Politika

Jovanović: Nikakva saslušanja i represije neće nas spriječiti da sačuvamo izbornu volju

Smjenjeni predsjednik Opštine Budva Marko Carević i smijenjeni šef Kabineta predsjednika Nikola Jovanović saslušani su danas u Specijalnom policijskom odjeljenju SDT-a po krivičnoj prijavi koju je, kako je za portal RTV Budva kazao Jovanović, podnio vd potpredsjednika Opštine Vladimir Bulatović, zbog zloupotrebe službenog položaja.

<<<Carević i Jovanović dobili poziv za saslušanje<<<

On je poručio da ih nikakva saslušanja i represije neće spriječiti da odbrane izbornu volju građana.

“Ovdje je jasno da se radi o klasičnoj zloupotrebi državnih organa u političke svrhe, jer kompletna materija koja reguliše pitanje imenovanje i razrješenja definisana je u upravnom postupku. Radi se o upravnom sporu i SDT tu apsolutno nema nadležnosti niti da ispituje, niti da se bavi tim pitanjem. Mi smo na te činjenice i okolnosti pojasnili policijskim službenicima koji su prikupljali od nas informacije u svojstvu građanina. Očekujemo da to bude ekspresno odbačeno iz razloga nepostojanja nadležnosti u postupanju”, istakao je Jovanović.

Kako je dodao, sama činjenica da su Carević i on danas ekspresno pozvani da dođu u Podgoricu da daju izjavu u Limenci, govori o tome da se radi o sinhronizovanoj akciji.

“Akcija ima za cilj da smijeni legitimno izabrane predstjavnike naroda, a da u Opštinu Budva postavi prekršioce zakona, one koji prekrajaju izboru volju i žele da Budvu vrate u ružnu prošlost koju smo imali priliku da gledamo decenijama”, rekao je on.

Jovanović ističe da su tokom saslušanja pružili sve potrebne informacije i obavještenja i odgovarali na sva pitanja koja su im bila postavljena. Saslušanju je prisustvovao i njihov pravni zastupnik advokat Vladan Bojić.

“Ostalo je još da se pribavi određena dokumentacija koja će potkrijepiti naše tvrdnje. Radi se o zvaničnoj dokumentaciji, odnosno aktima koje je donosio predsjednik Opštine iz svoje nadležnosti. To će biti u narednim danima dostavljeno”, rekao je Jovanović.

Podvukao je da očekuju da se jednim upravnim sporom ne bavi Specijalno državno tužilaštvo, već da se bave neki drugi organi. U ovom slučaju to je, navodi Jovanović, Upravni sud koji, kako je kazao, jedini može da utvrđuje da li je bilo nepravilnosti.

“Gospodin Bulatović je razriješen po sili zakona, jer mu je istekao mandat prestankom mandata bivšeg predsjednika Opštine Dragana Krapovića i rješenje je donijeto kako bi se primijenio zakon u potpunosti, za čije sprovođenje je odgovoran predsjednik Opštine. Nesporno je da predsjednik Opštine imenuje i razrješava potpredsjednika, a da mandat potpredsjednika traje koliko i mandat predsjednika. To su zakonom definisane, imperativno postavljene norme. Tako da u tom dijelu nema nikakvog spora da je  Bulatović razriješen u skladu sa zakonom, a da se više mjeseci predstavljao kao potpredsjednik, što nije imalo utemeljenja u zakonu. I prosto je to stanje, faktičko, donošenjem rješenja o razrješenju dovedeno poznaniju prava, odnosno konstatovano da je po sili zakona njemu mandat prestao i tu niti jedan sud, tužilaštvo ili bilo koji državni organ ne može da odluči drugačije nego kao što smo mi odlučili”, kaže Jovanović.

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorka
Gost
Crnogorka

Izborna volja je vecina pa makar i jedan glas vise,koliko znam vi nemate taj glas.Sto je problem postuje se volja gradjana,vama je stalo da zavadite narod a ne da postujete vecinu

mojsije
Gost
mojsije

Zaludjenih i nedokazanih,nazalost,ima dosta.

Sloboda
Gost
Sloboda

Bravo Jovanovicu! Malo su se preigrali.

Duško
Gost
Duško

Ajde vise put Mojkovca i da se čuvaju ovce, ajde pa ćeš ih branit od vukova a pušti fotelje za malo pametnije.

Ustala je CG
Gost
Ustala je CG

Gospodine Dusko, ako ste mislili da cete mladog gosn Jovanovica uvrijediti ovim primitivnim rijecima, grdno ste se prevarili. Ja ipak osjecam da treba nesto da odgovorim.Licno ga poznajem i znam koliko vrijedi i moze. Kamo lijepe srece da je vise ovakvih politicara, gdje bi nam kraj bio. O njegovom intelektu je suvisno govoriti. Ko je pametan, shvatice!

Marko BDdelmore
Gost
Marko BDdelmore

Da vrijedi ne bi krenuo stopama izdajnicke podgoricke skipstine

VERITAS
Gost
VERITAS

Ti i Krsto kuvar imate najljepse frizure! Svaka cast.

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

jesi li punoljetan ti?

Ja sam ja😀
Gost
Ja sam ja😀

Jok, ti si.

Nino
Gost
Nino

Ko je ovaj?
Izbotna Volja je da imate manjinu.
Je li bila Izborima Volja da vas onaj prevarant Pavicevic drzi na vlasti

Baraka
Gost
Baraka

Mislim da stanovnici ZIKSA prosto ceznu za nekom strankom. Ovaj, i njegovi drugari, su glavni oandidati za osnivacima takve stranke. A imace i jak osnovacki odbor, sa Pipunom i Vojvodom. Ljubi ih majka u kokardu….

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Da li si mislio sa cuvati Batovu fotelju i pare po cijeni zivota

PATIZANSKI PUT!
Gost
PATIZANSKI PUT!

TO JE VASA VOLJA,A NE “IZBORNA”? “ISTINU” ZBORIS ISTO KAO A.VUCIC……….

Send this to a friend