Politika

Jovanović Vukotić: Novac je nuđen preko izaslanika

Članica Organizacionog odbora pokreta Odupri se Ratka Jovanović Vukotić odbila je poziv Duška Kneževića da se izvini zbog tvrdnji izrečenih na društvenim mrežama daje odbjegli biznismen nudio novac da vodi, a potom i preuzme proteste.

U široj objavi na Fejsbuku Jovanović Vukotić je navela da su vođenje protesta i nuđenje novca dvije odvojene radnje, piše Pobjeda.

“Novac je nuđen preko njegovih izaslanika koji su slali poruke nekim članovima organizacionog tima. Da kažem imena, ne pada mi na pamet, ne samo zato što kao novinar imam pravo da štitim izvore informacija. Neću reći, prije svega, zbog toga što sam kao čovjek dužna da ih zaštitim od D. K. Kad se, nakon 30 godina i skoro toliko miliona uloženih po sopstvenom priznanju u njegovu vlast odrekao prijatelja Mila Đukanovića i školskog druga Miga Stijepovića, kako bi tek prošli oni sa kojima prijateljska tradicija nije tako duga”, navodi se u objavi Jovanović Vukotić.

Uostalom, kako navodi, sam D. K. je na RTS-u saopštio da lično plaća “štedišama koji su dio protesta i studentima da bi došli na proteste“.

“Dakle, ne da je nudio, nego je kako sam tvrdi ponudu realizovao plaćajući one koji su pristali na to. Naš pokret nije. Kad je konačno shvatio da ne može preuzeti proteste ,,Odupri se“, organizovao je svoje. Na njegovu žalost, građani ga nijesu masovno podržali zato što su znali da to ne bi bio doprinos borbi protiv korupcije, nego podrška saučesniku i finansijeru trodecenijske korupcionaške vlasti”, kazala je Jovanović Vukotić.

Prema njenim riječima, zbog toga i svega drugog, o čemu postoje svjedočanstva na društvenim mrežama i u medijima, neće da se izvini.

“Ne bar dok D. K. ne povuče sve javne optužbe na račun pokreta ,,Odupri se“. One koje je izrekao o meni računajući da će ostati tajne praštam, uz izvinjenje svima koji su mi ih prenijeli i pokušali da me odbrane”, napisala je Jovano vić Vukotić

Do slobode: Dajte konkretne odgovore, čak i Željko Ivanović razumije pitanje

Na objavu Jovanović-Vukotić reagovao je pokret “Do slobode” zatraživši konkretne odgovore.

“Gospođo Jovanović-Vukotić, mi se očigledno ne razumijemo ali u pravu ste. Pripadamo različitim svjetovima i da je sreće paralelnim univerzumima koji su se, nažalost, u jednom trenutku preklopili. No idemo redom. Vi ili nećete ili ne želite ili ne možete da shvatite smisao postavljenog pitanja kome je i kada Knežević nudio pare da preuzme proteste? I molimo vas, uozbiljite se i dajte konkretan odgovor, a ne da ga tumačimo kroz nespretno sročene floskule o nacionalizmu, šovinizmu, skrin šotovima sa društvenih mreža i sličnim glupostima navodi se u reakciji Kneževićevog pokreta. Iznijeli ste, kako navode, vrlo ozbiljne optužbe i zahtijevamo odgovor, izvinjenje više nije ni potrebno jer ste posljednjim tekstom objasnili da nemate zeru pristojnosti da stanete iza onoga o čemu tako prilježno pišete. Dakle, da se vratimo na temu ko je vama nudio pare da preuzme proteste? Vrlo je jednostavno pitanje, čak će ga i Željko Ivanović razumjeti”, navodi se u reakciji

70 Komentara na "Jovanović Vukotić: Novac je nuđen preko izaslanika"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend