Politika

Još jedna skandalozna izjava iz Srbije: Đukanović je najveći kriminalac u Evropi

Nenad Popović

Nakon uvredljivih i skandaloznih izjava iz Srbije na račun Crne Gore zbog najave da je država odlučna da usvoji zakon o slobodi vjeroispovijesti danas je stigla još jedna takva poruka. Ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije, Nenad Popović rekao je da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović najveći kriminalac u Evropi.

On je za TV Pink rekao da najavljeno usvajanje zakona o slobodi vjeroispovesti u Crnoj Gori, kojim se predviđa i oduzimanje imovine Srpske pravoslavne crkve, neprijateljski čin, napad na SPC, na srpski narod i državu Srbiju.

“Ovo nam nijesu činili ni najljući neprijatelji, i država Srbija će sigurno, ako dođe do izglasavanja zakona u skupštini Crne Gore, morati da reaguje najžešće”, poručio je Popović.

On je dodao da ako se usvoji zakon, to će biti “najgori napad na Srbiju u istoriji bratskog naroda koji živi u Crnoj Gori”.

“Crna Gora je stara srpska država, nju su stvarali Nemanjići i Sveti Sava”, rekao je Popović, ocijenivši da crnogorski predsjednik Milo Ðukanović i njegov “zločinački režim” uzimaju Srbiji ono što joj je najsvetije – njenu istoriju, ime i prezime.

Popović je objasnio da Ðukanovićev režim naziva zločinačkim, jer Srbiji crkvu nijesu uzimali ni Turci za 500 godina, ni ustaše, ni nacisti.

“Oni nam čine ono što nam nikad ni zločinci nijesu činili i Srbija će se prema tome sigurno odrediti veoma jako. Neko želi da nam uzme manastir Ostrog, neko želi da nam uzme mošti Svetog Vasilija Ostroškog, Petra Cetinjskog, a to je naš identitet”, rekao je Popović.

Istakao je da su u Crnoj Gori iz čitanke izbačeni Jovan Jovanović Zmaj i Desanka Maksimović, kao i da Srbi, građani Crne Gore koji se tako izjašnjavaju, ne mogu da se zaposle u državnim institucijama.

“Nad nama vrše identitetski genocid. Ustaše su činile čisti genocid, ubijali nas, a Milo Ðukanović želi da izbaci iz Crne Gore, stare srpske države, sve što je srpsko”, rekao je Popović.

On je upozorio da ukoliko u Crnoj Gori, kao pravoslavnoj “našoj bratskoj zemlji”, u kojoj žive Srbi, neko može da protjera srpsku crkvu i uzme svete mošti Vasilija Ostroškog i srpske manastire, tako nešto bi moglo kroz sedam dana da se desi i na Kosovu.

“Šiptari bi to radili sa našim hramovima na Kosovu, vjerovatno bi se slično dešavalo i u Hrvatskoj. To je model koji se već desio u Ukrajini. Milo Ðukanović nije ideolog toga, on je običan izvršilac”, rekao je Popović.

On je dodao da je Ðukanović “ucijenjen izvršilac zbog svojih kriminalnih radnji”.

“ukanović je poznat kao najveći kriminalac u Evropi. On mora da ispunjava sve zadatke koje mu narede sa Zapada njegovi nalogodavci i šiptarski nalogodavci, jer zna se da je duboko povezan s njima. To je zajednička šiptarsko-đukanovićevska akcija, koja je zločinačka prema srpskom narodu i državi”, smatra Popović.

283

avatar
1000
176
107
0
 
242
LjutaPOJKcrnogoracCrnogoracTitograd
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
crnogorac
Gost
crnogorac

Što jes’, jes’

POJK
Gost
POJK

Sludiše nas ovi političari i novinari. Sada ne znamo je li skandal što je istina ili je skandal što je laž. I svaki dan tako.

Neko iz mase
Gost
Neko iz mase

Samo da nam Srbijanka Blaza ne uhvati😂😂😂

Titograd
Gost
Titograd

Bože, hvala ti do neba što nijesam srbin!

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Zahvali se Titu!

Titograd
Gost
Titograd

Da je vječno nezavisno Kosovo!!!

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Da je vjecna Srpska Crna Gora!

POJK
Gost
POJK

Titograd i Crnogorac (promijenite nickove ne brukaj te covjeka i naciju) i jedino sto ce biti vjecno je vasa glupost.

Dado
Gost
Dado

Tiha voda brijeg roni.Proci ce i ova sovinisticka haranga brace Serba.

Ferid
Gost
Ferid

Taj ko očekuje da se iz Srbije na sve ovo ćuti, trebao je da ćuti i kada je Srbija osporavala status Kosova.
Ali očigledno se i u Srbiji nešto mijenja. Makar pričaju ono što stvarno misle i što je ispravno.

niĐe veze
Gost
niĐe veze

Šta se napravi od onakve televizije :-)))

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Popovic porijeklom iz Crne Gore vjerovatno bolje poznaje Crnogorsku Istoriju no obicni DPS funkcioner

Thomy
Gost
Thomy

Pa zar na pinku ???

Simo
Gost
Simo

Srbijanci popizdili malo. Nekako im ne ide sa “srpskom spartom”

Jaka
Gost
Jaka

Nemoj da ti Milo cupa usi, da nema Crne Gore ovi srbi ne bi imali o cemu da mlate!

Rajan
Gost
Rajan

Bogomi ovo kako je krenulo bez belaja se nece zavrsavati…..

free samples
Gost
free samples

sta se palite na namjestene izjave i igre regionalnih kriminalaca!!EU je nedje po briselskijeh kuloara rekla da necete gledati evrope dok vam je god autokratija i kriminal na vlasti pa se sad o jadu zabavise “lideri” (citaj kriminalci) kako da opravdaju neuspjehe i nekako jos ostanu na polozaje!Pricam o sve cetiri zemlje (bih,srb,mne i alb) da me nebi botine drps-ovske… Više »

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Istina ziva lomi se klasicno prodaje i svoju zemlju i narod da bi ostao na vlasti.malo je to licemjerno i vidi se iz aviona.ali od njega se ne ocekuje nista pametnije osim poltronstva on svercerske ideologije.

Rogi
Gost
Rogi

Neznaju kako da kažu narodu da je Kosovo izgubljeno i da će ga uskoro morati priznati pa aj da otvorimo drugu ptiču a ova neka malo pod tepih. Sjašite malo i uzmite metlu i čistite svoju avliju.

Send this to a friend