Politika

Jovanović: Dobro je što Podgorica ne potpiruje vatru

Čedomir Jovanović

Vrijeme je da se kao regija okrenemo svom životu i dobrosusjedskim odnosima i prosperitetu u svakom smislu te riječi, ali i fel da zaboravimo da je uticaj ruskog faktora najpogubniji za region, rekao je Čedomir Jovanović lider Liberalno-demokratske partije, u intervjuu Pobjedi, ističući da se postojeći odnosi između Crne Gore i Srbije moraju snažnije čuvati.

Jovanović se osvrnuo na nedavne izjave patrijarha Irineja, te srpskih ministara Dačića, Popovića, Vulina…

“Često slušamo te političke pajace kako nešto njišu na guslama, a nikakvi su guslari. Nemaju ni čast ni ep da sa nama podijele. Samo neku tužnu Pjesmu o propasti njihove politike i o nemogućnosti da prihvate da su Srbi i Crnogorci partneri, prijatelji, braća i sestre. I da to nikakvi ekstremisti neće zaustaviti. Mislim da mora još snažnije i još više da se čuva taj odnos koji postoji. Dobro je što Podgorica ne potpiruje vatru, jer je stabilan i miran Beograd ključ za sve nas u regiji. Važno je da nema dvostrukih standarda”, smatra lider srpske LDP.

Ulazak Crne Gore u NATO je, ocjenjuje, važan element regionalne bezbjednosti.

“Crna Gora je time načinila važan korak ka svojoj demokratizaciji i uspostavljanju sigurnosti za građane cijele regije. Mi, srećom, sem ovih naših lokalnih još uvijek nijesmo imali ozbiljne bezbjednosne izazove. To je isto tako važno za jasnu i razumniju poziciju u odnosu na uticaj raznih spoljnih faktora, prije svega ruski, za koji mi se čini da je najpogubniji za regiju”, kaže Jovanović.

Prema njegovim riječima, promjena granica na Zapadnom Balkanu nije dobra.

“To je jedan od principa koji je osnov bezbjednosne politike. Međutim, hajde da dozvolimo mogućnost da pred nas izađu sa nekakvim racionalnim objašnjenjem pa da o tome razgovaramo. Kosovo jeste specijalni slučaj. Reperkusije po region sigurno postoje, ali i region mora da prihvati da bez stabilne i mirne Srbije nema mira ni kod njih. Region mora biti veći saveznik u rješenju ovog pitanja. Znate, kad čitava regija bude shvatila da nema nacionalnog pitanja koje se može riješiti bez slaganja drugih država i nacija, onda možemo govoriti o evropskom Balkanu”, dodaje Jovanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Medovina
Gost
Medovina

Uz Čanka, jedini normalni lider, neke političke partije.Jovanovića je, Državna bezbjednost uzela na zub i proglasila ga narkomanom, jer im se otvoreno suprostavio, kad to nije bilo ni malo jednostavno.Kamo sreće da su i Tadić i Vučić, prihvatili njegove političke stavove-druge bi, Srbiji, ptice, danas pjevale.No, to je kod njih-nemoguća misija.Sve što je ispravno, njima je strano.

Rambo
Gost
Rambo

Cudo jedno kako ovi botovi ponavljaju sve ono sto im gazde kazu a u komentarima se pozivaju koliko su kredibilni komentatori! Svi redom komentari obiluju optuzbama kako je Jovanovic narkoman, kako je smrkao kokain u silerovoj, a niđe ni jedan snimak, fotografija ili bilo kakav dokaz, sem price ubica, fukara i mnogih drugih klosara, narkomana i svqkog drugog ljudskog smeca… Više »

Tandaramandara
Gost
Tandaramandara

Bravo kralju bas si upućen. Svi redom su išli u Silerovu. Sa seseljem su na vezi bili. Čedo je jedna slina otresena, a to za narkoman ga prozivaju jer nema potrebe da se ista vise sa njim i o njemu polemise.

Cetinje Cuce
Gost
Cetinje Cuce

A sto ces ti u Srbiju jado tvoiji Jovanovica korijeni su iz Crne Gore ka da niesi cuo za Blaza Jovanovica.I po patriotizmu i misljenju pripadas nama no se vrci na Cetinje Cedo,ovdje je i bijelo jeftinije no u Begis

Piksi
Gost
Piksi

Nekate posrbice ovo je Srbin koji bar realno prica!

Samo kažem...
Gost
Samo kažem...

I u Srbiji ima normalnoga svijeta. Doduše, malo…

Zoran
Gost
Zoran

Sve ceda napada samo ne kaze da vucic placa
ove srpske zgubidane da ruse i pale po crnoj
gori.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ovaj se još nije predozirao ?

SDB
Gost
SDB

maria zaharova ima kolekciju vibratora od drveta do hi tech!! Divne zene ruskinje

Nema veze
Gost
Nema veze

Pa bogu hvala što neko ima u glavi..

Окле
Gost
Окле

Једино што је овај шмркас добро рекао је да Србија и Црна Гора требају да јачају међусобне односо, остало није за коментарисање

Tetere
Gost
Tetere

Okle ti znas je li smrkas, da niste zajedno smrkali ili da mu nisi ti prodavao?

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

Jedini si tamo koji razmislja realno i normalno kao sto je to radio djindjic ovi drugi su sve prevaranti i koji ne razmisljaju o boljitku naroda u srbiji nego zarad svojih interesa prave od srbije zatvor i vracaju je u 17 vijek.. huskaju narod i izmisljaju glupisti protiv jedinog naroda i zemlju u svijetu koja je tu bila uvijek da… Više »

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Ko je ovaj placenik? Monte Karlo opet razbacuje pare na nebitne.

Razocaran
Gost
Razocaran

Zasto se Cedar toliko forsira u C.Gori ?
Zato her je C.Gora,puna Cedar Jovanocuca!!!

Statisticar
Gost
Statisticar

Kakav je ovo politicar,kad on izjavi da je nepromjenljivost granica princip bezbjednosti.
To sto stranci ne daju da se promijene granice,direktno je izazvalo rat i uvijek ce biti faktor nestabilnosti.
Da su ovi nasi narodi pametni i mudri,sjeli bi i prekrojili granice i zivjeli u miru.
I svako da zivi sa svojima i da svako bude na svom.

Baranin
Gost
Baranin

Ovo je klasičan primjer pridane duše,vjerovatno je dobio novac od dps- a,jer čitav život živi na istu foru,samo pljuvanje po Srbiji…..cdm zašto ne pustite komentar koji govori istinu i samo istinu o ovom ne čovjeku…..znamo da ste vi režimski portal i da vam je ovo ok,ali malo novinarske etike vam nebi skodilo,pustite malo da kaže narod sto misli a ne… Više »

Bazinga
Gost
Bazinga

Tebe su optužili da se drogiraš, a sve mi liči da su svi oni koje si nabrojao iz tvoje priče na teškim drogama. Srbe boli istina i kad neko priča istinu samo može da smeta. Valjao si im dok su se oslobađali od Slobodana Miloševića, a sad im ne trebaš. Vučića su kamenovali u Srebrenici mislim da Čedomira ne bi… Više »

Brdza
Gost
Brdza

A kad vi glorifikujete nekog Krsta Zrnova koji je bio odmetnik i koji je likvidiran u akciji komunista kao neprijatelj drzave i fasista, a koji je tom prilikom ubio narodnog heroja Mugosu, to je u redu. Kad za drzavni simbol uzimate stihove pravosnazno osudjenog narodnog neprijatelja i saradnika okupatora, fasiste Sekule Drljevica, to je za vas u redu. Kad ocete… Više »

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

Kako si sve ovo napisao tako ti se vratilo na potomstvo i tako te sreca pratila.. a te sto si pobrojao svi su se istrijebili naravno bozjom voljom.. a za te sto ih je Krsto junacki i viteski otresao i majka jednog od tih junaka je rekla kad su ih sahranjivali… “Rekoh li ti sine da ne ides, nije Krsto… Više »

Krle pokajnik
Gost
Krle pokajnik

Ahhahah Nikola ti si bolestan.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Koliko botizma, XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA.
Isti ste k’o botovi na Beogradskim VN, a kad je Usnija u pitanju.

Prijedlog : budi ( u pitanju je jedan te isti) malo inovativniji, maštovitiji, a manje jednodimenzionalan, površan i plitkak.
Ovako udaraš kontraefekat, no s’ obzirom na prosjek IQ-a većine komentatora na CDM-u ( svaka čast časnim pojedincima) uspjeva ti.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Sta naprica covjece!? Um dam am lam hsm

lexy
Gost
lexy

jovanovic je jedini srpski politicar koji zasluzuje postovanje!

Tandaramandara
Gost
Tandaramandara

BUAHAHAHAHAHAHHA!!! Probaj Jovo Bakic vs Čeda gudra

PG-BG
Gost
PG-BG

Kakvo postovanje može da zaslužuje jedan narkoman,čije slike sa zemunskim klanom i smrkanje kokaina,možete da vidite na internetu….

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Ovaj Jovanovic i Canak su jedini realni politicari u Srbiji.

Realno
Gost
Realno

Ovaj čovjek je suviše razuman. A razum nije imanentan srpskoj politici, a ponekad ni većini naroda.

Tandaramandara
Gost
Tandaramandara

Zovite ga da kod vas pravi karijeru. Bice vam pravi partner sad kad vam nema Sarica.

Rudar Pljevlja
Gost
Rudar Pljevlja

Ko ti je to rekao da ih nema.. legendo pazi sta pises.. da se ne predoziras..

Tandaramandara
Gost
Tandaramandara

Vas sam se prepao hahaha

Rade Šari
Gost
Rade Šari

Tandaramandara: pazi što zboriš.

Velimir
Gost
Velimir

SVAKA TI CAST ,NAJKOREKTNIJI I NAJISKRWNIJI SI OD SVIH POLITICARA IZ SRBIJE!

BogdanS
Gost
BogdanS

Covjek normalno razmislja i govori,zato u svojoj zemlji ne moze uzeti nekoliko posto glasova…
Ovo je predstavnik normalne srbije!

Tandaramandara
Gost
Tandaramandara

Hahahahahaha koliko vi poltroni i botovi veze nemate.

Musa
Gost
Musa

Kako si ti pametan. Zna li ti majka kako si joj bistar?

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Jedini normalan politicar u Srbiji! Da nisu ubili Djindjica, kosovo nikad nebi bilo nezavisno, ostalo bi kao pokrajina sa vecom autonomijom unutar srbije!

Marv
Gost
Marv

Upravo zato su ga i ubili.

Insajder
Gost
Insajder

Marv oni sto su ga ubili su u zatvor tj izvrsioci su u zatvor. Naredbodavci i inspiratori su i dalje u politici, crkvi, Sanu, vojsci, drzavnoj bezbjednosti. A to sto sad pokusavaju da prebace da su ga ubili neki inostrani agenti, to je apsolutna laz kao i sve sto pricaju ovi navedeni. Oni sto su ubili Obrenovice imaju isto ideolosko… Više »

Musa
Gost
Musa

Niko nikad u Srbiji nije usao u obracun sa Crnom rukom i njenom organizacijom. Pasic je bio jedan od clanova organizacije..

MEEE
Gost
MEEE

Srbiji odgovaraju samo politicari poput Vucica, Tadica, Kostunice i ekipe da ne nabrajam vise… A zasto oni sve to rade?! Pune svoje i rodbinske dzepove dok se narod kolje oko izblijedjele i suve koske!!!
I ko je tu kriv?! Zalosno zar ne sto smo kao jedan narod dozvolili sebi!

CrnaGoraAneMont
Gost
CrnaGoraAneMont

Ceda narkoman je u Srbiji bitan isto kao i Marko Milacic u CG

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Marko ni kuci nije bitan

Mandrak
Gost
Mandrak

Svaka cast!

Globetrotter
Gost
Globetrotter

Na čemu? Zato što je na listi da laje i govori samo ono što je u interesu US ??? Dje su mu rezultati potplaćene revolucije 5-og Oktobra u kojoj je bio jedan od glavnih likova?

Mandrak
Gost
Mandrak

Svaka mu cast!,On i Canak jedini normalni u Srbiji.A Vucic rece juce da je ispao glup!On nije ispao,nego je stvarno glup.

Joxim
Gost
Joxim

Opet jedan uticajni Srbin. Čak i Dušan Janjić ima bolju reputaciju od njega!

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Kakvu li ti reputaciju imas u tvojoj mjesnoj zajednici? Polemisi sa cinjenicama a ne odmah udar na reputaciju.

Mileva
Gost
Mileva

ČEDOMIR JE VAZDA PRAVO ZBORIO ALI SU GA ZA NAGRADU PROGLASILI NARKOMANOM.

Globetrotter
Gost
Globetrotter

Greote..onda i Mila lažno optužuju za šverc samo zato što radi protiv interesa Srbije..e kukala Vam majka umobolna..

Send this to a friend