Politika

Jokovićeva partija u finansijskoj krizi

Socijalistička narodna partija raspravljaće danas, na sjednici Glavnog odbora, o načinima prevazilaženja finansijske krize u koju je ova partija zapala, prije svega, zbog loših izbornih rezultata.

Predsjednik SNP Vladimir Joković zakazao je za večeras u 18 časova sjednicu Glavnog odbora na kojoj će se osim o trenutnoj političkoj situaciji razgovarati i o konstituisanju opštinskih odbora, asocijacija mladih i žena i finansijskoj krizi. Dobri poznavaoci političkih prilika u ovoj partiji tvrde da je SNP zadržala infrastrukturu partije koju sada ne može da finansira, jer je na prethodnim državnim i lokalnim izborima postigla loše rezultate, pa su prilivi novca iz državne kase veoma mali.

Podsjetimo, na izborima 2014. godine SNP je na primjer u Baru imala tri odbornika, a nakon izbora 2018. jednog. U Bijelom Polju su sa sedam odbornika prije četiri godine, ove godine pali na dva, a u Danilovgradu sa pet na dva. U Kolašinu j e ova partija, koja je u prošlom sazivu bila dio vlasti jer je imala sedam odbornika od ove godine u opoziciji sa svega jednim predstavnikom naroda u lokalnom parlamentu.

Drastičan pad je zabilježen u Podgorici gdje je SNP prije četiri godine imala osam odbornika, a sada svega dva. U Plavu je ova partija imala 2014. tri odbornika, a četiri godine kasnije jednog, dok je i u Pljevljima zabilježen veliki pad sa sedam na dva odbornika. U Šavniku je prepolovljen odbornički klub SNP koji je prije četiri godine brojao osam a sada svega četiri odbornika. Na Žabljaku je još lošije, pa je sa osam ova partija došla na tri odbornika. U Golubovcima 2014. SNP je imao tri, a sada svega jednog odbornika.

Za utjehu su Plužine gdje je ova partija na vlasti i gdje je zabilježen najmanji pad. SNP je prije četiri godine imala 17 odbornika u ovog gradu a sada ima 16. Ukupno od 76 odbornika iz gradova koje smo pomenuli SNP je spala na 34, što je manje za 64,5 odsto.

Sasvim je jasno da su se skoro za toliko smanjili i prihodi ove partije, a infrastruktura je ostala ista.

Vladimir Joković je dolaskom na čelo SNP odlučio da malo “pospremi” partiju, pa je raspustio sve opštinske odbore osim u Beranama i Ulcinju. On je prije pola godine saopštio da je rok za njihovo formiranje 15. april, ali je to na dnevni red Glavnog odbora došlo tek danas.

“Svim opštinskim odborima je već više od godinu istekao mandat i većina opštinskih odbora SNP, posebno onih koji nijesu podržali kandidaturu Jokovića za novog predsjednika nakon Srđana Milića, nijesu htjeli da izvrše izborne konferencije koje su predviđene Statutom partije” podsjetio je Joković gostujući u emisiji “U žiži” Skala radija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
durmitor
Gost
durmitor

kako da imaju para kada im je mali Alek razbio i partiju i finansije

Braun
Gost
Braun

Ada sad treba zenu rascerecit sto je glasala, morala je zaposlit nekog iz porodice i to treba postovat.

Bogdan
Gost
Bogdan

A rasprava o radi cagorovic sto je glasala suhiha nista, zbog tih stvari ste u finansisku krizu. Sto narod vidi i niko nista.

Bogdan
Gost
Bogdan

Tacno tako prvo nisu znali pa je sad stite, ko izace mimo dogovora doma. Bravo Bogdane na to se zaboravilo.

Banjo
Gost
Banjo

Joko šangajka narodni izdajnik

Aleksa
Gost
Aleksa

SNP je u minusu samo za ono koliko ga je Becic i njegova druzina opljackala…

Razocaran
Gost
Razocaran

Utapaju se u Df..lagano se gase kao samostalna partija…glasao sam godinama za Snp, ali ova politika prilijepljivanja df mi se ne svidja.Ako nastave da slijepo prate df, na nekim od sledexih izbora nece preci cenzus jer će im glasace oduzeti upravo oni!
. .glasovi ne padaju s neba, nego stizu iz sela,i gradova.

Milos
Gost
Milos

Snp treba da bude dio vlasti, tako samo moze pomoci svom clanstvu koje je godinama u Snp bez ikakvog interesa, cistog srca, uz rizike, maltretiranja, diskriminaciju, igranje sa sopstvenom egzistencijom..

Pipun
Gost
Pipun

A da će se više rasformirati!

Podrska
Gost
Podrska

Prezivjeli ste i mozete samo da rastete ukoliko budete mudri.

NanaBd
Gost
NanaBd

Sve koji ne rade dobro treba smijeniti sa funkcija..treba za neispunjavanje svojih obaveza, sami da podnesu ostavku, da ne cekaju da budu smijenjeni

Janko
Gost
Janko

Kako nece biti u finans. Krizi, ako je tacno sto kazu da su Becicevi im ostavili dugove od sto hiljada eura…

Soko
Gost
Soko

Milic mu je u amanet ostavio dugove preko 400.000 eura zajedno sa Jonicom

Stari Bar
Gost
Stari Bar

Kako u Baru jedan odbornik a Jonica se dobro drzi.

Send this to a friend