Politika

Joković: Čuvanje mira ideal kojem svi zajedno treba da težimo

Vladimir Joković

Na ovaj datum odajemo počast žrtvama Oluje, poručujemo da pamtimo žrtve i zahtijevamo pravdu kroz kažnjavanje svih koji su odgovorni za ovaj zločin, saopštio je lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković.

“Mir i tolerancija su najveći ideali kojima svi treba da težimo kako bismo spriječili da se bilo gdje i bilo kada ponove zločini poput onih koji su počinjeni tokom akcije Oluja. Mir nam obezbjeđuje stabilnost, a stabilnost otvara perspektive napretka u svim aspektima razvoja društva. Zato na ovaj datum osuđujemo zločin, tražimo da zločinci budu kažnjeni i pozivamo na vječni mir”, poručio je Joković.

Navodi da “razvijanjem uzajamne tolerancije može biti manje povoda za sukobe”.

“U društvima u kojima živimo, a koja su po brojnim pitanjima raznovrsna, treba da razvijamo toleranciju kako bismo jedni druge bolje razumjeli i kako bismo sprečavali konflikte među ljudima. Što više budemo razvijali uzajamnu toleranciju, to će biti mnogo manje povoda za sukobljavanja. I naravno, da uvijek jasno ukažemo na odgovornost za nedjela i one procese koji za posledicu imaju stradanje ljudi. Zato, na dan obilježavanja početka akcije Oluja podsjećamo da je čuvanje mira ideal kojem svi zajedno treba da težimo u budućnosti”, zaključio je Joković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sasa
Gost
Sasa

Dad kad si zamutio, sjetio si se da treba cuvati mir.
Sram tr bilo

Ekonomista
Gost
Ekonomista

Šta to Joko lupetas. Sram te bilo!Sve si ti zakuvao!

jakov
Gost
jakov

Bolje ti je da cutis , pametniji si!

marius
Gost
marius

Realno Hrvati su posle “oluje” dobili mir na duže staze. Kolko je sve tu u toj akciji bilo “cisto:,o tome je raspravlja sud u Hagu, I oni su rekli da je bilo opravdano izvedena , a oni što su bili procesuirani,bili su oslobođeni.

Loš
Gost
Loš

Sada se bojiš za mir,q juče si srušio državu sramnim ugovorom i dozvolom popovima da uđu u CG kao da država ne postoji.Odgovaraćete.

Send this to a friend