Politika

Joković pozvao opoziciju na dijalog: Zajedničkom listom rušimo DPS

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković vjeruje da je zrelo vrijeme da se opozicija ujedini i sruši DPS. On za CdM kaže da pad podrške DPS-u, kako je pokazalo istraživanje CEDEM-a, jeste jedinstvena prilika da opozicionari dogovore jedinstvo i sruše ovu vlast.

<<<U padu DPS i Demokrate, raste DF, građani najviše vjeruju Milu Đukanoviću>>>

“Gledajući istraživanje CEDEM-a, opozocija ima prednost nad vladajućim partijama. Ključno bi bilo da opozicija djeluje jedinstveno, da nađemo zajednički modus. Siguran sam da bi zajednička lista opozicije značila ogromnu sinergiju i pobjedu nad DPS-om”, navodi Joković.

Predlaže da se sastavi ta lista i formiraju vladu na godinu-dvije.

“Nakon toga da raspisati  izbore, pa neka onda ide ko hoće, sa kim hoće. U ovom trenutku  opozicija ima prednost u odnosu na DPS i njihove satelite i tu priliku ne smijemo da propustimo, već da se ponašamo kao odgovorni ljudi prema onima koji su toliko godina žele promjenu vlasti u Crnoj Gori”, jasan je Joković.

On je uvjeren  da su oni koji žele promjene u Crnoj Gori  i do sada bili većina, ali je DPS, kako tvrdi,  raznim mahinacijama, kao što su koverte i slično, uspijevao da dođe do većine.  Napominje kako je ovo prilika koju opozicija ne smije da propusti. Naprotiv, dodaje on, treba odgovorno bez sujeta i malenkosti ili veličina, da se svi uvaže u punoj mjeri, da se okupe, idu na izbore, poraze DPS.

“Siguran sam da nakon toga sve kreće na bolje. Mislim da opozcija treba da sjedne, da razgovaramo, i da shvatimo da imamo istorijsku odgovornost prema narodu koji želi promjene u Crnoj Gori”, ističe Joković.

Prema njegovim riječima, fer i slobdnih izbora nema i neće ih biti bez novog izbornog zakona. Kaže da Radna grupa treba da izradi novi izborni zakon koji će biti nakon toga usvojen u Skupštini,  gdje bi svi potpisali i dogvoorili da će priznati rezultate izbora ma kakvi oni bili.

“Ipak,  tu treba naći model kako da se spriječi da bilo ko, ni vlast ni opozicija, ne dobiju nijedan glas porotiv volje onoga ko je glasao, odnosno, da nijedan glas ne bude kupljen, ucijenjen. Ne znam koji je interes DPS-u ako to radi, a vidjeli smo da radi, da toliko godina vlada kupujući dušu ovoga naroda. Nije strašno biti u opoziciji. Crnoj Gori je potrebna promjena, potrebna demokratizacija”, kaže Joković u razgovoru za CdM.

On poručuje da treba dobro analizirati stuaciju i vidjeti da li tehnička vlada donosi ono što se od nje traži, a to je da cijeli izborni proces pripremi, fer i koretkne izbore, i da sve protekne na dan izbora rasterećno, da svako može slobodno da glasa, bez bojazni i straha.

“Ako dođemo do toga, ko god bude vladao, pozdraviću to, jer volja naroda je takva”, naglašava sagovornik CdM-a.

Zaključuje da sva opozicija treba da inicira razgovore i dogovore.

“Svi zajedno da budemo svjesni i odgovorni, prema narodu i ukupnoj situaciji u Crnoj Gori. Najveću odgovornost imaju DF i Demokrate kao najjači u opoziciji. Oni su dužni da prvi pozovu i rade najviše na jedinstvu opozicije, a u SNP-u imaju svu podršku za to”, zaključio je Joković.

Treba napomenuti da su brojni pokušaji opozicije da djeluje jedinstveno propali u prošlosti. Mnogo razlika, sujeta, netrpeljivosti koje isplivaju i pojačaju se pred sam finiš pokušaja zajedničkog djelovanja. Neke partije su u posljednjih nekoliko mjeseci dodatno pojačale netrpeljivost jedne prema drugima. Čule su se grube riječi i žestoke optužbe.

Miraš Dušević

56

avatar
1000
52
4
0
 
55
Mojsijeines23Vitinkaoliver14Kosta
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mojsije
Gost
Mojsije

Vrlo ste mali sa nekoliko frakcija i jos ste sledbenici zastavstine Milosevica.Borilacke vjestine dobro dodju ali onima koji su savladali vjestine i i dobroj su kondiciji.Jokovicu spusti loptu jer nijesi neki validni igrac.

ines23
Gost
ines23

Jedinstvo opozicije je toliko cuveno da samo sjetimo ss par mjeseci unazad kako su jedinstveni bili a tobos potpisali sporazum o jedinstvu, a od tog potpisivanja posle niko nikog nije fermao ni 1% !

Vitinka
Gost
Vitinka

A ko ce glasati tebe? Sta si ti to doprinio ovoj drzavi i narodu pa da kaze covjek rade nesto dobro za interes CG? Nista!

oliver14
Gost
oliver14

Imate izbore na kojima vi nemate podrsku naroda to je odje poenta svega i od koje vi bjezite!

Kosta
Gost
Kosta

Ako ti je bio cilj da se pojavis u medijima samo bolje reci tako odmah nego sto sad se vadis na ovu pricu o DPS!

goran1978
Gost
goran1978

DPS nikad jaci a ovaj prica svoju pricu koju znamo vec godinama!

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Svi izbori do sada su bili regularni, a problem opozicije je taj sto pricom o neregularnosti izbora pokusavaju da zamaskiraju nedovoljnu podrsku gradjana.

Tiramisu
Gost
Tiramisu

I sama opozicija zna da ne mogu da zabiljeze neki bolji izborni rezultat, jer nemaju podrsku gradjana, a tome najbolje svjedoce i protesti koji su ubrzo i propali.

Dzeki
Gost
Dzeki

Ako opozicija dodje na vlast unazadice nam drzavu, kao i svaku opstinu u kojoj su imali vlast do sada. Da je njihova politika dobra i njihova zalaganja za dobro gradjana na visokom nivou njih bi gradjani u mnogo vecoj mjeri podrzali.

Kapetan
Gost
Kapetan

Opozicija nam je jedno veliko rasulo, koje prica o udruzivanju i zelji za istjerivanjem neke pravde, ali i sami zaboravljaju da su upravo oni ti koji se sumnjice za razne aktivnosti, kao sto su pranje novca, pokusaj drzavnog udara, prekoracenje ovlascenja.

Dunja
Gost
Dunja

Opozicija nikad nece moci da se ujedini, nepremostive razlike cr uvijek biti kamen spoticanja na putu njihove saradnje.

Jakov
Gost
Jakov

Ovoga ne fermaju ni njegovi iz partije, a ne ostatak opozicije.

Jasminka
Gost
Jasminka

Vidjeli smo ucinak opozicije u opstinama u kojima su imali vlast. Nasa buducnost ne lezi u njihovim rukama.

Crnogorac45
Gost
Crnogorac45

Opozicija da se ujedini? Mislim da su oni jedino slozni kad je bojkot u pitanju, a na rad su davno zaboravili.

SEKULA DRLJEVIC
Gost
SEKULA DRLJEVIC

FATICEVCI

Send this to a friend