Politika

Joković uzvraća udarac Miliću, prenijeće ovlašćenja na Izvršni odbor?

Milić

Vrh Socijalističke narodne partije ozbiljno razmatra mogućnost da posebnom odlukom Glavnog odbora prenese sva ovlašćenja na Izvršni odbor kada je u pitanju priprema za predstojeće lokalne izbore, saznaje Pobjeda. Takav potez bi bio kontramjera na odluku poslanika te partije Srđana Milića i Danijele Pavićević da se bez konsultacija sa stranačkim vrhom vrate u parlament na raspravu o zakonu o amnestiji.

<<<Pavićević i Milić se vraćaju u parlament, Joković neobaviješten<<<

“Donošenje odluke o prenosu ovlašćenja sa Glavnog na Izvršni odbor je izvjesna. Raspoloženje postoji, samo treba da se takva odluka aktivira”, rekao je Pobjedi izvor iz vrha SNP-a.

Takav potez predsjednika SNP-a Vladimira Jokovića, faktički bi značio da bi odluku o potvrđivanju koalicije sa Demokratskim frontom u Beranama mogao, teoretski, da donese i Izvršni odbor.

Po Statutu SNP-a za odluku o predizbornim ili postizbornim koalicijama potrebno je da glasa dvije trećine svih članova Glavnog odbora. Eventualna odluka Glavnog odbora, značila bi i da presudan uticaj na sastav odborničke liste, kandidata za gradonačelnika, ali i na odluku o potvrđivanju koalicije sa Demokrtaskim frontom u Beranama ubuduće ima Izvršni odbor partije.

“Joković u Glavnom odboru računa na sigurnih 70 glasova, od 127, ali to je i dalje daleko od potrebnih 84 glasa koliko mu je potrebno za dvotrećinsku većinu. Niko ne spori da su Srđan Milić i Snežana Jonica za nastavak koalicije sa DF-om, ali ukoliko budu bojkotovali sjednicu moguće je da se ta odluka i ne donese zbog nedostatka kvoruma”, rekao je izvor Pobjede.

Joković

Po Statutu SNP-a, Glavni odbor odlučuje o stupanju partije u političke koalicije prije ili poslije izbora ili u radu parlamenta na državnom i lokalnom nivou dvotrećinskom većinom glasova svih članova ovog partijskog organa, što faktički znači da su Milić i Pavićević grubo prekršili Statut.

“Glavni odbor po Statutu utvrđuje listu kandidata partije za poslanike i određuje poslanike, na prijedlog predsjednika Partije, potvrđuje listu kandidata za odbornike”, navodi se u Statutu SNP-a.

Kontrola nad Glavnim odborom, kao i od skora nad Izvršnim odborom, odgovor je Jokovića na činjenicu da ne kontroliše poslanike.

“Povratak Milića i Pavićević u parlament težak je udarac za SNP i Jokovića lično. Oni su druge optuživali i kazali da su njihovi mandati na raspolaganju, što se pokazalo kao neistina”, rekao je izvor.

Berane je jedan od ključnih opozicionih bastiona i potencijalna pobjeda bi mnogo značila za Jokovića, kao i potpredsjednika Dragoslava Ščekića, koji je, prema riječima Pobjedinog sagovornika, uspješno u protekle četiri godine vodio grad.

Dragoslav Šćekić

Odluka o koaliciji “Ključ” na elektronskoj sjednici

“Koliko je odredba o dvotrećinskoj većini rigidna svjedoči i podatak da je odluka o koaliciji ,,Ključ za nastup na proteklim parlamentarnim izborima” donijeta na elektronskoj sjednici gdje je na jedvite jade obezbijeđena većina. Sjednici Glavnog odbora SNP-a nije prisustvovao dovoljan broj članova, ali je većina obezbijeđena na takozvanoj elektronskoj sjednici”, rekao je izvor.

Na sličan način obezbijeđena je većina o odluci za koaliciju sa Liberalnom partijom na Cetinju koja je, kako je Pobjeda ranije pisala, napravljena bez saglasnosti samog vrha partije.

Ž.N.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vesko
Gost
Vesko

Moj najdrazi predsjednik, ko je ako znam.hahhahaah

Mojsije
Gost
Mojsije

Milica je doveo stranku na ivici opstanka a Joksovic za likvidaciju.Zalutao čovjeka postaknut sumnjivim ambicijama

Cedo
Gost
Cedo

Ja ne znam sto napadate mikica, kad je on jedan cestit covjek, koji je davao svim ljudima oko njega da zive normalan zivot. Za sve je on sad kriv a toliko je valja nekima.

Ana
Gost
Ana

Vidimo..

Mrgud
Gost
Mrgud

Hajde Miliću dokusuri ranjenika. Ode i SNP-e

Send this to a friend