Politika

Joković pokretu Odupri se: Nije vrijeme za priču o protestima, bez jedinstvene opozicije je sve uzaludno

Vladimir Joković

To što je samo sedam od 39 potpisnika Sporazuma o budućnosti došlo na sastanak koji je organizovao pokret Odupri se, pokazalo je svu razjedinjenost opozicije, čiji najjači djelovi Demokratski front i Demokrate, medijski ratuju mjesecima.

No, osim svih slabosti, sastanak je iznjedrio i najavu pokreta Odupri se da će na jesen ponovo pokrenuti proteste koji su ugašeni prije nekoliko mjeseci.

Reklo bi se, tajming loš, jesen je daleko, a i pitanje je šta će postići protestima koji nijesu dali rezultat koji su željeli opozicija i Odupri se.

<<<Pucanj u prazno: Odupri se bi jedinstvo kojeg nema, opozicija se sprema za politički rat<<<

Proteste su, kako se vidjelo, iskoristili određeni politički subjekti za ličnu promociju, pa onda “nestali”.

Da ovo nije bio trenutak za priču o protestima, tvrdi u izjavi za CdM lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković.

“Trebalo je sve pripremiti i ne najavljivati proteste, jer ti protesti sigurno bez velikog udjela opozicije ne mogu biti uspješni. Bez jedinstva opozicije po tom pitanju, upitno je da li to može dati bilo kakve rezultate”, jasan je Joković.

Kaže da opozicija mora jedinstveno da djeluje ako želi rezultat.

“Svi zajedno za istim stolom, od bijelog papira početi i dogovarati stavove, a onda tek ići sa tim prema DPS-u. Bez soliranja bilo koga, bilo kada. Jer,u suprotnom, to ne donosi rezultate”, jasan je on.

Joković je iznio mišljenje i o sastanku održanom u srijedu.

“Većina onih koji su potpisali Sporazum o budućnosti nijesu došli. Ako većina ne učestvuje, sastanak ne može dati nikakav rezultat. Trebalo je sastanak ozbiljno pripremiti, osigurati većinu potpisnika, napraviti platformu za razgovor. Nije dobro da opozicione partije prvo iz medija saznaju da će biti sastanka, pa tek onda dobiju poziv. Posebno ne u ovoj situaciji kada vidimo da su odnosi između određenih opozicionara napeti. Pokret Odupri se bi trebalo da kaže da li je neko do sada prekršio Sporazum o budućnosti, i zašto do sada ovi sastnaci nijesu održavani, već baš u ovom trenutku”, kaže Joković za CdM.

On napominje kako SNP ostaje prti tome da poštuje Sporazum, potpisani dogovor, ali i očekuje da ga svi poštuju u potpunosti.

Kaže da mu odluka Demokrata da budu dio Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva nije sporna. Naprotiv, raduje ga.

Ipak, ima nečeg spornog

“Nije pozitivno što je to dogovoreno sa DPS-om, te što DPS brani stavove Demokrata. Niko od opozciije nije bio upoznat. Da smo mi bili na njihovbom mjestu, informisali bismo kolege iz opozicije, postigli određeni dogovor sa opozicijom, ugradili i neke predloge drugih, a ne samo svoje i međunarodne zajednice. Mi ne može reći koliko je, i da li je međunarodna zajednica u ovom trenutku naklonjena više opozicviji ili vlasti. Najbolje bi bilo da nije ni jednima, ni drugima, već da i ona traži najbolja rješenja za održavanje fer i slobodnih izbora u Crnoj Gori koje niko ne može osporiti”, zaključio je Joković.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimir1966
Gost
Velimir1966

Samo su slijepi mislili da građanski protesti nijesu politički!
Pa,ko je mislio normalan,da Džemal Perovic,išta radi džabe!
Ko da više,za toga radi,isto kao DF !

o-pera
Gost
o-pera

Opozicija je kod nas neobična – oni su opozicija opoziciji.
DPS bez problema pobjeduje na narednim izborima x 2.

Velimir1966
Gost
Velimir1966

Oni su opozicija državi!

Boban
Gost
Boban

Nema jedinstva
O kakvom jedinstvu opozicije se priča? Čitava CG je ovih dana svjedok međusobnih optužbi i prepucavanja te iste opozicije.

Ko bi reko
Gost
Ko bi reko

Da mi je neko rekao da cu se ikad u zivotu sloziti sa Snp… Ali eto, desilo se i to!

Lola
Gost
Lola

Covek je potpuno u pravu ,ma sta mislili o njemu.

Jovan Podg
Gost
Jovan Podg

Tacno Jokovicu, tuzno je sto nam se gradjanski protest, djeesmo imali jasne zahtjeve, umijesala politika. U tom momentu vise nisam zelio da izlazim na ulicu!

Dzordz
Gost
Dzordz

Sve moj do moga

Dzordz
Gost
Dzordz

Sve moj moga

Fileopg
Gost
Fileopg

Konačno da Joković stane na put prelijetanju članstva kod MR Alekse Bečića vrije me je više bilo…

Cojke
Gost
Cojke

dokle god opozicija vodi proteste, ništa od tih protesta neće bit, kada se građani ujedine zarad nekog dobra, nevezano za koju partiju glasaju, i kada cilj protesta ne bude smjenjivanje jedne partije i dovođenje iste takve na vlast samo druge nego neka konkretna stvar, ja volim spomenuti prava radnika u CG koja su na nuli već godinama, e onda će… Više »

mina
Gost
mina

Ne iizlaze gradjani na proteste Jokovicu,zbog tebe i partija,nego da iskazu protivljene nacinu vladanja koje vrsi DPS punih trideset godina- U Crnoj Gori politicari treba da shvate da ih gradjani placaju,kako poziciju, tako i opoziciju.Ni jedni ni drugi ne rade svoj posao kako treba i zato su protesti.Svaka cast Dzemalu Perovicu,na entuzijazmu,vas treba u siroko luku da zaobidje,narocito ,one luzere… Više »

Milos
Gost
Milos

Ne glasam za SNP ali i ovaj Jokovic i SNP djeluju jako ozbiljno i vidim imaju porast rejtinga.
Ne bih volijoda to ide previse ali jedna ovakva partija jako treba Crnoj Gori.

KTITOR
Gost
KTITOR

Sve potpuno tačno. Sastanak su organizirale
Demokrate da peglaju saradnju sa DPS.
Samo tako mirno i sigurno Jokovicu i SNP će biti
Sve jači i jači.

Dejo1000miliona
Gost
Dejo1000miliona

Đe ste pročitali da je ban izbio policajca?

Pisi propalo
Gost
Pisi propalo

Eto samo sedam od 39 potpisnika Sporazuma o buducnosti doslo na sastanak .

Dixi
Gost
Dixi

SNP je opcija za Crnu Goru.Velika se hajka vodi protiv njih ali Istrajaće oni u svojoj borbi u to sam sigurna.Jokovicu samo naprijed.

Milan
Gost
Milan

Bio sam član demokrata i mogu vam reći da sam znao o kakvoj se stranci radi nikada joj ne bih pristupio. Becic je težak čovjek,sve mora biti po njegovom,brzo se ljuti.
Jokovica treba kovati u zvijezde za razliku od ovih

Janko
Gost
Janko

Koju politiku vode Demokratemislim da ni njima nije jasno… Potpuno izgubili kompas

od-mila.
Gost
od-mila.

Neka čoče de,pa ovo je tzv.Montenegro.Pas laje nit ga vidiš nit ga čuješ.

Dejo1000miliona
Gost
Dejo1000miliona

Kakav filozof je ovaj jokovic.

Turimvamga
Gost
Turimvamga

Svako ko ima i zrno mozga vidi da proteste organizuje i upravlja sa njima dps preko db, pored toga je vise nego ocigledno da onih koji rade za db ima cak i u marketima i na zelenoj pjaci(ne naravno kao kupci) a najvise medju najistaknutijim clanovima svih partija. Samo oni koji ne izlaze na izbore, donekle pokazuju da su slobodni… Više »

Send this to a friend