Politika

Jovanović smatra da je UP podržala policajce koji su izvršili torturu

Saopštenje Uprave policije-CB Podgorica da im nije bilo prijavljeno okupljanje policijskih službenika ispred Osnovnog suda u Podgorici od strane Sindikata UP i da se radi o samoinicijativnom okupljaju članova sindikata po članu 13 Zakona o javnim okupljanjima je skandalozno prikrivanje kršenje zakona i predstavlja otvorenu podršku službenicima policije koji su izvršili policijsku torturu i zlostavljali građane, smatra Nikola Jovanović, funkcioner DNP i DF-a.

Prema mišljenju Jovanovića, Uprava policije je na ovaj način otvoreno stala na stranu onih koji su u njenim uniformama zlostavljali građane Podgorice i podržala stavove njihovih kolega koji su svojim prisustvom ispred suda, u trenutku kada se odlučivalo o određivanju pritvora, izvršili otvoreni pritisak da njihove kolege budu pušteni da se brane sa slobode.

>>>Policajcima žao zbog nasilja, izvinjavaju se mladićima>>>

“Sasvim je jasno da Uprava policije i njeni funkcioneri stoje iza ovog okupljanja inače bi u suprotnom postupili po zakonu i pokrenuli prekršajne i disciplinske postupke protiv organizatora ovog”spontanog” javnog okupljanja. Simptomatično je što isti nisu osudili i evidentnu povredu radne dužnosti jer su službenici UP u toku svog radnog vremena protestvovali u iniformama iako je to suprotno zakonu i policijskoj etici, a mnogi od njih su i tom prilikom nosili službeno naoružanje i na mjesto okupljanja su došli službenim automobilima”, navodi Jovanović.

Smatra da je baveza UP-CB Podgorica bila, da ukoliko nisu imali saznanja da njihovi sliužbenici planiraju “spontano okupljanje”, odmah po okupljanju ispred Osnovnog suda, upute policijsku patrolu koja će kolegama saopštiti da nisu prijavili javno okupljanje, da su se okupili na mjestu na kojem se protest ne može održati i iste pozvati da se mirno raziđu.

Jovanović ističe da je ovakvim ponašanjem još jednom dokazano da zakon u Crnoj Gori ne važi ni za koga, jer se politički nepodobni kažnjavaju suprotno zakonu, dok su izvršioci DPS kriminalne politike iznad zakona.

“Uprava policije je u dešavanjima poslednjih dana pokazala svoje pravo lice koje se ukazalo još prilikom nasilnog razbijanja građanskih protesta DF. Zbog svih ovih primjera policijske torture i teške sramote koje je ova, nekada časna profesija doživljela, dugogodišnji rukovodioci bi morali biti smijenjeni po hitnom postupku, na čelu sa direktorom policije Slavkom Stojanovićem i ministrom unutrašnjih poslova Mevludinom Nuhodžićem, a svi pojedinci koji su kršili zakon pod njihovim rukovodstvom procesuirani i sankcionisani po zakonu. To se po običaju neće dogoditi jer je Uprava policije jedan od glavnih poluga vlasti DPS-a i uživa punu političku i institucionalnu zaštitu za sve nezakonitosti koje sprovodi, koja očito dolazi od vrha Vlade Duška Markovića koji se nije ni oglasio po ovom pitanju”, poručio je Jovanović.

B.M.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljubo
Gost
Ljubo

MOMAK U OVOME SI POTPUNO U PRAVU

Tovari magare
Gost
Tovari magare

Ne seri Ljubo.

Ljubo
Gost
Ljubo

KASNO SAM PROCITAO VAS KOMENTAR MAGARE UZMI DOSTA PAPIRA DA SE OBRISES

z d
Gost
z d

Jeli ovo neki mladi sektaš. Ide li i ovaj od vrata do vrata kao i Jehovini svjedoci.

Zoran beograd
Gost
Zoran beograd

Ko je ovaj jovanović.

Opozicionar
Gost
Opozicionar

Argumentovano,ostro,po sred cela! Bravo momce!

Bonja
Gost
Bonja

Podrzali? Lepi policajci su smijenjeni sa funkcije i privedeni i odredjen im je pritvor….

Suki
Gost
Suki

Vrsili ste vi torturu tokom protesta i gradjane vodili u borbu protiv policiije

Neso
Gost
Neso

Bio je i Danilovic ministar policije pa su se resetali u njegovo vrijeme svaki drugi dan

Do pobjede
Gost
Do pobjede

Svaka Vam je na mjestu, g-din Jovanovicu! Izuzetno pametan i hrabar covjek, odlican politicar. Zelimo vise ovakvih tekstova, koji kritikuju ovakvo stanje u drzavi, koji se ne mire sa ovakvim nakarardnim sistemom,…Koji zele da ga mijenjaju!

Amadeus
Gost
Amadeus

Sjedi casti ti , ti znas.

Send this to a friend