Politika

Još jedna diplomatska blamaža MVP: Na sastanak sa ministrima i ambasadorima, poslali Prvog sekretara

Damir Šabanović

Tokom pripremama za održavanje samita Kine i 17 zemalja centralne i istočne Evrope, za sastanak Nacionalnih koordinatora država crnogorsko Ministarstvo vanjskih poslova je delegiralo I sekretara iz Ambasade Crne Gore Damira Šabanovića da predstavlja našu državu, saznaje CdM.

U svemu tome ništa ne bi bilo sporno da ostalih 16 evropskih zemalja nije delegiralo ministre, zamjenike ministara, visoke zvaničnike u ministarstvima vanjskih poslova, dok su neke zemlje predstavljali i ambasadori.

Iz spiska učesnika koji CdM objavljuje, se tako vidi da je Srbiju predstavljao ministar finansija, Poljsku, Grčku, Češku zamjenici ministara, dok su Albaniju i Rumuniju predstavljali ambasadori. Domaćina sastanka Kinu, koja je predsjedavala sastankom, predstavljao je zamjenik ministra vanjskih poslova.

Nedavno je objavljeno da je Crna Gora intenzivno pregovarala sa kineskom Exim bankom oko odlaganja naplate kredita za crnogorske brodove, dok su u toku i pregovori sa kineskom kompanijom CRBC oko finansijskih aranžmana zbog produženje roka završetka prve dionice auto puta. Ministarstvo zdravlja je takođe prije pet dana obavijestilo crnogorsku javnost i o odluci kineske Vlade da donira Crnoj Gori 30.000 vakcina protiv koronavirusa.

Svemu treba dodati i nedavno održanu video konferenciju kineskih privrednika sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, na kojoj je makar kako su prenijeli crnogorski mediji, više respektabilnih kompanija izrazilo želju za ulaganjem i investicijama u Crnu Goru.

Takođe na samom Samitu 17 evropskih država i Kine koji je održan 9. februara, Crnu Goru je predstavljao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović koji je učestvovao na direktan poziv svog kineskog kolege, kineskog predsjednika Si Đinpinga.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Brano Niksicani
Gost
Brano Niksicani

Milo je opozvao Ambasadore,da se MIP ne Bruka,prešli su sve granice diplomatske prakse.

Zoki
Gost
Zoki

A blamaza je onaj gusar u Vatikanu. I Milo vidio pa ga odmah mace da ne bruka.

Toto
Gost
Toto

Pa sta, Ambasador da se razboli svjedeno bi ga mjenjao neko slican

Mario
Gost
Mario

Trebao je licno otici Japanski snijerzni majmun “makai”,uzme bananu i put pod noge.

Mili Mili Mili
Gost
Mili Mili Mili

Čuvena ništa roba-bjelopoljska…

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Ponižavanju CG nikad kraja. Ovo je prešlo svaku granicu dostojanstva države i nacije.

Naravno
Gost
Naravno

Nista njima u glavu nije do kasicica i pojanje sa popovima o kosovu i srpsku kukavnom ugasenom.

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Bruka!

Loly
Gost
Loly

Damir je ok lik.
Pogresno vrijeme
Pogresno mjesto

Send this to a friend