Politika

Jonica dobila najviše predloga za predsjednika SNP-a

Snežana Jonica

Ubjedljivo najviše predloga za predsjednika Socijalističke narodne partije ima Snežana Jonica, koju su kandidovali članovi mjesnih odbora te stranke u svim gradovima u Crnoj Gori, piše Dan.

Po Rokovniku o najvažnijim akgivnostima za pripremu osmog kongresa SNP-a, juče je istekao rok za završetak postupka predlaganja kandidata za predsjednika partije, delegate i članove glavnog odbora.

U nekim gradovima postupak je odavno završen, dok u nekim još traje, i očekuje se da će biti završen u nekoliko narednih dana.

Po informacijama koje je ,,Dan” dobio iz opštinskih odbora SNP-a na sjeveru Crne Gore, sastanke mjesnih odbora na kojima članstvo predlaže kandidate za predsjednika završili su u Andrijevici, Kolašinu, Pljevljima, Rožajama, Gusinju i Plužinama, a započeti su u Mojkovcu, Beranama, Bijelom Polju, na Žabljaku i u Nikšiću. Predlaganje je počelo i u Podgorici, dok odbori SNP-a u Danilovgradu, Herceg Novom, Budvi, Baru i Tivatu privode postupak kraju. Predlaganje kandidata završeno je u Kotoru i na Cetinju.

Kako saznajemo, Jonica je jedini predloženi kandidat na Cetinju, u Kotoru i na do sada održanim mjesnim odborima u Kolašinu i Budvi. U Herceg Novom je predložena u svim mjesnim odborima koji su do sada održani, dok se osim nje na nekim mjesnim odborima predlažu i Danijela Đurović, Vuksan Simonović, Dragoslav Šćekić i Vesko Marković.

Na do sada održanim mjesnim odborima u Baru, osim Snežane Jonice, predložen je i Radivoje Rašović. U Andrijevici su predloženi Snežana Jonica i Veselin Bakić.

U Pljevljima je na svim mjesnim odborima predložena Snežana Jonica, a osim nje po nekoJško predloga imaju Radivoje Rašović i Radoman Gogić.

U Nikšiću su do sada predloženi Snežana Jonica, Vlado Joković, Dragoslav Šćekić, Spasoje Kovačević i Dragutin Bata Raičević. Interesantno je da je na jednom mjesnom odboru u Nikšiću za predsjednika stranke predložen i bivši funkcioner SNP-a Aleksandar Damjanović, koji je nedavno isključen iz stranke.

U Plužinama su za predsjednika SNP-a predloženi Snežana Jonica, Radivoje Rašović i lokalni funkcioneri Mijuško Bajagić, Milutin Cicmil i Vlado Joković.

U Danilovgradu su na svim do sada održanim mjesnim odborima predloženi Snežana Jonica i Spasoje Kovačević. Osim njih, među kandidatima za predsjednika SNP-a je i potpredsjednica Danijela Pavićević.

Podgorički odbor predlaže Snežanu Jonicu i Radivoja Rašovića. Osim njih, predloženi su i lokalni funkcioneri, među kojima se najčešće pominju Radmila Čagorović i Dragan Ivanović. Osim njih, u Podgorici se predlaže i aktuelno rukovodstvo partije potpredsjednica Danijela Pavićević i sekretar izvršnog odbora Spasoje Kovačević. Među predloženima iz mjesnog odbora SNP-a Zabjelo nalazi se i doskorašnji predsjednik stranke Srđan Milić. To je za sada jedini predlog za Mijšća.

Na Žabljaku su za predsjednika SNP-a kandidovani Snežana Jonica, Radivoje Rašović i šef lokalnog odbora partije Mišo Ćetković. Osim njih, Žabljačani su predložiJš i odbornika SNP-a iz Plužina Vlada Jokovića.

Ko je prihvatio kandidaturu za predsjednika SNP-a znaće se na sjednici glavnog odbora koji po Rokovniku mora biti održan najkasnije do 9.avgusta. Po pravilima SNP-a, nakon što svi opštinski odbori dostave centrali sve podatke,što je oročeno na 4. avgust, od svih predloženih kandidata traži se da se izjasne o kandidaturi. To moraju uraditi najkasnije do sjednice tlavnog odbora na kojoj se utvrđuje lista kandidata za predsjednika za kongres.

Osmi kongres SNP-a biće održan 13.avgusta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
realno
Gost
realno

Sve ljepse od ljepsega

Tetrijeb
Gost
Tetrijeb

Srecno teta Jonice čika Milas ce biti zadovoljan ali sta ces pobjedila si ih sve srecno u Milovoj vladi.

brr
Gost
brr

Ružna mala

Goran
Gost
Goran

Krajnje demokratski izbori gdje je jedan od kandidata na ne bas castan nacin jos prije kongresa obezbijedio sebi pobjedu.

Send this to a friend