Politika

Joković: Ovako podijeljena država ne može naprijed, SNP će uvijek biti za izbore u jednom danu

Vladimir Joković

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivede Vladimir Joković očekuje da Skupština ponovo izglasa dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, ističući da je njegova Socijlistička narodna partija (SNP) jedina stranka koja se sve vrijeme zalagala za održavanje izbora u jednom danu.

“Politička scena u Crnoj Gori je takva da svako gleda ono što mu u datom trenutku odgovara. Mi smo tražili odlaganje i kada smo dio prethodne Vlade i danas. SNP je svaki put glasao da izbori budu u jednom danu. Kad bi izbori bili u jednom danu svako bi glasao u mjestu u kojem živi. Prepisivanjem i izbornim inženjeringom to se posebno u manjim opštima zloupotrebljava”, rekao je Joković u Jutarnjem programu RTCG.

On smatra da se održavanjem izbora na svakih 15 dana skreće pažnja javnosti sa krucijalnih tema i problema.

“SNP će se uvijek zalagati da svi izbori budu u jednom danu. Pojedinci misle da će neko izgubiti ili dobiti glas ako se izbori ne odlože. Očekujem da Skupština usvoji danas ponovo taj zakon”, naglasio je Joković.

Komentarišući to što je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović vratio Zakon na ponovno odlučivanje, Joković je rekao da u državi vlada institucionalna kriza.

“Ne ulazim u pravno, ali imam logičko zaključivanje – ako se od nas traži objedinjavanje izbora i ako su to standardi Evropske unije, mi ćemo to morati da učinimo. Napadaju to oni kojima izbori u jednom danu ne odgovaraju. Ovdje je pitanje principijelnosti”, rekao je Joković.

Komentarišući kritike da pojedini ministri nijesu kompetenti da pokrivaju te pozicije, Joković kaže da će takvih komentara uvijek biti

“Za svaku vladu će biti kritika. To je dužnost opozicije, i ja bih ih imao, možda ću imati i za ovu. Treba samo suditi po rezultatima. Ne može neko ko nije zaradio novac van politike i parlamenta da kritikuje neke koje su stvorili ozbiljne kompanije”, ocijenio je Joković.

On je rekao da će prioritet ove Vlade biti borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, pomirenje i stabilnost.

“Vlada je prvo posvećena dijalogu i razgovoru da se problemi prevaziđu. Crnoj Gori je potreban unutrašnji dogovor, ovako podijeljena država, bez obzira ko bio na vlasti, daleko naprijed neće moći. Moramo ekonomski da se razvijamo”, naglasio je Joković.

Prema njegovim riječima, potrebno je dobiti potpunoslobodno, profesionalno tužilaštvo, nezavisno od bilo kog političkog subjekta ili pojedinca i da se na najrigorozniji način, sa nultom stopom tolerancije, obračuna sa anamalijama u društvu.

“Vjerujem da postoji snaga da se to riješi u Crnoj Gori, neće to biti lako, ali uz pomoć svih i naših prijatelja iz EU vjerujem da se može doći do toga da se Crna Gora obračuna sa kriminalom i korupcijom”,  uvjeren je Joković.

On je rekao da će vladavina prava biti najveći problem i ispit da li će Crna Gora u naredne četiri godine biti članica EU, dodajući da će njegov resor ispuniti sve što ima na dnevnom redu po pitanju integracija.

Takođe, Joković će poručio da će razgovarati sa poljoprivrednicima širom Crne Gore i vidjeti šta bi to trebalo učiniti da se pomogne kako bi poljoprivredna proizvodnja bila značajnije intenzivirana.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
freeMNE
Gost
freeMNE

Jokoviću ti i tvoja partija nijeste niđe mrdnuli iz 91.
Samo vam Slobo i Mira fale…do zadnjega ste ih podržavali,Bogu fala, kad su i njihovi digli ruke od njih.

Kriki
Gost
Kriki

Kad bi vi ispali malo iz rusko-srbijanskog mraka sve bi bilo dobro, ovako tesko. Teg ste za drzavu i samo unazad vucete, da imate malo obraza makar bi priznali da sami agoniju stvarate svima nama!!!!

Mongro
Gost
Mongro

Potpredsednik vlade i ministar poljoprivrede sa srednjom školom! Zemljo otvori se i sve nas progutaj!

ErCl
Gost
ErCl

Joković je pravi onaj gremlin iz crtanog filma sa Duškom Dugouškom, kad pokušava čekićem da aktivira onaj projektil. Veoma neozbiljan političar. Politički program njegove partije se suštinski nalazi u 18-19 vijeku i ta partija priča o podjelama i napretku… Definicija cinizma i ironije.

Ultraviolet
Gost
Ultraviolet

Što ste završili od škole?

Kokica
Gost
Kokica

Naravno da ne možemo naprijed sa vama u Vladi…

RISTO VAMPIR
Gost
RISTO VAMPIR

A vi snp sedite i cutite vise!!!!!!!!!!!!!!

Send this to a friend