moralni kompas i politicka zvijezda vodilja povukla iz politike ,nema toga koji ti obraz moze oprasti od zlodjela koja su dovela do smjene ranka krivokapica kao lidera sdpa ahhahaha

Send this to a friend