Politika PREDSJEDNIK SNP-A O OPOZICIONOM DJELOVANJU U NAREDNOM PERIODU

Joković: Najjači u opoziciji da inicira jedinstvenu listu

Vladimir Joković

Inicijativu o formiranju zajedničke opozicione liste za naredne parlamentarne izbore trebalo bi da pokrene najveći subjekt u opoziciji, kazao je za Pobjedu Vladimir Joković, predsjednik SNP-a, ne isključujući mogućnost ni formiranja dvije opozicione kolone, ako bude više političke volje za tu opciju.

On je, na pitanje da li misli da bi Demokratski front trebalo da pokrene inicijativu o jedinstvenoj opozicionoj listi, odgovorio “ili DF ili Demokrate, a može i bilo ko drugi”.

“Nije problem bilo ko da inicira ovu ideju, ali po logici stvari, trebalo bi da inicijativa krene od najvećih političkih opozicionih subjekata prema onima koji trenutno imaju manji rejting u biračkom tijelu. Niko ne bi trebalo da gleda u tome svoju korist, već mora da prevlada zajednički interes. Najmanje je bitno ko bi krenuo u tu priču, jer suština je u tome da je privedemo kraju”, istakao je Joković.

Na pitanje koliko je realno očekivati da međusobno podijeljena opozicija dogovori zajedničku predizbornu listu, Joković je kazao da je “sve moguće, kad se hoće”.

“Samo bi u to trebalo vjerovati”, kazao je on.

Na pitanje ima li potvrdu da sve opozicione partije to hoće i da misle kao on, Joković je odgovorio da to nije samo njegovo mišljenje, već najvećeg dijela opozicije.

“To je stav svakog iskrenog opozicionara koji nema nikakvu funkciju, ni sopstveni interes. Krećući se po Crnoj Gori, slušam sve naše birače koji govore hajdemo zajedno na izbore, samo tako možemo postići rezultat”, istakao je Joković.

On je, na pitanje na koji način bi se taj cilj sada mogao ostvariti, pošto su raniji slični pokušaji bili neuspješni, rekao da “za to postoji jednostavan recept”.

“A to je da svi osluškujemo što narod želi, a narod želi promjenu. Ako svi poslušamo naše glasače, do zajedničke liste ćemo doći. Svi naši birači uvjereni su da je jedinstvena lista put do pobjede opozicije na narednim parlamentarnim izborima. Moramo ispuniti volju biračkog opozicionog tijela u Crnoj Gori”, istakao je Joković.

On, međutim, ne isključuje ni formiranje dvije opozicione kolone.

“Ako bi se ispitivanjem javnog mnjenja došlo do zaključka da su dvije opozicione kolone, rješenje i to je odlično. Prihvatamo. Ali, po mom mišljenju, sigurno je da bi jedinstvema lista pobijedila DPS i ulila novu snagu u opoziciju, a siguran sam da bi bila i veća izlaznost na izborima”, dodao je Joković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vasilije
Gost
Vasilije

Da se formira otvorena narodna lista,na kojoj bi se našli pošteni,ugledni,stručni i neokaljani kandidati. Ta otvorena lista bi dokazala da se opozicija ne bori za sebe i fotelje.Neka bilo ko iznese valjane primjedbe protiv ovakve liste!?

Samo pitam
Gost
Samo pitam

Moliću lepo, šta bi bio zajednički imenitelj baba i žaba?

Obaveštajac CG
Gost
Obaveštajac CG

Bježite od onih koji vas pozivaju i kažu svi zajedno to je prosli put radio DF da bi unistio opoziciju pozivao na zajednicki nastup a sve okolo radio protiv tog zajednickog nastupa! Sto se tiče Jokovica brzo je zaboravio koaliciju Ključ zaboravio si Jokovicu da je tu bio Lekic (Demos) da je bio Abazovic (Ura). Nije glasac Crnogorski glup pa… Više »

Simo Kotor
Gost
Simo Kotor

A demokrate ce cudo da naprave..vidjeli smo kako rade, samo svoje da uhljebe dje su vlast..neka hvala.

Miki
Gost
Miki

Botu demokrata zaradio si 🌭,

Samo MNE
Gost
Samo MNE

Hahahahahahaa jedinstvenu listu a oni u BD oci povadiše..

Djoka
Gost
Djoka

Pobicete se da odredite ko je najjaci.
Vi ste zastidje Crne Gore. Sva opozicija je uzas. Dajte nesto novo. Nekoga ko nece biti protiv svoje zemlje. Pa onda da krenemo na rezim

Fila
Gost
Fila

SAVEZ ZA CRNU GORU SVIH NAS!!! Za rad postizanja višeg cilja mora se podnijeti i mala žrtva! Ako neka od stranaka bude zakinuta na poslaničkom mandatu, otvara joj se mogućnost za neku od funkcija jednako važnu kao i poslaničku.

Ko nije za dogovor, nije ni za promjenu!

Po iskustvu
Gost
Po iskustvu

Fila, mili moja, promjene ne idu uvijek nabolje. Vidjeli smo iz prve ruke 1989.

Slavko
Gost
Slavko

Jokovicu,svaka cast i DF I Demokratima,ali tesko da oni mogu zajedno.Guraj te vi vas projekte i ubrzo ce SNP kao nekad biti vodja opozicije.

Fileopg
Gost
Fileopg

interesantno je primijetiti da samo partije sa ivice cenzusa moljakaju za stvaranje neke široke koalicije valjda kako bi se domogli još jedan put do fotelje u parlamentu…..

Miki
Gost
Miki

Snp je na 6-7% , i trebali bi sami da idu na izbore. Kljuc jos jedan im nista ne treba

Send this to a friend