Politika

Joković se oslobađa nelojalnog kadra

Vladimir Joković

Socijalistička narodna partija oformila je privremeni odbor u Budvi, koji ima zadatak da rasformira aktuelni i formira novi opštinski odbor te partije. Novoformirani opštinski odbor činio bi kadar lojalan aktuelnom rukovodstvu SNP-a, za razliku od postojećeg koji je blizak nekadašnjim čelnim ljudima partije Srđanu Miliću i Snežani Jonici, nezvanično saznaje Pobjeda.

Rukovodstvo SNP-a je, prema saznanjima ovog lista, nezadovoljno pošto su, nakon sjednice Skupštine opštine Budva prošlog utorka, ostali bez i jedne funkcionerske pozicije u okviru lokalne uprave, budući da su odbornici Demokrata, kao i opozicioni DPS, bili uzdržani prilikom glasanja za prijedlog da se SNP-ov Radovan Bauk imenuje za vršioca dužnosti direktora Komunalnog preduzeća.

Odbornici Demokrata su na sjednici Skupštine opštine poručili da ne podržavaju izbor Bauka, koji je inače do sada obavljao funkciju direktora Komunalnog, jer su nezadovoljni radom tog gradskog preduzeća. Demokrate i Demokratska partija socijalista su, kako navode izvori Pobjede iz SNP-a, tom prilikom iskoristili činjenicu da rukovodsvo partije ne kontroliše svog odbornika u lokalnom parlamentu Gorana Pejovića.

On je blizak struji Snežane Jonice i Srđana Milića kao i predsjednik budvanskog odbora SNP-a Veselin Marković, koji je ranije podnio ostavku na mjesto potpredsjednika opštine Budva bez saglasnosti sa rukovodstvom stranke.

Pejović je odbio raniji zahtjev vrha partije da podnese ostavku na odborničko mjesto, zbog čega je centrala i odlučila da formira privremeni odbor SNP Budva. Na čelo privremenog odbora postavljen je potpredsjednik Opštinskog odbora SNP-a Budva Krsto Rađenović, koji će raditi na formiranju novog odbora.

Rađenović je, u izjavi za Pobjedu, potvrdio da se trenutno radi na formiranju novog opštinskog odbora SNP Budva i da je tu odluku donio Glavni odbor partije.

“Odlukom Glavnog odbora rasformirani su svi opštinski odbori SNP-a i sada se ide ka formiranju novih na nivou cijele Crne Gore. U skladu sa tim smo i mi u Budvi formirali inicijalni odbor na čijem ću čelu biti ja sve do održavanja opštinske izborne konvencije, koja se očekuje u narednom periodu”, rekao je Rađenović Pobjedi.

Sporazumom o koalicionoj saradnji, koji su nedavno prilikom ulaska u lokalnu vlast predstavnici Crnogorske potpisali sa vladajućom koalicijom u Budvi, predviđeno je, između ostalog, da SNP zadrži mjesto direktora Komunalnog preduzeća.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mojsije
Gost
Mojsije

Vrlo uspješan rastura ove tvorevine koja je nasledje Miloševića. Karate je sport koji rastura .

Borivoje-Budva
Gost
Borivoje-Budva

Glasao sam Snp zbog Milića ali pre svega zbog Jonice kad bolje razmislim nesto koja sam ja budala glasam Snp 20 godina a oni nas sve miču i skidaju mislim na rukovodstvo partije znači sve ljude koji su spremni bili da pobjede Dps demokratskim putem su makli i podvaljivali im svi ostali sto su ostali u Snp i izabrani na… Više »

Ana
Gost
Ana

Prije 20 godina Milica i Jonice nidje nije bilo u Snp. Drugo, Snp nije i ne treba da bude niciji prilepak.

Ljuba-Beranac
Gost
Ljuba-Beranac

Prvi koji se obracunavao sa neistimisljenicima u partiji zvanoj Snp je Predrag Bulatovic sve Momirove ljude je išćerao onda se okomio na sada pokojnog Zorana Žižića i njega poćerao onda je dosao Srdjan Milić pa očistio sve Pedjine ljude i sad dosao Jokovic cisti Milica i Jonicu i njihove ljude postavlja se pitanje jer ostao to u Snp kadar koga… Više »

Goran
Gost
Goran

SNP nikom ne nudi zbog fotelja i mjesta u vlasti, respekt zbog toga.

Prepelica
Gost
Prepelica

Sto vise cistki , to ostaje bolji i lojalniji kadar u partiji.

Uros
Gost
Uros

Svi koji imaju lose rezultate neka se povuku, molim lijepo.

Podrska
Gost
Podrska

treba da se to uradi dje god je potrebno.

Nikola Pg
Gost
Nikola Pg

Pozdravljam akciju Snp-a da očisti svoje redove od nesposobnih kadrova .

Vidoje
Gost
Vidoje

Jokovic ubodi cjelu partiju a to je nekih 2% koje ima oslabljeni Snp u koaliciju sa Dps-om. Vidjecete da je ovo istina uskoro! Jako mi je zao postenog clanstva Snp koji 20 godina nemogu posao da dobiju dok kadrovi recimo u Beranama koje zaposljava i uposljava preko opstine Scekic su bukvalno nepismeni , stetu koju su samo nanjeli preko fudbalskog… Više »

Uros
Gost
Uros

Demokrato, prica vam ne pije vodu…

Djole Boskovic
Gost
Djole Boskovic

Samo cvrsto predsjednice puna podrska

RacerRXL
Gost
RacerRXL

Ahahahha joko shangajka 🙂 a koliko je para zgrnuo na svercovanu garderobu, a drzava mu ne valja hahaha e jada, ko je sve politicar.

Davor
Gost
Davor

Ne ljubomorisite. Jokovic je uspjesan i sposoban covjek.

Banjo
Gost
Banjo

E što radi Joko šangajka..

Baki
Gost
Baki

Najbolji pokazatelj kakav si sef jeste sta misle gradjani o tebi, i ako ti daju podrsku. Pluzine su rekle svoje. Mozete samo da mu pljunete pod prozor.

Send this to a friend