Politika

Jokić: Vlada Crne Gore pogazila Ustav i dostojanstvo zarad partijskog interesa

Predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić  kaže da je danas Vlada Crne Gore ispisala najsramniju stranicu u istojiji  crnogorskog višepartizma. Ogorčen je Jokić reakcijom Vlade nakon što je danas na sjednici u hotelu Vardar smijenjena predsjednica SO Kotor Dragica Perović.

<<<Smijenjena predsjednica SO Kotor Dragica Perović>>>

Vlada je saopštila da se na današnjij sjednici  upoznala sa Informacijom o stanju u Kotoru  i novim okolnostima da je odbornička većina održala sjednicu, izglasala nepovjerenje dosadašnjoj predsjednici Skupštine opštine i odredila v.d. predsjednika do izbora predsjednika SO.

https://www.facebook.com/opstinakotor/videos/850375765349787?s=701821967&v=e&sfns=mo

Jokić tvrdi da je Vlada nereagovanjem pogazila Ustav, zakon i sopstveno dostojanstvo, a sve to, kako tvrdi, zarad partijskog interesa.

“Danas Vlada Crne Gore je informisala javnost i Kotor putem Tvitera da jer čula da se grupa odbornika sastala u kafani i to legitimisala kao sjednicu SO Kotor. Pitam Vladu je li obaviještena i o drugim kafanskim druženjiima danas u Kotioru”, kazao je Jokić.

Dodao je da je Vlada uspjela da se partijskim kanalima infoirmiše o kafanskom druženju, ali ne i da odgvori na dva dopisa predsjednika Opštine od 22. i 24. juna.

“Vlada ju pogazila ustav i zakon Crne Gore, i sopstveno dostojanstvo. Vlada nije pošptovala svoju odluku od 30.maja kada je ista uputila upozorenje SO Kotor da u roku od 20 dana održi sjednicu SO pod prijetnjom raspuštanja. Taj rok je istekao u ponedjeljak, a Vlada se informiše preko partijskih linija o kafanskom druženju odbornika”, kazao je Jokić na konferenciji za novinare  koju je održao zajedno sa smijenjenom predsjednicom SO Dragicom Perović.

Predsjednik Opštine Kotor je kazao da nijedan organ Opštine Kotor, ni on kao predsjednik nisu obaviješteni o bilo kakvoj odluci koju je , kako kaže, “ta grupa odbornika“ donijela, niti su bili obaviješteni o novom vremenu i mjestu održavanja „druženja“.

Jokić je podsjeto da je u Frankovoj Španiji postojala izreka da za neprijatelje postoje zakoni, a da za prijatelje može sve.

“Izgleda je Vlada danas postupala u skladu sa tom izrekom. Legalizujući političku korupciju, gaženjem zakona, institucija i ustavno-pravnog poretka Crne Gore, Vlada je legitimisala sve ove načine kao načine za preuzimanje vlasti u onim opštinama i u onim institucijama u kojima Demokratska partija socijalista nije na vlasti”, istakao je predsjednik Opštine.

On je najavio da će ovu i slične odluke oboriti pred svim sudovima u crnoj Gori i da će se bskompromisno boriti protiv, kako kaže, bezakonja DPS-a i kafanske skupštine.

M.D. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

Jokić i Perovićeva se ne razdvajaju više no Aljeksa i Boris….

Mojsije
Gost
Mojsije

Jokic prica o moralu!Sta je sve cinio sa gos.Perovic?Uzurpira je vlast i institucije Opstine kotor.”moralna niskotinja”

ukradoše mi ime
Gost
ukradoše mi ime

traže izbore a potpisali da neće izlaziti na izbore na bilo kom nivou dok ne budu sigurni da će da pobijede ovu grupu od 17 ne priznaju nije valjda dxovoljno velika a onu grupu od 17 su priznavali a što se tiče brune potpuno legalan postupak viđela žena a i svi smo viđeli kuda to vodi i odlučila da više… Više »

Velimir136@gmai
Gost
Velimir136@gmai

Što bi ovaj radio da je malo viši?!
Aj polako,šetaj!

Fileopg
Gost
Fileopg

koje siledžijstvo, prvo radnicima nije dava platu dva ipo mjeseca, a sad im ne da ni da dođu do radnog mjesta…Ako je u zavadu sa DPSom ne znam što su mu radnici krivi te ih muči….

Primorci
Gost
Primorci

Mali, imaš li većinu ili ne?
Pusti nervozu!
Jesi li još u koaliciji sa SDP ?

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Oce li biti ovo kao za ramadu? ko je platio civase/hotel itd.

KakoJe
Gost
KakoJe

A dje ste bravari!? Oce li bit sad pauze na neodredjeno?? Bice biceee bravari!

Pi!
Gost
Pi!

Ovima su se fotelje zalijepile za guicu.

Bokelj
Gost
Bokelj

Ma cus ovo deriste ……. kmekmekmekme ….. vratite mi zvecku ……

DAKA
Gost
DAKA

Deriste nema mrlju u radu Da ima davno bi ga strpali u zatvor. Jedini posteni grafonacelnik. Jedina mana mu je sto je Velicanin. .za mene nije negi vrlinA. Pravi gradonacelnik. Ako ste sigurni u oobjedu sa SDP ranka slivanog . Izadjite na izbore da se izmjerite. Ako ste sigurni izadjite sa brunom . Nek narod kaze koga podrzava. Akp budu… Više »

isTINAiPRAVDA
Gost
isTINAiPRAVDA

To nije tacno da nema nijednu manu:
1. Ojadio opstinu sa advokaticom Alsaraj
2.zaposlio kumu koja pojma nema
3.dao 400000eura iz opstinske kase i na ta mjesta pozaposljavao svoje poslusnike
4.misli da je najpametniji a ne zna dje je supalj
5.Jedina stvar sto je ucinio za vise od dvije godine je semafor
Itd itd

KakoJe
Gost
KakoJe

Izgleda ti jedino vidis to sto je from Berane!
A mrlju mu je tesko imat, skoro tri godine ama bas nista nije uradio niti je radio. Eto moze se reci da je opstina ove godine izgubila par miliona zato sto nisu usvojeni kljucni akti i budzet.

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Sve je dao od sebe da se Primorcu da na godisnjem nivou 260 000€,Skupstina je odobrila al pod uslovom da te pare sluze za trenere i igrace,a nikako da se vracaju stari dugovi vlasnika Mandica. Naravno,pare idu na vracanje dugova jer je Mandic prijatelj od Jokica. Eto pored kumova koje je zaposilo voli da pomogne i prijateljima,al od opstinakih para!… Više »

Nidzo
Gost
Nidzo

A vi silom na sramotu bi ste da ostanete na vlasti..

Pisar
Gost
Pisar

Jokiću batali Opštinu, probao si, vidio da ne znaš i građani su zahvalni što nisu bili putnici a ti pilot.

quick
Gost
quick

Pa sto ne zakazujes sjednicu i sto ne vladas kada imas vecinu?

Miki
Gost
Miki

Pa pa joki,jonica i ostala druzina.

Boris
Gost
Boris

Da nijeste zabarikadirali skupstinu oni bi je održali gdje treba .Druže možeš li ti odrzati skupstinu . Ne možeš evo već dvije godine . Znaci bez obzira na sva opravdanja i okolnosti nemaš većinu i tu je kraj price . Da grad ne bi trpio zbog vaših igrica bolje je da se ovo sto brze rešava.

Kotoranin89
Gost
Kotoranin89

Imao je vecinu dok se SDP nije prodao DPS-u i usao u koaliciju sa njima pod izgovorom da je Jokic bahat i sam donosi odluke.Odbornici SDP-a bi trebalo da vrate mandate jer su PREVARILI gradjane predstavljajuci da su opozicija a ne satelit DPD-a…

Da da
Gost
Da da

Ako je vise puta produzila rok svake godine od kad ste vi tu, i sjednica se ne odrava, nema budzeta- ZASTO JOKICU NE PODNES OSTAVKU, Preuzmes odgovornost?
A neces jer uvodjenjem prninudne uprava ti si jos malo gradonaclnik, pa malo da se otvori Kotro art,
Pa festivali, malo da se sepuris- e?

Libero7
Gost
Libero7

Sto ti uradi ova baba napravi od tebe pajaca

Da da
Gost
Da da

Hahahahahahahahha, bravari

Betoven
Gost
Betoven

Jokić i ova žena su zaista duhoviti ljudi.

Send this to a friend