Politika

Jonica: Odgovornim upravljanjem resursima Bara može se omogućiti valorizacija njegovih potencijala

Snežana Jonica

Predsjednica Socijalista Crne Gore Snežana Jonica uputila je povodom Dana oslobođenja Bara, čestitku svim građankama i građanima Bara.

“Slobodarski Bar, grad maslina, pomorska kapija Crne Gore otvorena za prijatelje sa svih meridijana, vjekovno je ognjište suživota, međuvjerske i međunacionalne tolerancije”, napisala je ona.

Kako je rekla, prirodne ljepote grada smještenog između jezera i mora uz kulturno-istorijske spomenike koji svjedoče o nesvakidašnjem nasleđu obavezuju nas da posvetimo mnogo više pažnje, sredstava i brige za očuvanje kulturne baštine i istorijskog nasleđa počev od drevnog Starog Bara, koji je svojevrsni muzej na otvorenom, do Dvorca kralja Nikole.

“Znanje, entuzijazam i ljubav koju su naši vrhunski stručnjaci posvetili očuvanju barske kulturno-istorijske baštine moraju imati svakodnevnu i konkretnu podršku svih nas, kako bi, slušajući riječ struke, uspjeli da sačuvamo od propadanja i oštećenja sve ono čime se kao Barani ponosimo”, navodi se u čestitki.

“Činjenica da je Bar, odavno već projektovan da bude saobraćajno čvorište Crne Gore, sa svojom lukom i željeznicom, ima ogromni ekonomski potencijal, koji treba u potpunosti staviti u funkciju privrednog i turističkog razvoja grada.

Samo odgovornim i mudrim upravljanjem ekonomskim resursima kojima Bar raspolaže, može se omogućiti maksimalna valorizacija svih njegovih potencijala i na taj način obezbjediti kvalitetni uslovi života i šansa za prosperitet svih njegovih građana i građanki”, kazala je ona.

Uvjerena je da će ove vrijednosti biti zajednička ideja vodilja i sadašnjim i budućih generacija Barana i Baranki, koji vole svog grad i koji su mu bezrezervno posvećeni u cilju dobra svih.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sokol
Gost
Sokol

Stice se utisak da na svakog srbina imaju 2 3 cetnicke stranke a svaka djeluje kao zavod za zaposljavanje

Totti_
Gost
Totti_

Je li ovo ona sto je odgovorno upravljala resursima Kotora ?

Branka
Gost
Branka

Totti_
👏👏👏👏👏👏 baš ta.

Send this to a friend