Politika

Jovanović: DPS izgubio dodir s realnošću, a i pamćenje po ko zna koji put

Nikola Jovanović

Saopštenje budvanskog DPS-a da je dolazak Matije Bećkovića na festival Ćirilicom u Budvi, udar u temelje države dokazuje da su u ovoj partiji u potpunosti izgubili dodir sa realnošću, a i pamćenje po ko zna koji put, ocijenio je portparol Demokratske narodne partije i član Predsjedništva te stranke Nikola Jovanović.

Prema njegovim riječima oni koji mijenjaju ideološku matricu kao čarape, i čiji se stavovi mijenjaju u nanosekundi, nemaju ni moralno niti bilo koje drugo pravo da neki događaj ocjenjuju kao antidržavni ili zabrinjavajući u bilo kojem smislu.

“Na njihovu veliku žalost Bećković je pjesnik iz Rovaca, koji je sigurno poslije Njegoša najveći srpski i crnogorski pjesnik i u Crnu Goru je dobrodošao , ne samo zato što se radi o mjestu njegovog rođenja, već i zato što se u Crnoj Gori njegova djela sa posebnom pažnjom čitaju i njegove besjede slušaju. To što se čelnici DPS-a u istima prepoznaju u lošoj konotaciji, govori o tome da su svjesni da su u Bećkovićevom stvaralaštvu oni negativniji dio današnje zbilje”, smatra Jovanović.

On dalje ističe da ne treba biti previše promućuran pa zaključiti da ovaj poznati pjesnik i akademik ne kritikuje ni Srbiju ni Crnu Goru, i da ne dovodi u pitanju bilo koji narod, već da na intelektualan i provokativan način kritikuje ono loše, ne samo u našem društvu, već i sve ono što se globalno dešava.

“Pokušaj da se od njegovog dolaska napravi babaroga je jeftini politički trik na koji smo navikli od funkcionera DPS-a . Sa druge strane, ako su toliko zabrinuti za temelje države Crne Gore, kao što kažu da jesu, kako je onda moguće da su odćutali kada su poslanici kosovskog Samoopredjeljenja na teritoriji Crne Gore postavili zastavu Albanije i tablu sa oznakon Republika Kosovo i time povrijedili teritorijalni integritet i suverenitet države, ili recimo zašto isti ćute svakog puta kada se u Crnoj Gori vijore zastave koje simbolizuju otimanje crnogorskih teritorija. Kako je moguće da kada dolaze politički predstavnici tih istih ideologija sa kojima se DPS funkcioneri sastaju ne označavaju kao udare na temelje države, već naprotiv, veličaju ih kao prijatelje Crne Gore”, naglasio je Jovanović.

Tvrdi da je zaista licemjerno polemisati sa DPS-om o patriotizmu i principijelnosti jer su oba pojma za njih nepoznanica, a o tome koliko vole Crnu Goru i koliko su zabrinuti za njenu budućnost najbolje pokazuje to šta su joj sve uradili u prethodne tri decenije.

“Prema tome, Matija Bećković, zasigurno dolazi kao prijatelj Crne Gore i kao prijatelj svih naroda koji ovdje žive, a ako je funkcionerima DPS-a neprijatno da se prepoznaju u njegovim djelima onda im predlažemo da ne prisustvuju festivalu Ćirilicom nego da se otisnu na neku odmnogobrojnih jahti koji su kupili pljačkajući narod, i da to vrijeme provedu negdje  na pučini razmišljajući da li Svetozar Marović čita djela Matije Bećkovića i zbog čega je to tako”, zaključuje se u reagovanju Jovanovića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kako\'e
Gost
Kako\'e

Ko su ovi likovi, sto je ovo ljudi moji

NBA
Gost
NBA

JOVANOVICU SJEDI 1. TI MI SE NASO DA PRICAS O PAMCENJU I REALNOSCU??? OVO SUNCE JAKO ,PA TE IZGLEDA” OPALILO”,BJEZI TAMO AV….O!

Anonimus
Gost
Anonimus

Simpatičan ovaj mali. Ali bio je simpatičan i onaj brko, kako se ono zvaše Bulatović, ali eto gdje je sad…. Sa pogrešnom bratijom nema ti dna, samo dublje….

socioplan
Gost
socioplan

beckovic je rodjen i odrastao u srbiji, no mu je otac bio cetnik pa ga povuklo da … po Crnogorcima. Taj nikad nije imao veze s mozgom

Montenegro
Gost
Montenegro

I brajovicu i milu su djedovi bili cetnici vremena se mjenjaju ,sad su srbi potomci partizana a crnogorci i srbomrsci potomci cetnika .Koce mu ga znat vise .

socioplan
Gost
socioplan

neko je izgubio pamcenje a neko citav mozak.

socioplan
Gost
socioplan

neko je izgubio pamce je anemo citav mozak

Strijelac
Gost
Strijelac

Jogunite se još malo, zapalo vas je sad i nikad više.Lično si Jovanoviću, napravio toliko materijalnih grešaka da je to sramno za nekoga ko se usudio da odgovori DPS-a!

Starosjedilac
Gost
Starosjedilac

Dobro što je došao da objasi istomišljenicima, kako prodaše, “Najskuplju srpsku reč”!

Nindža Pipun
Gost
Nindža Pipun

Baš “intelektualno” sročeno saopštenje! Laž je srpsko najveće i najjače oružje!!!

Lovcen
Gost
Lovcen

kroz njenu citavu istoriju prema Crnoj Gori…

LJUTA
Gost
LJUTA

A Sparta predhodnica…

otetoprokleto
Gost
otetoprokleto

pamćenje su izgubili svi koji nijesu oduševljeni četništvom

Send this to a friend