Politika

Joković pozvao DF da uđe u Vladu, Đonović kaže da premijer nema autoritet

Ranko Đonović

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković pozvao je koalicione partnere iz Demokratskog fronta da uđu u Vladu premijera Zdravka Krivokapića. Politički analitičar Ranko Đonović poručuje da je ponašanje predsjednika crnogorske Vlade krajnje nepredvidivo i neozbiljno.

Đonović kaže da eventualna rekonstrukcija Vlade neće ništa suštinski promijeniti.

Uostalom, dodaje, izjave predsjednika crnogorske vlade građani Crne Gore ne doživljavaju kao konačne, budući da se mijenjaju iz sata u sat.

“Očito je da premijera pritiska Demokratski front. Pod znakom pitanja je izglasavanje budžeta, pojedini zakoni i odluke zavise od volje DF-a, bez čije podrške bi Vlada pala. Knežević, Mandić, Medojević nijesu jedini čije je apetite neophodno zadovoljiti“, kaže Đonović za Gradski radio.

Ističe i da broj potpredsjednika neće ništa suštinski promijeniti, jer Vlada ima problem sama sa sobom.

“Premijer pored toga što ima problem sa vlastitim autoritetom, ima i problem sa svojim saradnicima. U tom smislu ne može samostalno donositi odluke, niti stati iza onoga što kaže. Njegova riječ u ovom trenutku ni Skupštini ni Vladi ne znači ama baš ništa”, naglašava Đonović.

Poručuje da SNP nema suštinski uticaj na rad Vlade i da bi im u tom smislu funkcija potpredsjednika dobrodošla. Sa ocjenom Đonovića saglasan je i predsjednik SNP koji za Gradski radio kaže da bi sve vladajuće stranke morale imati predstavnike u vlasti.

“Da smo u septembru imali Vladu sa osamnaest ministara, u kojoj bi sve partije vladajuće koalicije dobile određeni broj ministarskih mijesta, neke i potpredsjednika, do ovih nesuglasica ne bi dolazilo. Istovremeno, i rezultati Vlade Zdravka Krivokapića bili bi bolji”, poručuje Joković za Gradski radio.

On vjeruje da će Demokratski front, s obzirom na to da su se na parlamentarnim izborima obavezali na preuzimanje odgovornosti za budućnost Crne Gore, na kraju ipak prihvatiti ponuđena mijesta u Vladi premijera Zdravka Krivokapića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Turbo mili
Gost
Turbo mili

Pada vlada !!!!

Profesor
Gost
Profesor

Oće li URA ostati u vladi i dati podršku ako DF udje u nju?

Send this to a friend