Politika

Jovanović: Izbori u Crnoj Gori deformisani, nije kraj, vjerski srpski nacionalizam krenuo iz Beograda

Predsjednik LDP-a Čedomir Jovanović kazao je da su izbori u Crnoj Gori deformisani, te da je vjerski srpski nacionalizam u Crnoj Gori krenuo iz Beograda.

On je u intervjuu za Face TV kazao da je očigledno da se u Crnoj Gori dešava ono što žele da se sjutra desi Srbiji.

“Kad u Srbiji krenu dešavanja sa sjevera Crne Gore, to će biti gore od 90-ih. Neće biti ni UN-a, ni sigurnih zona, ni međunarodne zajednice, ni Dejtona”, naveo je Jovanović.

Dalje navodi da su izbori u Crnoj Gori pokazali i to da međunarodna zajednica nema snage da na vrijeme zauzme političke stavove.

Gostovanje na FACE TV

Nama nije potrebno novo dešavanje naroda u regionu. Očigledno je da ono što se dešava u Crnoj Gori neko želi da se sutra desi i u Srbiji.Da li neko stvarno misli da će u gazimestanskoj Crnoj Gori, koja se sad pravi, neko normalan hteti da živi i to da prihvati? Neće.Ovi izbori u Crnoj Gori pokazali su i to da međunarodna zajednica nema snage da na vreme zauzme političke stavove. Velika je razlika između onoga što se događa u Minsku i ovoga u Podgorici. To što je Đukanović 30 godina bio na vlasti, to govori o sposobnosti svih drugih. Crna Gora nije Belorusija, već najuspešnija država regiona u evrointegracijama.

Posted by Čedomir Jovanović on Sunday, September 6, 2020

 

“Velika je razlika između onoga što se događa u Minsku i ovoga u Podgorici. To što je Đukanović 30 godina bio na vlasti, to govori o sposobnosti svih drugih. Crna Gora nije Bjelorusija, već najuspješnija država regiona u evrointegracijama”, kazao je Jovanović.

On je kazao da je Beograd talac Miodraga Dodika i ostalih proruskih realizatora ruske politike koja ne dozvoljava da se Balkan modernizuje.

“Vjerski srpski nacionalizam je krenuo iz Beograda. Oni koji su vodili politiku u Crnoj Gori su govorili samo o Milu i rušenju Đukanovića, a mislili su na Vučića i Srbiju kao krajnji cilj jer njima nije dovoljna Crna Gora. Mala je razlika od usklika: Nema Mila, nema Tita, vladika se sada pita; do uslika: Nema Ace, nema Tita, vladika se sada pita”, istakao je, između ostalog, Jovanović.

On je dalje naveo da su mediji iz Beograda vodili kampanju protiv lidera DPS-a i predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

“Niko normalan to ne može negirati. U njihovom programu nije bilo ni ekonomske, ni kulturne politike nego samo ideja da se ruši Đukanović i ukine diskriminatorski zakon o vjerskim zajednicama”, ističe Jovanović.

Kako je naglasio, izbori u Crnoj Gori su deformisani.

“To je rušenje Đukanovića lično i oni to ne kriju. Nije potrebno buđenje srpskog naroda koji je navodno 30 godina čekao slobodu u Crnoj Gori. Ne bih da podliježem euforiji u kojoj se Đukanović otpisuje u kontekstu da je njegovo vrijeme prošlost”, ocijenio je Jovanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Porto
Gost
Porto

Procrnogorski blok nije mogao pobjediti od svix placenika u CG pa iz srbije i rusije. Treba EU i USA da ponisti izbore jer nisu regularni bili

pravda
Gost
pravda

kad je radovic bio u bg prije izvjesnog vremena i pokusao da se mijesa u odluke vlade srbije i njenih zakona brzo su ga ispratili i dali do znanja da se ne pita nista ali zato pocrnoj gori mu je sve dozvoljeno da zavadja i radi na srpskim interesima protiv sopstvene drzave,takodje i u srpskoj crkvi..ocekivao je da ce on… Više »

Deformiteti
Gost
Deformiteti

Čeda govori o deformisanosti?! A ko je on, uopšte. Čovjek koji nije prešao cenzus na izborima u Srbiji. Koji je to legitimitet, da bi on mogao analizirati izbore u Crnoj Gori?

Sloboda
Gost
Sloboda

Čedo, Čedice….

mrkela
Gost
mrkela

Promjenu naroda na vlasti još niko u svijetu nije izveo bez rata !

Total
Gost
Total

Narod je polupismen i nezreo.DF osvojio 32% zahvaljujući Amfilohiju.Svi mu slijepo vjeruju jer je njima autoritet.Autoritarno društvo.To je druga strana koristila da na podjelama zadrži položaje.Ekspertska vlada neće uspjeti,nažalost.

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Total-no si konfuzan.
Ahahahahaaaaaaaaaaaaaaa

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Rijetko realna i normalna javna ličnost u SR, a posebno političar, koji nije zadojen megalomanskim apetitom prema našoj zemlji, a ni ostalim zemljama u regionu. Inače, ne znam ni za jednu vladu u svijetu da je više trunja pokupila u odnosu prema susjednim državama, kao što je to srbijanska vlada uradaila.

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Zivela Velika Srbija, zivela braca Srbi i neka im se ostvare sve zelje.
Ahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Da četnici vladaju crnom gorom,nikad!!!

Živa istina
Gost
Živa istina

Tako je i treba da krene iz Beograda ne iz Sarajeva,nije ovi saudiska Arabija nego pravoslavna CG sa poštovanim manjinama…

Vantage1111
Gost
Vantage1111

Pravoslavna tako je a ne Srpska Pravoslavna!

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Ko jos ovog shvata za ozbiljno.. Zato i ima glasaca ko sto ima

pivo 5%
Gost
pivo 5%

hahahaha ovo je onaj sa 0.3% birača?

Marko
Gost
Marko

To pokazuje svijest srbijanskih glasaca.

Rade007
Gost
Rade007

Da Big da on bio predśednik i ja kažem!!

Milan
Gost
Milan

Mislim da ovome treba da se stane na kraj, DRITAN će biti najveća izdajica sopstvenog naroda ikad, ako saradjuje sa onima koji mu zele zlo, i njemu licno i njegovom narodu!

Podgorica
Gost
Podgorica

Neće, jer će da uradi ono što je obećao da će uradi.
A ko uradi ono što je obećao, nije izdajica, ni lažov… Već neko ko drži riječ

sss
Gost
sss

Samo pojasni kako ce to da izvede sa 4 mandata? Ni on sam ne vjeruje u to

More
Gost
More

Izbori u Crnoj Gori su potpuno ne korektno prosli, prijetili su narodu da izlaze da glasaju protiv Mila, samo daa bi oborili DPS..prijetili su sitnim i cinicnim stvarima… Da svi koji glasaju dps su bezboznici. Niski udarci Rista i SPC.

Goran44
Gost
Goran44

Iskreno se nadam da medjunarodna zajednica uočava sto bi se desilo sa Crnom Gorom ako bi je u sljedecem mandatu vodila koalicija DF-Demokrate

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Rijetko realna javna ličnost a posebno političar u SR.

D.D
Gost
D.D

Sa 0,0000001 posto podrske

Milosh
Gost
Milosh

@D D zato u srbiji i ima toliko malo podrske. Jer je normalan momak.

Stevan pletikos
Gost
Stevan pletikos

On je bivsi propali politicar kome jedino Cg daje prostora za narucene izjave.Covjek kome su dok je bio u vlasti ubili premijera nema sto nama da govori sto da radimo

Pollo
Gost
Pollo

Danas vidimo sto smo ucinjeli 30.avgusta i da sve sto smo gradili i uradili moze da nestane u jednoj noći. Cim smo drzavu prepustili u rukama cetnickim vojvodama

Lovcenac
Gost
Lovcenac

Proruski i prosrpski realizatori svoju politiku zasnivaju na utiranju i nepostojanju svega crnogorskog

KontraMiting
Gost
KontraMiting

Spontano okupljanje pa 50 000 izadje na trg,sto misle ,kolko ce ljudi izac na trg ako dritan proglasi koaliciju sa DFom ?

Velja gora
Gost
Velja gora

50000 ?????????
Rekla policija

Sanja
Gost
Sanja

Koliko se goriva uspe eto toliko. A zaboravljas da svaka medalja ima 2 strane. Nego sta ocekivati od hipnotisanih

Robin
Gost
Robin

Nikad veca medijska hajka iz Srbije nad Crnom Gorom i crnogorskim narodom, nego sto je od od kraja prosle godine. Direktno su sudjepovali i dirigovalili DF-u tokom kampanje

Kaktus
Gost
Kaktus

Srpski uticaj je evidentan na ovim izborima,samo slijep covjek moze da zazmuri pred njim

Jelena
Gost
Jelena

Jasno je! OVO JE pitanje države a ne političara, i poltroni mislim na Abazovicu!

Dragutin51
Gost
Dragutin51

Za svojih 51 godinu, nikad nijesam dozivio niti vidio da kampanju politicke partije vodi bilo koja vjerska zajednica.

Komita
Gost
Komita

Ovo sto se radi je sramota za jedno evropsko drustvo,slave li se zaboga po njemackoj pobjede merkelove npr zastavama francuske,ima li toga idje u svijet nako kod nas

Marko76
Gost
Marko76

Srbija se vec godinu dana priprema za destabilizaciju Crne Gore, a sve je intenzivno krenulo od famoznih litija koje su sluzile za okupljanje srpskog nacionalnog korpusa

Realan
Gost
Realan

Bravo čedo svaka ti je tajna sto si reko.
Dabogda ti bio predsjednik srbije

Send this to a friend