Politika

Jovanović: Institucije da odgovore na aferu Atlas

Čedomir Jovanović

Mislim da Crna Gora ima važne i značajne nezavisne institucije i da je od izuzetnog značaja da se afera Atlas rješava kroz institucije kaže u intervjuu Pobjedi Čedomir Jovanović, lider Liberalno-demokratske partije u Srbiji.

“Poštujem Crnu Goru i znam da i bez mog mišljenja svako normalan razumije zašto samo vaše institucije treba da odgovore na slučaj Atlas grupe. Isto sam tako uvjeren da je i vaša vlast znala šta može da očekuje kada je tim institucijama pružila podršku, tako da sigurno nije zatečena reakcijama političkih protivnika, koje baš briga za istinu ili Duška Kneževića, jer su oni svoje “demokratske” uzore, u neprekidnoj borbi protiv Mila Đukanovića, davno našli u Hagu, Kremlju ili Čečeniji. Sigurno je da neprijatelji Crne Gore uživaju u ovoj situaciji. Oni koji su godinama radili na podrivanju napretka Crne Gore sada likuju u velikoj mjeri. Mislim da Crna Gora ima važne i značajne nezavisne institucije i daje od izuzetnog značaja da se stvari kroz institucije rješavaju”, rekao je Jovanović.

Prema njegovim rijemčima, otvorena regionalna pitanja moraju rješavati snažno zbog mira na Balkanu. Ističe da je Prespanski sporazum najvažniji završen posao u posljednjih nekoliko godina u čitavoj regiji.

“On je jasan signal za građane cijele regije da vlast mora biti odlučna, hrabra i da mora da se hvata u koštac sa najvećim izazovima. Mlake reakcije u regionu i odsustvo snažnije podrške ovakvom pristupu odraz su nemogućnosti lidera iz regije, koji jasno vide taj put, da čine ono što su makedonski i grčki premijer uradili: nema prostora da se gubi vrijeme, hitno rješavajmo sukobe zbog budućnosti. Nadam se da je ovo jasan signal vlastima u Bosni i Hercegovini i Srbiji, ali i na Kosovu, da se otvorena pitanja moraju rješavati i snažno, uprkos cijeni koja mora da se plati, raditi na miru na Balkanu. Ovaj sporazum je veliki podstrek za nas u LDP-u zato vrijedno radimo na “Platformi za mir, koja bi trebalo da okupi lidere iz čitave regije i da bude snaga koja jasno i glasno podržava ovakve procese. Ovo nije partijsko, već pitanje života za naše građane”, poručio je on.

Odgovarajući na pitanje šta misli o tvrdnjama da je sada gore i teže boriti se politički nego 90-ih godina Jovanović je naglaso da ista mašinerija, koja je radila još u davna vremena, već trideset godina služi samo novim gazdama.

“Surovija i bez imunosti na neke bazične stvari. Sve je samo postalo toliko jeftino i jadno, pogledajte te naslovne strane. Uzmite primjer Jelene Karleuše, da uopšte ne idete u ovaj politički dio. Na ovakav način gaziti po jednoj osobi… S druge strane, baš je ružno kad se na neke klince na tim protestima, na neke naše intelektualce, sruči čitava haranga. Čak i da su u krivu, to je najbolje što ova zemlja ima. Zaustavimo to gaženje. Neuporedivo je ovo sa devedesetim. Da smo mi imali društvene mreže, Sloba bi ranije otišao. Prosto, nije to isto. Ovo je gore, jer, uprkos svemu, mi imamo osjećanje da je sve isto. Dakle, nije dobro, ali je veliko pitanje u kojoj mjeri smo sami odgovorni što nijesmo reagovali ranije i drugačije”, ocijenio je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Andrija.M.
Gost
Andrija.M.

Institucija je kod nas Medenica koja je sve afere ispratila sa najvisih pozicija u pravosudju,jer Katnic i Stankovic su dosli juce,a Radovicka i Carapicka prekjuce samo je Medenica jos tu i bice dok treba partiji i vrhu organizovane grupe jer ona ne ide u penziju vec eventualno u diplomatiju.Opste je poznato da je ona stub odbrane svih afera u Crnoj… Više »

boris
Gost
boris

piiii ljigo ljudska

Mata
Gost
Mata

Ceda je jedan od najupornijih predstavnika gradjanske i prozapadne Srbije sto je i jedini pravi put koji veliki broj Srba jos uvijek nazalost ne vidi.

Vlatko
Gost
Vlatko

Mi u Srbiji najbolje znamo ko su i Čeda i Čanak… Kakvi reformatori, liberali… korumpirani političari sa podrškom daleko ispod cenzusa koji paratiziraju na grbači kojekavih prijatelja i kumova tajkuna stranih sponzora čime finansiraju svoju luksuzni život… Sada je očigledno i da su na Milovom platnom spisku. Čeda pogotovo prednjači, svi znaju za njegove poslovne “poduhvate” sa Fidelinkom… Iz stranke… Više »

Marv
Gost
Marv

Jel i ovaj jedna od onih Srba stose smiju mjesat u unutrasnja pitanja CG? Jel ce i njemu biti zabranjen ulaz ili ce biti pocasni gradjanin dok brani Mila?

vnk
Gost
vnk

Noje još iscrpljena sva podrška iz Srbije, sad je na redu Biserko i Kandićka.

Morpheus
Gost
Morpheus

Sve su se aktivirali nekakvi filozofi koji u Srbiji se nista ne pitaju, skroz nebitni i zaboravljeni. Em je jasno da su placeni em nemaju bas nikakv ugled, totalno je nejasno sta dps misli da ce postici sa ovakvim “odbranama”. Ovo je skroz kontraproduktivno

Nemam
Gost
Nemam

Stalno dolaze neki srbijanski plaćenici kao onaj todorović da brane mila. Evo sad je koverat dobio i ovaj što ima 12 glasova, ni porodica ne glasa za njega.

NIKŠIĆKO
Gost
NIKŠIĆKO

ima li neko ko je stvarno iz Srbije na ovaj portal…ozbiljno me interesuje kakvo je imovinsko stanje Cedovo i koliki je njegov uticaj tamo???

Ljaljo
Gost
Ljaljo

JE LI MOGUĆE OVO LJUDI? Neka se javi neko iz Pozitivne ili Force i prokomentariše situaciju u Srbiji….

Agnostik@
Gost
Agnostik@

Ko je ovaj,djeluje mi na slici dosta iscrpljen sa tim podočnjacima.

Bnjjj
Gost
Bnjjj

Mnogo bitan lik,isto bogatas kao Milo koji se obogatio u ime naroda i Crna Gora i Srbija sa ovakim politicarima koji samo licni intetres gledaju nemaju buducnost,ljudi tesko zive a elite uzima pare i unistava CG

LSCG
Gost
LSCG

Hahahahah. Ko tebe pita za sta . Idi u Urban bistro , ceka te Baka

Nenad
Gost
Nenad

Cedo svoj posa..resavaj probleme u srbiji..hahha

Pgpg
Gost
Pgpg

Ceda je glas zdravog razuma u Srbiji, nazalost Srbija je daleko od realnosti i mogicnosti da cuje taj glas.

Voli, ne voli
Gost
Voli, ne voli

Što je ovo sa ovim botovima DPS-a. gadljivi su na sve što dolazi iz Srbije, ali kad je muka đe si Đuka. Odmah zovu “stručnjeke eksperte” za odbranu lika i djela voljenog vođe, poput onog što negira Srebrenicu – Trifunović, pa Janjić, pa Čeda sa “oteklim nozdrvama” … Ali ne prizivaju onu finasijsku forenzičarku.

Cinik
Gost
Cinik

Nasao se Ceda da me poziva da vjerujem u “institucije sistema”!!! Ceda Jovanovic!!! A jesi li ti vjerovao u “institucije sistema” legendo, kad ste hapsili i rusili Milosevica? Ili to samo vazi za nas?

Bula
Gost
Bula

Ada nama Rusi nijesi oprostili nikako to sto smo postali clanica NATO-a, jos se sjecam onim pokusaja urusavanja drzave koje su naredili preko ove nase opozicije! I ovo sad sa Atlasom je maslo istoka ali preko nasih institucija i time sto je CG pokazala jaku drzavnu.polituku sve ce se rijesiti.

Skorobilo
Gost
Skorobilo

Kratko ti je śecanje..

Marv
Gost
Marv

Institucije u CG? Cedo jel se ti zezas?

Ognjen
Gost
Ognjen

Generalno uvijek se Rusija grabila za Balkan samo sto oni to nikad javno nece priznati, ali zato sve radi preko njihovih placenika da prvo destabilizuju drzave i njen sistem obezvrijede da bi oni mogli da rade kako oce! Tako da sad je najbitnije jaka drzavna politika da se odupre ovim pokusajima sa istoka, i da nastavimo mi nasim put EU… Više »

Samoreciaaa
Gost
Samoreciaaa

Kakvi Rusi ,Balkanskim poluostrvom u zadnjih 100 i vise god. vladaju Englezi i sudbinu nam kroje!

Luka
Gost
Luka

Ruski interesi su takvi da bi rado poljuljali mir na Balkanu i oni ne biraju sredstva kojim ce to da urade, prvo DF, pa NVO sektor pojedini pa onda Vijesti i sad Knezevic, sve su oni instalirani da bi CG makli sa njegog puta na koji je krenula!

Goran
Gost
Goran

Ovo je dobro rekao da neprijatelji sigurno uzivaju sad u ovome, ali dzaba im je sve to kad nijesi upsjeli 2016. nece ni sad!

Andrej
Gost
Andrej

Ceda doktor! Pametan covjek zna kako treba, kroz institucije nase da se rijesi ova oko Atlasa !

Stefo
Gost
Stefo

Svaka mu je na mjestu ,danas novinari predstavljaju necije instagram postove kao neooborive dokaze ,o cemu mi pricamo odje,nafatali ove penzionere naivne sto kupuku novine s nekim ,,nezvanicnim” ,,nepotvrdjenim” infirmacijama iz ,,tajnih” izvora i imaju vijest dana,cekam samo da pocnu vidivnjake i astrologe da intervjuisu da vide da nema mili kucu ili kamion ili stan

Ćita banana
Gost
Ćita banana

Čedo samo nam ti nemoj pomagat,počeću da podržavam gospodara samo da sam kontra tebi!

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Bio i ostao Zmaj 🐉 💪

RelaxTeam
Gost
RelaxTeam

Zmaj od Šipova

Pedja Mitrovic
Gost
Pedja Mitrovic

Ti komentarises CG.oru poznat si kao ucjenjicac postenih privrednika,i saradnik podzemnih mocnika pa kada se neko bori protiv takvih ti mislis e ovo su neorijatelji napadaj i unisti…Unistio si ti u Srbiji sve sto je vređelo tako bih te zamolio drzi se sa one strane Dobrakova.

Musa
Gost
Musa

Jedini normalan politicar u Srbiji, zato ima najmanje glasova.

RelaxTeam
Gost
RelaxTeam

Imaće još manje

Nk86
Gost
Nk86

Svaka cast Jovanovicu. Ali dzaba pricas nepismenom narodu.

RelaxTeam
Gost
RelaxTeam

Srećom si ti pismen

VISITOR
Gost
VISITOR

Procenat podrske Cedi Jovanovicu,je procenat zdravog i normalnog u srpskom populusu,a on je ZABRINJAVAJUCI.

Newdrkokresi
Gost
Newdrkokresi

Sto se tice JK ona uziva u dogadjajima i glavna je u njihivom kreiranju. Sto se tice dk on uziva samo djelimicno.ali nije bio glavni u njihovoj kreaciji. Sto se tice institucija, one ne treba da gledaju kroz prste ni onima koji se u ime ljubavi i prvrzenosti drzavi nezakonito bogate i puni su kao sipak a uz to imaju… Više »

dzonatan
Gost
dzonatan

na sta je spao ovaj Cedo

Newvilage
Gost
Newvilage

Da ima institucija dragi moj Čedo, davno bi i ti tamo i ovaj naš gospodar ovdje, bili u zatvoru

Naravno
Gost
Naravno

Svojega posla.

Donji kraj
Gost
Donji kraj

I ovome treba novca za određene “bijele” potrepštine, pa došao kod poreskih obveznika Crne Gore da uzme.

Kos
Gost
Kos

ceda koristi suplemente i biljne preparate i koka kolu

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

A kakve crne institucije.ovo je srednjevjekovno feudalno drustvo.da ima institucija ne bi jedan covjek vladao 30 godina i tezi da ostane dozivotno.

Terminator
Gost
Terminator

Necu polemisati sa Čedinim stavovima, iako je dokazano da je bio glavna veza sa zemunskim klanom, da ga je pokojni Đinđić zbog izdaje bio izolovao pred atentat, da je uzeo 30 miliona dolara jer je Milosevića isporučio u Hag, da voli da se ”uradi”, da je u političkom smislu beznačajna ličnost u Srbiji itd. Samo jedno pitanje bi mu postavio,… Više »

Mata
Gost
Mata

Ceda je jedan od najistaknutijih predstavnika gradjanske, prozapadne i nenacionalisticke Srbije sto je i jedini put ka njenom ozdravljenju.

Jovanka
Gost
Jovanka

A sto radi Ceda…

Ceda
Gost
Ceda

E’o ništa

Jovanka
Gost
Jovanka

E nista kunem ti se…

PoluČeda
Gost
PoluČeda

E’o trčim…

Send this to a friend