Politika

Joković za CdM: Vratio bih zastavu Kraljevine Crne Gore, navijam za Crnu Goru u duelu sa Srbijom

Vladimir Joković

Kada bi bio na vlasti vratio bi zastavu Kraljevine Crne Gore. Kada Crna Gora igra protiv Srbije, navija za Crnu Goru. Sa DPS-om nema koalicije, cilj je da vlast bude smijenjena. Ovo u intervjuu portalu CdM kaže predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković.

CdM: Istraživanja pokazuju da raste podrška SNP-u. Šta je doprinijelo tome? Kakvo je stanje sada u partiji, te koga smatrate najodgovornijim što je SNP u jednom trenutku doživio politički fijasko?

Joković: I bez bilo kakvog istraživanja to smo osjetili na našim skupovima i u neposrednoj komunikaciji sa članovima i simpatizerima. Mnogi se vraćaju i kažu da dušom i srcem nijesu ni odlazili, to će se nastaviti i dalje iz razloga što su rukovodstvo i organi partije jedinstveni, što prepoznaju izvornu politiku SNP-a, što niko nema nikakve privilegije što forsiramo nove i mlade snage, poštujemo i slušamo naše veterane, složni smo i solidarni, imamo dobru komunikaciju sa cijelom opozicijom, nema ličnih interesa, jednostavno svi osjećaju da se vraća onaj časni i pravi SNP. Poslije duže vremena kod naših članova se vide osmjesi i optimizam. Na putu smo koji želi naše najodanije članstvo. Ovo nam daje snagu i obavezu da još više i bolje radimo.  Krećemo na bolje i ne bih se vraćao na jedan težak period i stagnaciju SNP-a, ni bilo koga za to optuživao samo znam da smo sačuvani zahvaljujući vjernim i svakog poštovanja vrijednim simpatizerima koji od SNP nijesu imali nikakve lične koristi.

CdM: Najavili ste da ćete, ako budete na vlasti, vratiti zastavu Kraljevine Crne Gore. Zašto?

Joković: Kad je vraćena samostalnost Crnoj Gori ne vidim ni jedan razlog zašto joj ne bi bila vraćena i zastava koju je tada imala. Na njoj su naše istorijske boje. Bila bi jedna od najljepših zastava na planeti. Svi su je prihvatali i voljeli tada, a ubijeđen sam da bi tako bilo i sada. Sa ovim bi možda i počelo potpuno pomirenje u Crnoj Gori svima jako potrebno. Podijeljeni naprijed ne možemo.

CdM: Kako vidite opoziciono djelovanje u Crnoj Gori. Da li smatrate da neko radi protiv jedinstva opozicije i ko?

Joković: Nijesam zadovoljan ovakvim stanjem jer razjedinjena i usitnjena opozicija najviše odgovara DPS-u. Moramo svi smoći snage i sjesti za sto i dogovoriti kako dalje jer ovo do sada nije dalo rezultat, a za odmjeravanje snaga u opoziciji biće vremena. Ako nećemo sad da pričamo znači li to da nećemo pričati i da ostvarimo većinu na parlamentarnim izborima?Ako je tako zašto bi na njima i učestvovali? Ako bi tad sjeli onda nas samo vlast i funkcije interesuju. Naši glasači i pored svih razlika lijepo komuniciraju i imaju isti cilj. Moramo imati više sluha šta želi nas narod i moramo više crpiti njegovu mudrost.

CdM: Da li je partija riješila problem sa Odborom u Kotoru? Ko tamo sabotira Vaš rad?

Joković: Jeste. Formirali smo novi Opštinski Odbor koji od sad prestavlja i zastupa SNP u Kotoru i više nikome nikada nećemo dozvoliti da sabotira rad partije. Sabotirali su nas oni koji se nikada nijesu pomirili sa time da nijesu imali većinu na Kongresu.

CdM: Da li je, pod bilo kojim uslovima, SNP spreman na neku vrstu koalicije sa DPS-om?

Joković: Nikada o tome nijesmo razmišljali. Suština našeg dvadesetogodišnjeg djelovanja je samo smjena vlasti u Crnoj Gori jer bez toga teško da može biti napretka u bilo kojoj sferi života. Sve ćemo uraditi što je u našoj moći za pobjedu opozicije.

CdM: Da li ste uspjeli da regulišete stranačke finansije? Koliko je partija sada zadužena?

Joković: Kad sam došao na čelo partije zatekao sam velike dugove ali odgovornim odnosom prema svakom euru koji prihodujemo uz maksimalnu štednju i eliminisanjem svih mogućih privilegija sebi i rukovodstvu uspjeli smo da prepolovimo zatečeni dug i pored smanjenja prihoda. Nastavljamo tako i dalje pa može reći da je sada naše finansijsko stanje održivo.

CdM: Šta treba preduzeti kako bi se povećale minimalna zarada i penzija, te kako poboljšati standard građana Crne Gore?

Joković: Kao prvo, treba naplatiti stotine miliona eura neplaćenih poreza od privilegovanih kompanija naravno sa zateznom kamatom. Kazniti njih i onoga ko im je to omogućimo i time poslati poruku da je neplaćanje poreza neisplativo. Zakonom urediti da je vlasnik kompanije po matičnom broju dužnik neplaćenih poreza i doprinosa.
Bez odlaganja uvesti poreze na višak stambenog prostora, luksuzne automobile, stanove za odmor i vikendice, plodno a neobradivo zemljište, progresivno oporezovati stečenu dobit pravnih i fizičkih lica, zaustaviti uvoznički lobi posebno u poljoprivredi koji na taj način uništavaju domaću proizvodnju itd. Najodlučnije sasjeći sivu ekonomiju i korupciju. Ovako stečena sredstva uložiti u proizvodnju i subvencije, a forsirati mala porodična preduzeća i rezultati će biti više nego uspješni.

CdM: Kada igraju Srbija i Crna Gora, za koga navijate?

Joković: Treba se ozbiljno zapitati zašto neko navija protiv Crne Gore? Da ova država sa ovom vlašću nije nekom majka a nekom maćeha? Protiv majke teško da ko može navijati. Moguće je da oni što im je maćeha u duši navijaju za Crnu Goru, a javno prkose onima što im je majka. Ja uvijek navijam za Crnu Goru bez obzira protiv koga igra, a poslije Crne Gore za bratsku Srbiju.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Burek-Ba
Gost
Burek-Ba

Pomirenje zastava kraljevine Crne Gore ali nikad sa Dps rece Jokovic . Da pojasnimo narodnim jezikom koja partija glumi opoziciju 20 godina Milu Djukanoviću !? Ta partija se zove Snp Momir Bulatovic , Snp Predrag Bulatovic , Snp Srdjan Milić, Snp Vladimir Joković. I šta će mo sad posle 20 godina na poziv Dps-a Snp će da uleti u vladu… Više »

Covjekoljubac
Gost
Covjekoljubac

To sto su nasi đedovi i prađedovi bili u zabludi ne znači da trebamo i mi. Mi moramo izgraditi novog čovjeka kojem neće biti važna religija, jezik, istorija… taj novi čovjek mora biti okrenut Crnoj Gori i njenim interesima. A zna se ko najuspjesnije tumaci nase interese.

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Borac za socijalnu pravdu zarađuje milione zahvaljujući Dps-vlasti , i Vladi Crne Gore
Mio mi je jer znam da radi za DPS A mora da priča što priča radi snp glasača.
Što se tiče Kotora nečete ući u parlament a možda jedan uďe nisam siguran
Borović zajedno sa družinom nisu ni mali prst jedne ruke Dr.Branka Baća Ivanovića moj Jokiću !!!

Uprava
Gost
Uprava

Bravo joko dobri covjece … ja sam inace glassc dps evo 15 godina ali te podrzavam Za zastavu i ovo za porez .. ja sam prosli mjesec drzavi platio pdv 15000 a brkovic vozi s klasu od 200 hiljada a duguje tolike pare drzavi to me boli… ja da ne platim jedan mjesec pdv odma bi me kaznili i u… Više »

Đuro
Gost
Đuro

Priča o porezu,a zaradio 10 miliona eura na patike, mora da je porez uredno plaćao. Priča o minimalnim zaradama ali je u partiji samo rukovodstvu povecao plate, radnici su na minimalcu. Priča o rastu SNP, a ne moze da sastavi nijedan opstinski odbor osim u Berane i Plužine. Priča o posvađanoj opoziciji a on podijelio partiju čim je došao. Priča… Više »

LAV
Gost
LAV

Ovaj Jokovic ozbiljno prica, no sta je sa drugim opozicionim liderima u vezi jedinstva opozicije.
Zasto nece da sjednu za isti sto?

ZIKO
Gost
ZIKO

To je jedini lider u opoziciji koji ne prima platu ni skupstine ni od partije.
Sam vozi svoje auto i iz svog dzepa sipa gorivo i podmiruje sve druge troskove u vezi partijskih obzveza.
Nikom ne da da plati pice a kamo li rucak.
Krajnje castan covjek.

Uprava
Gost
Uprava

Joko bog odlican cojek posten castan

Tražim ženu🕯
Gost
Tražim ženu🕯

Da se oce nešto na bolje promijeniti u našoj državi. 👍

Tri sedmice
Gost
Tri sedmice

Treba gradjanima omoguciti da navijaju za koga zele.

RetroCG
Gost
RetroCG

Buahahahahahahahahahaha (samo sam procitao naslov)

Uprava
Gost
Uprava

Seljaku

Joo
Gost
Joo

a sta fali seljaku……da te ne hrani sponzorusa iz City Kvata…..seljaacino……

Mentor
Gost
Mentor

Ovo oko opozicije i navijanja je živa istina.
Veoma korektno.

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

Pusti ti navijanje i zastavu, nego dje si za srpsku novu i oli ustajati na himnu 😉

Finn
Gost
Finn

Kako odma ima 100 komentara kad se pomene zastava i slicno. E ajvani, srecna vam 1919. god

Servius Tullius
Gost
Servius Tullius

Covjek rekao dosta toga, a hajvani samo o zastavi mlate 😂😂😂😂

Vesko
Gost
Vesko

Volio bih da vidim jos nekog politicara koji je kao ostvarena osoba usao u sve ovo. Nekima je prvi posao u politici. Jokovicu svaka cast. Nije lako biti korektan u ovim teskim momentima za opoziciju

Petar
Gost
Petar

Bravo za SNP I Jokovica! Samo jacanje gradjanskog koncepta donosi dobro Crnoj Gori. Jokovic ide tim putem i to ce donijeti dobro i SNP-u i Crnoj Gori. Nikad vise ne moze da pobijedi ideologija mrznje drzave Crne Gore , kao sto forsira dio opozicije.

Socijalista
Gost
Socijalista

Ili vlast koja je za zastavu uzela izmijenjeni alaj-barjak koji se prvi put upotrijebio 12.jula 1941.

Marko
Gost
Marko

Ne širi neistine. Svaki put kad ide ono malo živih snimaka sa Mojkovačkog poprišta 1916 g na čelu je barjaktar sa istom zastavom kakva je danas Crnogorska. Mnogo puta smo gledali današnju zastavu CG na pročelju dvora K Nikole na Kruševcu u PG u ono vrijeme. Znači gospodine ne širi laži,blago rečeno.

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

ih jado moj kako se slavila nova godina pa se malo i popilo a onda se prica otvori nekako same rijeci naviru.. pa i sto ne zelis!!

Rade
Gost
Rade

Primjer je dao svim pametnim i rodoljubivim ljudima koji vole i cijene prvo svoju drzavu…

Realan
Gost
Realan

postuje ljude,nikog ne mrzi,i postuje svacije misljenje. Svako ima pravo da navija za koga želi.

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Tako misli 80% gradjana Crne Gore. Poštujemo manjine i uvijek ćemo.Za građansku smo državu svih naroda ravnopravnih u njoj.
Ali tako će biti uskoro.To je zastava sa kojom smo priznati na Berlinskom kongresu.
Ipak je ovo CRNA GORA

How yes no
Gost
How yes no

Nije nama što nas on laže, no što misli da ga vjerujemo!

Gasso
Gost
Gasso

Ne znam što bih kao Srbin glasao za neke koji su polusrbi, koji imitiraju srpstvo kad ima srpskih partija.

Napomena
Gost
Napomena

Prilicno politicki korektno, jedino treba napomenuti da je SNP dio jedinatvenog DPS-a

Kovv
Gost
Kovv

Pale ih na anketama da su porasli, a oni se kreću oko 3 odsto.

Tacno
Gost
Tacno

I demokrate dio Snp

Ćita banana
Gost
Ćita banana

Jedina partija koja je postala iz naroda i koja brine za taj narod!!!Podrška za SNP!!!

Miki Pg
Gost
Miki Pg

Sa ponosom partija moze da kaze da iza nje ne stoji niko.

Niksic
Gost
Niksic

Ne stoji zaista niko. Niko drugi do DPS.

Milja
Gost
Milja

Pa kad ste tako pametni zašto jedva dobijete po koji glas na izborima

Darko
Gost
Darko

E moj Joko
Ti si dokaz kako su Srbi ugrozeni !!!!! Citav grad zna ko si i kakav si i zato neglumataj casti ti ,,,, svercuj i dalje sporcku opremu i rondaj na C Goru .

Znamo
Gost
Znamo

Posten i vrijedan covjek..to svi znaju. Prica vam je za malu djecu.

Danko
Gost
Danko

Veli podijeljeni!!! Nijesmo druze podijeljeni no vas ima jedan mali broj ( svaki dan sve manji ) koji biste da vratite uzas na ove prostore! Nema podjela vise no ste izgubili!!!

Vodja Skitnica
Gost
Vodja Skitnica

Vas je manje..

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

vidjeli smo na predsjednickim a i na drugim izborima posebno ovim zadnjim koga je manje a koga vise.. na sledecim ni u parlament.. i to ce konacno bit kraj srbelja!!

Srbin
Gost
Srbin

Smiri se, Danilo.Nećeš doživjet to što sanjaš, vjeruj mi…

Servius Tullius
Gost
Servius Tullius

Tona gluposti… 2016. da ne bi “udara” pade dps ko od šale.

Komsso
Gost
Komsso

SNP ne postoji !

Cvele
Gost
Cvele

Voljeli bi to mnogi, ali uzalud se nadate

Nebojsaa
Gost
Nebojsaa

Sa takvim stavovima, a u ovakvoj situaciji i sa ovakvom odnarođenom vlašću moj glas i podršku ste definitivno izgubili.

Cibuk
Gost
Cibuk

Napustio sam SNP zbog prošlog rukovodstva.
Ovi odgovori moju odluku dovode u pitanje.
Tamo se napokon dešava nešto pozitivno čini mi se da se vraća onaj pravi SNP.

Uharaa
Gost
Uharaa

Ma idi begaj

Weknd
Gost
Weknd

Sadasnja zastava i grb su istorijski i na mjestu (Alaj-barjak sa grbom Petrovica). Ja sam bio za zastavu Crnojevica jer su oni osnovali Cetinje, Cetinjsi manastir i Crnu Goru (ime Crna Gora se prvi put javlja 1296 godine) i svi buduci simboli vode porijeklo od te zastave i grba. Zastava kraljevine Crne Gore (ne grb) nema istorijsku vrijednost (takozvana sultanova… Više »

Rajo
Gost
Rajo

Sanjaj još, Weknd, nijesi se treba budit.

Srbijanac
Gost
Srbijanac

Na alaj-barjaku se nalazio beli dvoglavi orao Nemanjića, a ne žuti orao…

Weknd
Gost
Weknd

Postojale su tri verzije Alaj-barjaka i Krstaš-barjaka. Jedna od njih je sa zlatnim orlom odnosno zlatnik krstom. Mogu se vidjeti u zavicajnom muzeju u Niksicu i narodnom muzeju Crne Gore na Cetinju.

boško
Gost
boško

Požutjeli od vremena – starosti

Weknd
Gost
Weknd

Mislis crnogorski bijeli orao Petrovica koji vodi porijeklo od crnogorskog bijelog orla Crnojevica.

Srbijanac
Gost
Srbijanac

A koji dalje vodi poreklo od belog dvoglavog orla Nemanjića.

eko
Gost
eko

A usput su Nemanjići katolička dinastija,đe je brat bratu oči vadio.Doduše u tim vremenima to je nažalost bilo normalno.

Pomorac
Gost
Pomorac

To “katolicka dinastija” se predpostavljam odnosi na Stefana Nemanju koji je rodjen kod Ribnice. Znas posto Dukljani ne mogu da ukapiraju duh vremena i kako, zasto i zbog cega je doslo do raskola i da je u pocetku samo postojalo hriscanstvo. Ja volim da napomenem jednu cinjenicu, U baru dje ja zivim imas Crkvu (mi je zovemo crkvice), ostaci su… Više »

eko
Gost
eko

eto pomorac ti si nas prosvjetlio hahahaa

boško
Gost
boško

Upravo tako, ali nijesi naveo da bijeli orao Crnojevića vodi porijeklo od bijelog orla Nemanjića

Sanja kustos-CT
Gost
Sanja kustos-CT

Srbijanac, svaka čast na poznavanju činjenica.Osim dvoglavog bjelkasto-srebrnkastog orla Nemanjića, ruboci zastave su bili isto bjelkaste boje, grb razvučen odozgo prema dolje do samih ivica ruba a boja junačka krv sa Vučijeg Dola a ne ova drečava , vulgarno crvena-kao komunistička.Ovo nema nikakve veze sa pravim Alaj barjakom.SVAKI SRBIN BI SAD POTPISAO DA ORIGINALNI ALAJ BARJAK BUDE DRŽAVNA ZASTAVA CRNE… Više »

Pomorac
Gost
Pomorac

Nesto ne znam da je htio da bude Kralj Slovenaca i Hrvata, ali mi je poznato da je htio da bude kralj onog naroda kojem je i sam pripadao i to naglasavo to jest’ SRBA. Znas on je bio svjestan cinjeni ce (on i svi ostali vladari), da je Srbin pa je htio da oslobodi teritorije koje su Osmanlije zauzele… Više »

CG1
Gost
CG1

@Pomorac—– pročitaj njegova pisma iz izbjeglištva pa tada komentariši. Puštite se gusala i pjesama

Pomorac
Gost
Pomorac

Evo jos jednog koji samo zan za izbjeglistvo. Procitao sam ja pisma koja je Kralj Nikola slao sa Zapada kad su na vlast dosli Karadjordjevicii vidio je kakvu je gresku napravio kad je prebjegao a kapiulirao. Ono sto je istina je sto je govorio daok je bio ODJE u Crnoj Gori, pusti ta pisma iz Francuske. Imas vise nego dovoljno… Više »

Cinik
Gost
Cinik

Jokovic je uspjesan covjek sve je postigao u zivotu i u politici je da da doprinos a ne da bi primao platu i trazio zaposlenje.
Ovo mu nije trebalo ali mu cini mi se ide polako ali sigurno.
Razlicit je od svih ostalih lidera prvo je stekao imovinu i ime pa onda politika.

ljesnjanjin
Gost
ljesnjanjin

okle im obraz da pominju kraljevinu a Kralja pocerali

Vodja Skitnica
Gost
Vodja Skitnica

Pocerao je sam sebe…

xxy
Gost
xxy

Kralj ja rekao 1916 “ko ima para neka ide samnom a ko neka se vije u planine”,naredio je da se vojska preda i potpise kapitulacija .
Njegovi najblizi saborci su ga ispratili sa rijecima “Ajde nikad se ne vratio”.
Otisao je sa bogastvom na Azurnu Obalu da pati u izbjeglistvu.

Major
Gost
Major

Jokovic je clan SNP id prvog dana.
Bio je na prvoj poslanickoj listi sa Momirom Bulatovicem.
On I Dado Scekic su sad najbolji tandem politicara u Crnoj Gor.

veki
Gost
veki

dalobu rasta, nema Crne Gore, p,p, MNEjes maleno al lopovsko i nepošteno. ja navijam za protivnika vazda ko god da je

Milena
Gost
Milena

Dobro ga poznajem.
Jako ozbiljan i odgovoran covjek.
Uvijek govori sto misli.

Dragutin
Gost
Dragutin

Jel ovo realno….

Dragutin
Gost
Dragutin

Providna CDM priča. Ovoga ste iskopali. Jednostavno, valja Bečiću uzet koji glas, a od ovog gospodina vam gospodaru zaisto ne prijeti nikakva opasnost.
Jadna vam je, i providna, priča. Možete vi to mnogo bolje.

Mika
Gost
Mika

A kome je Becic uzeo glasove, a i mnogo toga ako ne od Snp-a?!
Jadna vam je prica

Dragutin
Gost
Dragutin

Pa i treba da ih uzme fosilima koji nam život uzeše. Ono: sram ga bilo što se pojavio, a??
Al to je nebitno u ovoj priči. Komentarisao sam klasično DPS štivo. To je sve.

Miki
Gost
Miki

Uzese zivot, kako ne, sve nam pokrali.. Ne pricaj gluposti. Nego ono je Snp stvorio Becica..ali se evo vracaju u Snp, pa vas to boli cini mi se.

Dragutin
Gost
Dragutin

Miki, klanjaj Milu i uživaj.
Eto postojimo i mi koji ne klanjamo.

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

Zelja ce vas biti da dodjete u poziciju da mijenjate ista crnogorsko. I ne igrajte sada na kartu nekih imaginarnih kompromisa. Znamo kako disete i sta snijevate Crnoj Gori.

Nnlice
Gost
Nnlice

Zastava Kraljevine Crne Gore je bila drzavna zastava mozda nekih 10 godina, a prije te zastave bila je zastava Knjazevine Crne Gore koja je isto imala crvenu pozadinu kao ova danasnja.

xxy
Gost
xxy

Trobojka je iz vremena knjaza Danila a kralj Nikola je vladao 58 godina ,a koristili su je i Komite ,Zelenasi,a za vrijeme SFRJ zastava SR CG je trobojka sve do 2006-te

Oki
Gost
Oki

Bezzzz Kralja ne valjaaaa….

Visnja
Gost
Visnja

Svaka mu cast na odgovorima. Samo pametni gledaju naprijed. Ostali gledaju u proslost i ono sto nas dijeli. Bogme Jokovicu imas glas vise od danas.

Dragutin
Gost
Dragutin

Višnja, providni DPS bot. Daj to malo orginalnije, jadna nebila. Ne padaju sendviči s neba.

Mrak
Gost
Mrak

Ja sam jednoga dana , slučajno , našao put , ispod svih tih zastava što viore .

eto
Gost
eto

Viđi g.Jokašu, iako nijesam zainteresovan za politicko svrstavanje taj moj stav sada dovede u pitanje mnogim odgovorima koje bih ja identicno dao.

Pravedni
Gost
Pravedni

Po Ustavu Crne Gore sadašnja građanska zastava se mora poštovati 🇲🇪 mada i da se zamijeni sa trobojkom sa crnogorskim grbom iz vremena Kralja Nikole Petrovića narod ne bi imao ništa protiv 🤓

Samo nista
Gost
Samo nista

Sa Df. Njihovo vrijeme je proslo.

NBA
Gost
NBA

JOKOVICU: S’EDI DJESI,A I ZA DJESI NIJESI!!! NIKADA VISE SRAMOTNA 1918g! CG.JE SUVERENA DRZAVA, A TE VASE PUSTE ZELJE OSTACE ZANAVIJEK!!!

ANB centrala
Gost
ANB centrala

Nikad više Njegošev sat, 4 pečata i stotine drugih eksponata. Eviva NBA ovce za šišanje.

NBA
Gost
NBA

anb;CENTRALA? ALO! IS BRE!

ANB centrala
Gost
ANB centrala

Nije BRE nego beee!

Dule
Gost
Dule

A sto ces NBA druze ima pravo ova budala Jokovic da se nada,jer nada potonja umire,a Jokovic ce umrijeti u tu zelju.

Wolf
Gost
Wolf

Iz prošlosti su naučili da treba gledati u budućnost a ne uvijek biti prošlost.

Pomorac
Gost
Pomorac

Zastave svih slovenskih drzava su trobojke(Rusija, Srbija, Slovenija, Hrvatska, Bugarska, Ceska, Slovacka, izuzetak je Poljska), one drzave koje su se odvojile od maticne postavili su zastave u dvije boje i to iskljucivo zuta i plava: Bosna, Ukrajna, Kosovo. Dok je DPS postavio zastavu koja, svidjalo se to nekom ili ne, lici na albansku, to ne kazem ja nego stranci koji… Više »

Konicanin
Gost
Konicanin

koja je boja makedonije?

Pomorac
Gost
Pomorac

Nemoj mi Makedoniju ubrajat molim te, oni ne znaju ni kako im je ime FYROM, Makedonij, Sjeverna Makedonija, trecina su ih Albanci, jedan dio Grci a ovaj ostatak Bugari kazu da su Bugari, Srbi da su Srbi tako da tu nema ni rijeci o nekoj drzavi, na papiru da medjutim u realnosti…

Dule
Gost
Dule

“zaboravi”ovaj Pomorac da to “konstatuje”,nabroja sve slovenske zastave,ali mu je “malo”zatajio mozak.

Konicanin
Gost
Konicanin

bugari nisu sloveni

Pomorac
Gost
Pomorac

Tacno, originalni Bugari nijesu sloveni, ali narod koji zivi u Bugarskoj jeste, ovo originalno Bugarsko pleme koje je napravilo prodor u cini mi se 8. vijeku i zauzelo veliki dio juznoslovense teritorije je iscezlo zajedno sa njihovim jezikom (Bugari su u originalu kosooki ljudi mongolidnog izgleda, sto se ne bi reklo za danasnje)

Dule
Gost
Dule

Bolje da si “napisao” Istoricar nego Pomorac,sem ako po Zvjezdanom svodu ne odredjujes-gatas ko je ko.

Dule
Gost
Dule

Konicanin druze,a “nemoj tako”sad ces s nam Pomorca ubiti u mozak i ono sto zna,u stvari ne zna,koliko se mene cini on nije “morski vec recni vuk”.

boško
Gost
boško

Hegemonizovali su Slovene koji su bili u većini na prostoru današnje Bugarske, nametnuli im svoje ime a prihvatili jezik i običaje

Konicanin
Gost
Konicanin

drugim rijecima lupas gluposti

Dirigent
Gost
Dirigent

Kakav autsajder

Visnja
Gost
Visnja

A šta ti Dirigent radiš? kako vidim i ti pišeš komentare, ali nažalost pogrešne

Velimir
Gost
Velimir

STRANKA BEZ KADROVA ZATO STO NJIH NEKOLIKO DA KAZEM SPOSOBNIJIH NE ZELI CRNU GORU,TRCI U ZAGRLJAJ SRBIJI

Zoran
Gost
Zoran

Jokovic je iz dps prešao u snp.

Đuro-Pero
Gost
Đuro-Pero

Ko ti je to reko on je samo POZAJMLJEN da išćraju Milića…kao ovi sportaši sokole moj…

Zoki
Gost
Zoki

Treba okupiti najbolje ljude i stati iza programa.. glasao za demokrate ali vjerujem da pojedini od njih moraju da “odmore malo” jer su se mnogo iskvarili.

Bosko Z.
Gost
Bosko Z.

Mnogo je ocajnih i razocaranih neopredijeljenih ljudi koji ce podrzati SNP jer oni su jedina i prava opozicija i alternativa vlasti.

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

A Bečko?

Tajni
Gost
Tajni

balon od sapunice..

Bosko Z.
Gost
Bosko Z.

Beckova je neozbiljna stranka.. nemaju kadrove nizasta sem za svadjanje

Vladan
Gost
Vladan

ja i moja porodica podrzavamo Senepe jer su mi nekako najiskreniji.

Danijela
Gost
Danijela

Povecaj plate radnicima u Partiji, neki primaju 193 eura, izbimorite se za radnike u Partiji pa onda idite dalje. Prvo se stanje sredjuje u kuci. Pa onda u drzavni.

Bosko Z.
Gost
Bosko Z.

Od cega kad su ga kaze sacekali toliki dugovi?!

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Nije loš Joković ako mu ona Junica ne dođe glave…

Dobronamjerni
Gost
Dobronamjerni

Normalno da navijaš za Crnu Goru. U Srbiji sigurno ne bi mogao imati poziciju kakvu si ostvario u Crnoj Gori.

Milan Podgorica
Gost
Milan Podgorica

Svaka cast, podrska Jokovicu.

Crnogorski Beto
Gost
Crnogorski Beto

Ovaj bi da miri tako što će većini nametnuti volju manjine. Moguće je pomirenje kada manjina bezuslovno prihvati Crnu Goru i njena sadašnja strateška opredjeljenja. Dosta više njihovog prenemaganja.

CiNick
Gost
CiNick

Koji bi mogao bit razlog da neko mijenja državne simbole. Samo jedan: Anticrnogorstvo.

Naprijed Snp
Gost
Naprijed Snp

Mrze vas jer ste olicenje postenja i dobrote.. sto oni nikad nece imati!

Cocorayco
Gost
Cocorayco

Koliko mi se cini on govori o dvorskoj zastavi.

boško
Gost
boško

Ne,već o državnoj – narodnoj zastavi s kojom je Cetinje bilo okićeno na svečanosti 1910. g. Postoje fotografije koje to potvrđuju! Sada za državnu zastavu imamo alaj barjak koja je prvi put pomenuta kao državna zastava 12. jula 1941.

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Pocelo je, bice preokreta u ovoj godini, vrijeme je. 70% gradjana se jezi od ove zastave. Odvratna je, krvavih boja kao i dusa onih sto su je postavili. Ovo nije cg koju zelimo, ovo je nasilno. Hocemo multi etnicku postenu zemlju, bez nacionalizma i unistavanja cg istorije.

Čapur
Gost
Čapur

Vidi se koliko postujes CG, cim je navodis malim slovima, neces gledat, ni ti, ni istomisljenici, takvu “cg”…

Čapur
Gost
Čapur

Ne fali nista ni ovoj zastavi. Ne fali ni Zastavi kraljevine CG, al i ta se mijenjala, pa koliko ih je tek bilo prije, svaka je uvijek bila prihvaćena, tako da nema razloga za tim. Inace, boje zastave nemaju veze sa slovenstvom, popularan je bio kult Rusije, a najsmjesnije je situacija kako je Rusija dosla do sadasnje zastave. Naime, Petar… Više »

Cocorayco
Gost
Cocorayco

Jos je smjesnija situacija sa sadasnjom srpskom zastavom.

Spearhawk
Gost
Spearhawk

Tacno tako. A prava srpska zastava tj sretenjska je bila ista kao zastava Holandije sa grbom kao stit i u njemu cetiri s. Svi misle da je ova srpska zastava drevna zastava.

boško
Gost
boško

To ti misliš. Trobojke su nastale po ugledu na zastavu Francuska poslije revolucije 1879, kada su revolucionari promijenili zastavu dinastije Burbona!

boško
Gost
boško

Ne piši gluposti

Podgoričanin
Gost
Podgoričanin

Gospodine Jokoviću,nije razlog podijeljenosti zastava,nego mnogo drugih važnih stvari:Prvo država,tradicija,kultura,jezik,crkva,… Joković zna da su Crnogorci išli u ratove i branili slobodu sa svojom vjekovnom zastavom koja nije bila trobojka.Među tim zastavama je i ova današnja.Pa zar Joković odbacuje našu slavnu prošlost i hoće da se prikloni samo jednom malom dijelu(trajanju) te prošlosti.Jokoviću,zašto nećeš i crkvu koja je bila u toj… Više »

Rade007
Gost
Rade007

E to za okupatorsku zastavu malo morgen.

Uros
Gost
Uros

Nemas pojma! Trobojka je bila zastava kralja Nikole.

Milja
Gost
Milja

Ali ti nisi na vlasti niti ćeš nikada biti

pariz
Gost
pariz

srbende

No1
Gost
No1

Koga briga za koga ti navijas

Evo
Gost
Evo

Mene briga

Uhara
Gost
Uhara

Ne laži

Joo
Gost
Joo

ovaj da ode i politicari u mamicu mu Srbistan…..shvati covece vise da je ovo CG i za one koji je mrze, mrze njenu zastavu, himnu, istoriju, narod, religiju, itd, u njoj nema mesta……

Send this to a friend