Politika

Joković: Opstanak Vlade će najviše štete da donese DPS-u

Vladimir Joković

Dok se ovih dana zagrijava atmosfera uoči skupštinske sjednice na kojoj će biti raspravljano o povjerenju Vladi Crne Gore, pojavljuju se i razne procjene i prognoze oko toga šta će se toga dana desiti, poručio je Vladimir Joković, potpredsjednik Vlade i lider SNP-a u autorskom tekstu koji objavljuje portal RTCG.

“Sa koje god strane da dolaze predviđanja, oko jednoga su svi saglasni – opstanak ove Vlade Crne Gore, čiji sam potpredsjednik, će najviše štete da donese DPS-u i jasno će se dokazati njihova nemoć”, ističe Joković.

Ukoliko ne bude dovoljno glasova poslanika za rušenje Vlade Crne Gore, to će, smatra Joković, pokazati da DPS više nikada neće imati značajniji uticaj u crnogorskoj politici.

“Inicirajući skupštinsku raspravu o povjerenju Vladi, funkcioneri DPS-a su veoma precizno saopštili da žele da se sruši Vlada kako bi se time srušio Temeljni ugovor koji smo potpisali sa Srpskom pravoslavnom crkvom. To znači da je stvar čiste logike da će glasanje o povjerenju Vladi Crne Gore biti glasanje o tome ko je za Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, a ko je protiv”, rekao je on.

Opstanak ove Vlade direktno je, dodaje, povezan sa stavom o tome treba li Crna Gora da ima potpisan Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom ili ne.

“Ukoliko DPS ne sruši Vladu 19. avgusta, prestaje svaka priča o suspenziji Temeljnog ugovora. U isto vrijeme će DPS-ovo dugogodišnje nepoštovanje Srpske pravoslavne biti potpuno marginalizovano”, istakao je Joković.

Jedan od ključnih razloga zbog kojih smatra da će opstanak ove Vlade Crne Gore donijeti štetu DPS-u tiče seborbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Nema osobe danas u Crnoj Gore koja ne pozdravlja snažnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije koju je pokrenula Vlada čiji sam potpredsjednik. Mi vodimo najposvećeniju i najsnažniju borbu protiv kriminala u istoriji Crne Gore. Smjenom Vlade kriminal bi ostao netaknut, a proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji bio bi usporen ili čak i suspendovan na neko vrijeme”, navodi on.

Socijalistička narodna partija Crne Gore se, kaže, bori za to da Crna Gora postane punopravna članica Evropske unije, a reformska Vlada Crne Gore čiji su dio veoma je doprinijela ubrzanju našeg evropskog puta.

“Zbog svega toga nije realno da će 19. avgusta da padne ova Vlada Crne Gore. DPS se uzda u jednu jedinu slamku spasa koja im je sada vidljiva, a to je Aleksa Bečić. DPS ne bi ulazio u ovu avanturu da prethodno nije obezbijedio direktnu podršku Alekse Bečića. U Bečića se nadaju ne zato što u njemu vide partnera, nego zato što se Bečić nikada nije pomirio sa time da više nije predsjednik Skupštine Crne Gore, pa računaju na njegovu naivnost i političku kratkovidost”, ističe Joković.

Međutim, kako kaže, postoji jedna ključna i dovoljna prepreka za Aleksu Bečića da sa DPS-om sruši ovu Vladu.

“To je izjava časti koju je kao član i lider Demokrata potpisao 2019. godine da nikada neće podržati Demokratsku partiju socijalista Crne Gore, niti će, radi vršenja vlasti, biti u koaliciji ili činiti skupštinsku većinu sa DPS-om. E, 19. avgust će biti ispit svih ispita i posle toga će se znati ko ima koliko časti i provjeriće se da li oni koji o časti najviše pričaju te časti i imaju”, naglasio je Joković.

Bližimo se toj skupštinskoj sjednici i 19. avgust će, ističe, sve reći.

“Potencijalno glasanje Alekse Bečića za DPS-ov predlog za rušenje Vlade bio bi put u njegovu brzu i potpunu političku marginalizaciju. Budući da je politički stasavao u juniorskom sastavu SNP-a, vjerujem da je nešto časno ipak ponio iz naše čuvene barake. Jedno od pitanja ovih dana je i da li Vladu Crne Gore, kojoj u Skupštini Crne Gore neće biti izglasano nepovjerenje, treba dodatno osnažiti. I tu je stvar jasna. Poslije 19. avgusta sve će maske da padnu i sve će karte biti na stolu. Važno je da odluke koje se sada donose budu racionalne i apelujem na sve da u procesima odlučivanja koji slijede prevlada razum”, zaključio je Joković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kolasinac
Gost
Kolasinac

Kakav licemjer!?Ja sam do sada mislio da je on posten covjek?!Srusio 42.Vladu sa DPS,a sad proziva Becica?!Becic bi posle ovoga bio veci licemjer id tebe ako ne srusi vladu i to bas zajedno sa DPS i ostalim partijama!

san
Gost
san

Eeeeeeeeeeeeeee, kuku!!!!!!

Ja sam
Gost
Ja sam

Joković i autorski tekst ahhahahhaahh
Vidim li ja ovo dobro

Harić Harić
Gost
Harić Harić

Jokoviću, šta si zapeo, ostavi DPS. Njih ste prevarili, kršeći sporazum, vrati se svojima. Tako možeš spasiti Vladu.

John
Gost
John

Na izbore ćeš i ti idps… Obavezno

Ann
Gost
Ann

Vrati li se Dps bice haosa i tek će da nas uzjašu dodju li ovi desnicari frontovci I ekipica biće rata 100% . Tako da slaba donekle široka vlada je jedini put trenutno koja treba da otvori institucije za normalne, po zasluzi gradjane kako bi se tu I tamo ojačala drzava . Znaci ovo je taj zadnji voz za Cg

Trebjesa
Gost
Trebjesa

Muka nam je više od svih.Sve rasprodaste,sve unististe. Sram vas bilo sve zajedno.Nema nam druge nego u izbjeglistvo. Po sto puta vas sram bilo a posebno Mila što ovo dozvoli.

Dzoni
Gost
Dzoni

Rekao si da relaksirano čekaś pad vlade – ove objave ne djeluju relaksirano, Jokašu

Danjo
Gost
Danjo

Koji su ovo tipovi…ne zna se koji je gori od gorega samo svoj interes..

Iv.
Gost
Iv.

Snila baba što joj milo bilo!

onako samo
Gost
onako samo

Ovome je čini se veća frka da ostane bez fotelje nego Bečiću. Što to bješe dostojanstvo, možda da ipak pitate DPS. Makar vam tu mogu pomoći.

IzvornaCrnaGora
Gost
IzvornaCrnaGora

Kako te nije sramota Joko, da moliš za fotelju ko dijete za čokoladu! Pa zar te nije sramota, ti si potpisivao Sporazum o koaliciji sa DPS, pa se sad nešto gadljiv na DPS kad neko možda podrži predlog DPS, a nemoj ti o izjavama časti, jer si sve pogazio zarad sake vlasti, to može neko drugi, ti si sve zbog… Više »

Hurem
Gost
Hurem

Das Joku prst a on hoce ruku.Fotelja mila jer je od MILA.Lupeta kao i uvijek.Da se ocete vise mac disadili ste sa pricim da vam je za sve DPS kriv.Ako ti je zena nezadivoljna i za to ces krivit MILA I DPS.Sjasi vise.A fotelju nosu kuci,toliko si patio za njom da je to zabrinjavajuce.NOSI JE KUCI DA NE PATIS.

Gena
Gost
Gena

Prave stetu Crnoj Gori, DPSu ili kome god samo neka je steta. Štetočine. Gledam ovih dana neke izjave po drustvenim mrezam likova – pristalica ovih stranaka i iznad svega SPC. Oni prizeljkuju “da se zarati” “da poruse i proceraju” sto/ko im se ne svidja. Konkretno se tu to odnosilo na Porto Montenegro i njegove goste, ali i sa širim ambicijama.… Više »

Hamid
Gost
Hamid

Takvi su rusili Dubrovnik i pljackali Konavle, a sad bi to da rade po Crnoj Gori pod firmom njihove “pravde”. Kukavci nepismeni i nesposobni. Ne mogu ni imati bolje ambicije od otimacine i rusenja.

io mrak
Gost
io mrak

jokoviću šteta se donosi dilerima droge a naš premijer je u debelim vodama sa škaljarskim klanom.ajdete vi sa vlasti pa da se dokaže jeste ili niste narko bosovi.

Kiklop
Gost
Kiklop

Ko o cemu ovaj o opstanku Vlade. Dajte mi fotelju neka je ponese kuci.

roki
Gost
roki

Nek sve propadne samo nikad vise SNP

OLima
Gost
OLima

Ali ti je Jokovicu odgovarala podrska DPS. O cemu ti pricas, pa nikad ne bi bio minitar da te nije DPS izglasao. Tako da tvoja glupa zamjena teza ne pije vodu. A, sad adio i nikad vise!

Mara
Gost
Mara

Demokratama je ovo prilika da pokazu da im je važnija Crna Gora od Srbije…vidjecemo!!

Sindikalac
Gost
Sindikalac

Teško. To Crnogorstvo im je samo blikeda maska

Elena
Gost
Elena

Aooooooooo smor od covjeka teski a nece Demokrate podrzati ne sjekiraj se ostaces u fotelji

Hogar
Gost
Hogar

Joković bi u najboljem slučaju mogao da vodi neki eko-katun..ne razumijem ko ovo glasa.
#ne želim da vrijeđam ali on je potpuno ruralni tip,neobrazovan.Šljeg’o iz neke vukojebine sa tim epskim tripovima od kojih su svi obična laž,u paketu sa porodičnim predanjima.
#čak su nam i više štete napravili ovi “pošteni” iz zaostalih krajeva no kompletna neprijateljska Srbija.

GORNJA BREZNA
Gost
GORNJA BREZNA

Džaba se kačiš za crkvu,bivši Crnogorac.Nema više.Adio i ti i tvoj ugovor.

Čarls
Gost
Čarls

A tebe najviše koristi ! Problem je što tebe i Dritana niko neće .

marius
Gost
marius

A sto reče Joko ,kolko 1t.peleta ?

Heroes
Gost
Heroes

Navise stete Crnoj Gori

Nmk
Gost
Nmk

Ako mislis da ce najvise stete imati dps eto vam prilike da ih dotucete ,hahahahaha…..a śedi jadan śedi. Kuku nama sto smo dozivjeli, ko nam upravlja drzavom

Rako
Gost
Rako

Ja mislio ti obilazis vatrogasce koji popadase, da spase hektare sume, gradjane i objekte?????????

Dzoni
Gost
Dzoni

Kako možeš tako pričati (da ne iskoristim drugi izraz), da se borite za ulazak u EU kada si priznao da su tri teme prve i glavne za tebe – temeljni ugovor, otvoreni balkan i popis? Pa zar misliš da sav narod ima kratko pamćenje, možemo pronaći članke na portalima gdje jasno i glasno ove tri teme navodiš kao prioritet iznad… Više »

PitaU me
Gost
PitaU me

Što se Jokaš aktivirao ovih dana ,izmiče fotelja pa frka!? Kad si ušao u manjinsku vladu nije ti smetala podrška dps_a,a sad svakoga prozivaš da bi spasio fotelju.Idemo dps i demokrate 19 srušite ove diletante.

Miki
Gost
Miki

O koja kolicina gluposti? Koja će me to partija na vlasti zaustaviti da pokrenem inicijativu Ustavnom sudu zbog Temeljnog ugovorai ili redovnom sudu za ponistaj. Znas li Jokovicu ista mrcio se ti i mi jos koji dan sa tobom.

Joanikije
Gost
Joanikije

Izdajnicka vlada je svima nama nanijela stetu i ti i voj drug srbin iz ulcinja i sram vas bilo dovijeka jokovicu!!!

ErCl
Gost
ErCl

Hahahaha kakav je Elmer, simpatičan lik, ali dosta nebitan…

Ogledalo
Gost
Ogledalo

Jokova “reformska Vlada”!?!?!?!? Jedinu vašu “reformu” koju smo vidjeli je da se Crna Gora reformiše po sistemu, volju i mjeri Crkve Srbije, kako bi ona bila što prije dio “srpskog svet”. Što se tiče put ka EU, vi ste planirali da brodom, preko Trebinja, Banjaluke, Beograda, Minska i Moskve, doplovimo do Brisela i Strazbura. Uhhh…

Svakompozasluzi
Gost
Svakompozasluzi

Shvata li ovaj poljoprivrednik, i svi njegovi ljubitelji, da “Temeljni ugovor” kako ga oni nazivaju, nece oboriri ni DPS niti bilo koja duga partuja vec ce ga oboriti Sud. Na gradjanskoj parnici Ugovor pada zato sto nije usagkasen sa zakonima Crne Gore. I tu je kraj. I ova Vlada mora pasti zaro sto se nezakonito ponasa… I tu se stavlja… Više »

hey
Gost
hey

ovo je sampion xaxaza

Posteno
Gost
Posteno

Borba protiv kriminala🤣🤣🤣🤣🤣🤣 pola vlade ce zavrsiti u Spuzu

Mrki
Gost
Mrki

Suprotnog sam mišljenja od Fronta po svemu,ali tačno ga treba dovesti na vlast u punom kapacitetu da pospremi ove što su još na slobodi a ne bi trebali biti i koji pojačavaju mržnju kroz narod i prave razne konstrukcije da bi sakrili svoja decenijska nepočinstva..Izgleda,nažalost,samo to oni mogu

Marko
Gost
Marko

Oni da pospreme?Evo ti snimak sa Carevićem i kriminalnim klanovima,Eno snimka o Mandiću i kriminalnim klanovima,kako vlada Carević Budvom.Zar stvarno očekuješ od nekoga ko je plaćen od Vučića u Putina da demokratizuje zemkju?To su zadnji diktatori Evrope

marius
Gost
marius

A dje njih nadje ,kumim te kapom nebeskom ?

Sindikalac
Gost
Sindikalac

Hahaha. Pa prvo bi trebali sebe da uhapse. Znate li sta sve ima Mandic Medojevic. Ovdje se samo prica o postenju. Svi su isti. Ipak od svih ja bih da nas vode uceni ljudi a njih ima samo DPS. Znate li koliko DF u Nk ima intelektualaca u clanstvu. 5. Ukupno 5. Sve jasno . Primitivci kolo vode.

Podgoričanka
Gost
Podgoričanka

Ovi iz SNP-a bas zavoljeli fotelje.Sad razumiju Ljalja.

Marko
Gost
Marko

A koja je agenda vlade koju bi podržavale Demokrate,i DF,crkva,mafija,Rusija?

Lipa
Gost
Lipa

Pravoslavlje a vi idite sa raspopima i satanisti a…

Rako
Gost
Rako

Hahahhahahahahhahahaha
Pa sto se ti sjekiras??????????
Hahhahahaaaaahahhhahhaha

Sjašite više
Gost
Sjašite više

Kad ćete više shvatiti da vas ljudi ne biraju da nešto ili nekoga srušite već da nešto IZGRADITE što je na dobrobit svih nas.

Tgd
Gost
Tgd

Jokoviću,probudiš li se vas u znoj?
Mora da sanjaš DPS

Balvan
Gost
Balvan

Ovaj izgore za foteljom…

Milosh
Gost
Milosh

Demokrate ne pomazu DPSu, nego neznanje micu iz fotelja. Pasce Vlada zbog zezakonja evo 2 godine.

Strasno
Gost
Strasno

Stručnjaka silnog..🤦🤦🤦

Mikeli
Gost
Mikeli

To sto ste napravili je upravo kontra tj. doprinijeli ste jacanju DPS-a jer je ispalo da su potpuno u pravu za URU. Hvala vam na tome i ajde sad se polako pakujte

Kotor🇲🇪
Gost
Kotor🇲🇪

Ti sa smjerom električara, nemaš što davati izjave vezane za DPS.Oni su za tebe vas, misaona imenica, i brend u Vladi CG.

free samples
Gost
free samples

oni ti nijesu u vladi za tvoju info…

Tata
Gost
Tata

A bi opstao Jokovicu? ahahahahaha

Arhitekta
Gost
Arhitekta

Joko, sad ti DPS ne valja a postavili su te za podpresjednika Vlade i ministra. E moj Joko.

ex yu
Gost
ex yu

Jokoviću pod jedan:Demokrate neće rušiti Vladu nego dati glas za smjenu neznanja i nerada.Neće dati podršku DPS nego vama nepovjerenje.Da se borite protiv organizovanog kriminala vi bi sami sebe smjenili a ne da drugi to čine.Niko u Crnoj Gori nije protiv ugovora sa SPC ali da svak dobije mjesto koje mu pripada.Šta misliš da će te trajati pet mandata obmanjujući… Više »

Bojan
Gost
Bojan

Reče Joko koji ne gledajući na čast i obraz otrča Milu u zagrljaj. Podubiše DPS članove po funkcijama samo zarad sopstvenog opstanka na istim

Gastor
Gost
Gastor

Partije čiji je cijeli program “protiv DPS-a” (a uz Vučića) su dio problema…

Jjjj
Gost
Jjjj

Hahah a sto srusiste becica i zdravka padas jokoo

Sprdnja
Gost
Sprdnja

Znači li to “Pusti jokovića da radi šta hoće jer to šteti DPS-u”
Ti uništi državu Joko i treba da ćutimo.

Milos
Gost
Milos

Velika steta vala jer po dubini preuzimaju kontrolu

CRNOGORKA
Gost
CRNOGORKA

Samo vi da izgubite i biće dovoljno

Dubina
Gost
Dubina

Kakva šteta za DPS kad po dubini zapošljavate njihove kadrove , šteta je za Državu CG jer je urušavate.

Mongro
Gost
Mongro

Dobro se ovaj snalazi sa sss.

roko
Gost
roko

ajde moj jokovicu ,nestade tvoja partija ,ne znam skim ti pricas

Send this to a friend