Politika Centar za građansko obrazovanje

Još uvijek nije oformljena Radna grupa o Otvorenom Balkanu

Centar za građansko obrazovanje

Radna grupa Vlade Crne Gore koja će vršiti procjenu usklađenosti inicijative Otvorenog Balkana sa crnogorskim putem ka EU nije oformljena, iako je to bilo najavljeno prije skoro mjesec dana, ali se planira njeno formiranje u narednim sedmicama, dobio je Centar za građansko obrazovanje (CGO) informaciju iz Ministarstva evropskih poslova (MEP).

“CGO pozdravlja najavu MEP-a da, pored predstavnika određenih resornih ministarstava, uključi i predstavnike civilnog društva u rad ove radne grupe što smo i tražili, i očekujemo brzo raspisivanje najavljenog javnog poziva za predstavnike NVO”, navodi se u saopštenju.

Pošto je ovo pitanje visoko na agendi dijela Vlade Crne Gore, iz CGO očekuju da brzina odlučivanja neće žrtvovati uključenje kritički orijentisanog NVO sektora, ozbiljnost, kvalitet i transparentnost procesa izrade ove analize, kako bi fokus bio na javnom i državnom interesu

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tay
Gost
Tay

Pozdravljam još jednu od korisnih incijativa CGO. Na žalost, Dritanova vlada nema kad za radne grupe, zauzeta je poklanjanjem kulturne baštine i snovima o srpskom svetu.

Send this to a friend