Politika

Jovanović Vukotić: Novac je nuđen preko izaslanika

Članica Organizacionog odbora pokreta Odupri se Ratka Jovanović Vukotić odbila je poziv Duška Kneževića da se izvini zbog tvrdnji izrečenih na društvenim mrežama daje odbjegli biznismen nudio novac da vodi, a potom i preuzme proteste.

U široj objavi na Fejsbuku Jovanović Vukotić je navela da su vođenje protesta i nuđenje novca dvije odvojene radnje, piše Pobjeda.

“Novac je nuđen preko njegovih izaslanika koji su slali poruke nekim članovima organizacionog tima. Da kažem imena, ne pada mi na pamet, ne samo zato što kao novinar imam pravo da štitim izvore informacija. Neću reći, prije svega, zbog toga što sam kao čovjek dužna da ih zaštitim od D. K. Kad se, nakon 30 godina i skoro toliko miliona uloženih po sopstvenom priznanju u njegovu vlast odrekao prijatelja Mila Đukanovića i školskog druga Miga Stijepovića, kako bi tek prošli oni sa kojima prijateljska tradicija nije tako duga”, navodi se u objavi Jovanović Vukotić.

Uostalom, kako navodi, sam D. K. je na RTS-u saopštio da lično plaća “štedišama koji su dio protesta i studentima da bi došli na proteste“.

“Dakle, ne da je nudio, nego je kako sam tvrdi ponudu realizovao plaćajući one koji su pristali na to. Naš pokret nije. Kad je konačno shvatio da ne može preuzeti proteste ,,Odupri se“, organizovao je svoje. Na njegovu žalost, građani ga nijesu masovno podržali zato što su znali da to ne bi bio doprinos borbi protiv korupcije, nego podrška saučesniku i finansijeru trodecenijske korupcionaške vlasti”, kazala je Jovanović Vukotić.

Prema njenim riječima, zbog toga i svega drugog, o čemu postoje svjedočanstva na društvenim mrežama i u medijima, neće da se izvini.

“Ne bar dok D. K. ne povuče sve javne optužbe na račun pokreta ,,Odupri se“. One koje je izrekao o meni računajući da će ostati tajne praštam, uz izvinjenje svima koji su mi ih prenijeli i pokušali da me odbrane”, napisala je Jovano vić Vukotić

Do slobode: Dajte konkretne odgovore, čak i Željko Ivanović razumije pitanje

Na objavu Jovanović-Vukotić reagovao je pokret “Do slobode” zatraživši konkretne odgovore.

“Gospođo Jovanović-Vukotić, mi se očigledno ne razumijemo ali u pravu ste. Pripadamo različitim svjetovima i da je sreće paralelnim univerzumima koji su se, nažalost, u jednom trenutku preklopili. No idemo redom. Vi ili nećete ili ne želite ili ne možete da shvatite smisao postavljenog pitanja kome je i kada Knežević nudio pare da preuzme proteste? I molimo vas, uozbiljite se i dajte konkretan odgovor, a ne da ga tumačimo kroz nespretno sročene floskule o nacionalizmu, šovinizmu, skrin šotovima sa društvenih mreža i sličnim glupostima navodi se u reakciji Kneževićevog pokreta. Iznijeli ste, kako navode, vrlo ozbiljne optužbe i zahtijevamo odgovor, izvinjenje više nije ni potrebno jer ste posljednjim tekstom objasnili da nemate zeru pristojnosti da stanete iza onoga o čemu tako prilježno pišete. Dakle, da se vratimo na temu ko je vama nudio pare da preuzme proteste? Vrlo je jednostavno pitanje, čak će ga i Željko Ivanović razumjeti”, navodi se u reakciji

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
cvrkut
Gost
cvrkut

Citav zivot sluzis rusima i srbima…

srki
Gost
srki

Vama ni opozicija nije valhala na pocetku pa kad vam je df ubrizgao injekciju u iznosu od 20000 odmah ste promijenili misljenje

crni sin
Gost
crni sin

Hahahaha Ratka ne zasmijavaj me casti ti jos na pocetku ste slagali gradjane da su vasi protesti gradjanski i na kraju ste ih predali df-u

Mačak
Gost
Mačak

Ubijedjen sam da nijeste dobili sumu koju ste trazili inace bi pristali

Iskra95
Gost
Iskra95

Oce Dule da izbjegne zatvor pa oce, ali dzaba mj sve ocekujemo brzo njegovo izrucenje!

Kinez
Gost
Kinez

Svi znajju da je Knezevic slao velika finansijska sredstva, ali ste mu okrenuli ledja jer je ocigledno i on sam vidio da je bolje da ulaze u svoje proteste nego u vase.

Enesa
Gost
Enesa

Knezevic nema prijatelja, niko ga nije podrzao i stao na njegovu stranu, svi su dobro upoznati sa tim kakav je on covjek! Sad mu polako i opozicija i protestanti okrecu ledja, jer od njega nema vise koristi i njegovih lazi!

Marelica
Gost
Marelica

Blizi se dan kada ce ovaj kriminalac da odgovara za svr nelegalne aktivnosti koje je tokom godina preduzimao.

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Dako vrati ovaj kriminalac pare jadnim radnicima, koje je bez kore hleba ostavio, nego sto se rasipa na proteste.

Edi89
Gost
Edi89

DiKej je u potpunosti ogoljen i pokazalo se da nije nista drugo do jeftini prevarant

Vojnik777
Gost
Vojnik777

Protesti su dozivjeli fijasko i sada je normalno da je prisutna nervoza u redovima organizatora protesta

Vojnik777
Gost
Vojnik777

I ovo narod da podrzi ?

Zigman
Gost
Zigman

I jedni i drugi nakbolje govore o sebi samima

Centar
Gost
Centar

Vijesti su komandni centar antidrzavnih aktivnosti u Crnoj Gori, sto ne znaci da nema i onih van nje od kojih Vijesti ostvaruju godinama lijep profit

Vijesti preuzim
Gost
Vijesti preuzim

Ovo samo znaci da Vijesti preuzimaju kompletno vodjenje protesta. Ja ne vidim u tome nista dobro, cak i gore za ovu drzavu. Vijesti su prije 2-3 sedmice krojili novu vladu CG i odredjivali ministarska mjesta.Zaboravite Dula, ovo je opasnost za drzavu

Ratka=Vijesti
Gost
Ratka=Vijesti

Ratka prica I radi u ime Don Mikelija. Dusko Knezevic vise nije relevantan, ali POLITICKE ambicije Vijesti da, I bice sve vise.

Jež
Gost
Jež

Pazi, Ratka, zna da se snima.

Amerikanac
Gost
Amerikanac

Ko se mača hvata, od mača i gine.Otprilike takve su relacije Dulja i vas.On javno nudi pomoć, a vi se perete zbog podrške…..a, narod sve prati i sve zna.

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

Ovo je sad igra macke i misa, i presipanja iz supljeg u prazno, sad jedni druge optuzuju a kad im bude opet trebalo, pomirit ce se izmedju sebe i jedni i drugi.

Cipsy
Gost
Cipsy

Odje cemo svasta cuti jos, poceo je klupko da se odmotava.

zacanka
Gost
zacanka

Sta ti je ovo trebalo Knezevicu po stare dane, bolje da si dosao lijepo u CG i da si rekao sta imas a ne ovo sto radis.

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

E da vidimo sad sta ce Knezevic da kaze.

ines23
Gost
ines23

Ne znate vi koji je Knezevic prevarant, sve bi vas on zedne preko vode preveo! Covjek koji sad samo gleda svoju korist i gleda sad kako da preko ovih protesta sebe opere od njegovih radnji.

Stefan Niksic
Gost
Stefan Niksic

Ja ne mogu da vjerujem da ste organizovali prevoz iz svih gradova i da je bilo onako malo ljudi, a jos manje vjerujem organizatorima poslije ove Subote.

Jovan MK
Gost
Jovan MK

Od Subote do Subote bez ikakvih rjesenja i bez ikakvih ideja, samo sirite nacinalnu i politicku mrznju !

Dragan
Gost
Dragan

Ne mogu da razumijem da neko ide na ovim protestima koji nemaju apsolutno nikakve veze s gradjanskim protestima i koje od pocetka predvodi DF

Vitinka
Gost
Vitinka

Novac jeste nudjen i tu cinjenicu ne moze da pobije DiKej, niti moze da trazi da mu se iko izvinjava jer nije onako kako kaze.

Omar
Gost
Omar

Oba protesta su propala samo sto se plasite i stidite to da priznate nemate nista da nam ponudite osim prazne price koju vrtite svake Subote.

Sultan
Gost
Sultan

Ne mozete spasiti Demokratski front i onu dvojicu sigurne robije 9. Maja pa kakve god proteste organizovali.

oliver14
Gost
oliver14

On koji je sam pricao da daje novac studentima i ovima koji zele da ga podrze i sad se on nasao da oce da ubijedi da je drugacije! Pa on bi rodjenu majku prodao a ne sta drugo.

Armin
Gost
Armin

Smijem li doci bez trobojke?

Bosnjak
Gost
Bosnjak

Stavili ste mlade muslimane za govornike ne bi li prevarili narod, svi znamo da su ovo DF-ovi protesti i nikada necu doci na protestima na kojima se nalaze politicari i gradjani koji javno podrzavaju Radovana Karadzica.

Kosta
Gost
Kosta

Svakim danom se covjek sve vise i vise uvjerava koliki je hostapler Knezevic i na sta je sve spreman.

goran1978
Gost
goran1978

Kad je na onako brutalan nacin izdao svog skolskog driga vas ce mnogo lakse.

Edmond
Gost
Edmond

Vi prvo trebate da ocistite prasinu unutar vase organizacije i da se pozabavite svim onim gradjanima koji su provocirali s kokardama i trobojkama kao da je 1991, godina.

Edin
Gost
Edin

Gospodjo Vukotic da ste vi na strani gradjana ne bi ste u istim redovima setali i podrzavali poslanike koje i ja i Vi i svi gradjani Crne Gore placamo vec dvije godine za posao koji ne obavljaju.

singapur
Gost
singapur

Kakva biznis ideja napravis proteste i poslije 2 mjeseca ih samo prodas nekome…

KnjazMilos
Gost
KnjazMilos

Presusio je Knezevic jer sve je dao advokatima, nije imao da vam ponudi onoliko koliko ste trazili.

uros567
Gost
uros567

Ja se iskreno nadam da cete vi uskoro prestati s protestima i da cete shvatiti da se vlast dobija samo na izborima, a da ce Knezevic uskoro biti izrucen i priveden pravdi.

PolitikologNK
Gost
PolitikologNK

Ova ti je zlatna kad je mogao da izda svog skolskog druga i onako da ga “namjesti” onda je sve jasno o kakvom je covjeku rijec i kako bi se taj sjutra ponasao prema gradjanima.

ProfesorK
Gost
ProfesorK

Saradjivali su Perovic i Knezevic sve do onoga trena dok nijesu pale maske i obojica priznali da ima je zelja da postanu predsjednici……. sve je jasno…..

sinan
Gost
sinan

A lijepa moja Ratka obijasni mi sta vam znaci stavka koja podrazumijeva nestranacke ucesnike u vladi? Jeste li to unaprijed sebi obezbijedili fotelje?

cikotic
Gost
cikotic

Nije tajna da je Knezevic iz Londona slao dnevnice jos na prvim protestima to znas i ti, a i Dzemal Perovic koji je dijelio novac i odredjivao dnevnice.

almir
Gost
almir

Ne znam samo kako ga nije sramota da duguje radnicima 800 000 eura i da ih je odje ostavio bez posla i na milost i nemilost, a da se hvali svojim milionima i nudi ih za otkup unaprijed propalih protesta.

Madagaskar
Gost
Madagaskar

Knezevic bi sad dusu djavolu prodao samo da se spasi.

cvrkut
Gost
cvrkut

Knezevic da je bio nevin ostao bi u Crnu Goru ne bi bjezao po bijelom svijetu glavom bez obzira.

srki
Gost
srki

Vukoticka forntovac stari, prije toga je bila sub SNP-a i najveci protivnik nezavisne Crne Gore.

Milica
Gost
Milica

Luda i dosljedna liberalka uvijek bila. Ratka je vulkan, majstor svog posla, često vrlo nezgodna sa saradnicima, nesvakidašnja pojava u svakom pogledu. Jedno je sigurno novac je nikad nije motivisao u životu ali ideali jesu.

crni sin
Gost
crni sin

Ni jedan, ni drugi pokret nije na ulice zbog gradjana, vec zbog DF-a kojem i pripadaju ovi protesti, a organizovani su samo da bi se sudjenje odlozilo.

Mačak
Gost
Mačak

Izgleda da je Zeljko Ivanovic dobro razumio i prihvatio ponudu cim ga ovoliko potenciraju.

vinjak
Gost
vinjak

Okle DKu pare ? Sve mu je drzava zaplijenila i jos je duzan ,sto znaci da bi trebalo ona engleska da fa izruci ako imalo obraza imaju i pameti da ne izazovu internacionalni skandal

akvadukt
Gost
akvadukt

Protesti gotovi ,sve se zavrsilo ,dovidjenja prijatno ajno sad da zivimo kao prije

Mijaujork
Gost
Mijaujork

Prazna je ovo prica kad se ni doslobode ni oduprise ne mogu pohvaliti sa vise od 1000 protestanata

pizza majstor
Gost
pizza majstor

Mora da je premalu cifru ponudio ,sve se bojim da se vi ne bi prodali

Egzodus
Gost
Egzodus

Hahahaahhahah cak bi i zeljko ivanovic razumio hahahahahahahaha

kontraš
Gost
kontraš

Pa kolko je ti ponudio ? Koliko vrijedi vasih 1000 ljudi sa protesta

Gagi
Gost
Gagi

Znas koliko vrijede,NI LULU DUVANA ili BOBA NE VALJAJU.

KontraMiting
Gost
KontraMiting

Bolje da se zapitate zasti se broj protestanata prepolovio od kad uvedoste opoziciju u subotarenje

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Ovaj protest propada zbog organizatora najvise

Kaktus
Gost
Kaktus

Ja mislim da laze,ne mogu vjerovat da bi neko zelio da da pare za protest dje se odupiru biciklima i poezijom

Leart
Gost
Leart

Nike vas placao ? Sto onda ne ibjave patricija u dzemal spsisak grantova i donacija koje su dobili preko svojih NVO ?

Komita
Gost
Komita

Sve se bojim da ga niste opljackali na foru da mu uznete pare i da se oravite mutavi sad

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Ako je placao studentima i stedisama da dodju na vas protest to onda ubija legitimnost protesta iako nije potplatio organizatore.

Liberal
Gost
Liberal

Evo ih ,pocelo je ,vec se svadjaju zbog koga protesti propadaju

Stefo12
Gost
Stefo12

Ma je li casti ti ,neces da otkrivas izvore ? E blago nama s tobom

Mirjana
Gost
Mirjana

Gospodo iz pokreta Do slobode, možda bi bilo bar zeru uljudnije i logičnije da ste ista pitanja, sa istim žarom uputili na adresu Stijepovića, Kneževića i dr. I izvinili se zbog zamajavanja neobrazovanih građana.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Građani Crne Gore su i te kako bistroumni da ne shvate da ova gospoja mira nema dok ne ugasi proteste.

Partizanka Mara
Gost
Partizanka Mara

Zamislite da, ne daj Bože, ova dođe na vlast.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Kutlača u ruke…

Kan
Gost
Kan

U subotu je bilo vise milicije od protestanata. Bruka, pa samim tim bolje ih ugasiti nego se ovako dalje prosipati.

Send this to a friend