Politika

Jučerašnja Pljevlja posljednji signal da građanskoj državi prijeti smrtna opasnost u korist ekstremističke Crne Gore

Duško Marković

Stav

Duško Marković, poslanik DPS-a

Crna Gora ubrzano troši, topi i ugrožava ono što je njen najvredniji i najznačajniji društveni potencijal. Građanski karakter našeg društva, i multivjerski i multietnički sklad nijesu samo vrijednost, već preduslov postojanja, opstanka i razvoja naše države.

Tome nas je uostalom naučilo zajedničko trajanje na ovim prostorima. Jer kad god je nasrtano na građansku i samosvojnu Crnu Goru, dešavali su se progoni i patnje ljudi, posebno u sredinama manjinskih naroda. A poslije toga je i Crna Gora nestajala!

Juče smo imali prilike da vidimo kako se to urušava u Pljevljima, gradu više vjera i više nacija, gradu jedinstvene kulturne i multikulturalne tradicije. Svejedno da li zbog nacionalne pripadnosti šefa lokalne policije, ili kako kažu zbog toga što je službovao u vrijeme bivšeg režima, ili pak i zbog jednog i drugog.

U svakom slučaju jasni i glasni izlivi fašistickog poimanja zajednice i odnosa u njoj!

Bivšoj vlasti se mnogo toga zamjera, i još može zamjeriti… uostalom zbog toga je sada u opoziciji. To je prihvaćeni ishod volje građana prema jednoj politici i njenim rezultatima.

Nova vlast mora da nastavi da radi u interesu građana i države, a ne da progoni neistomišljenike i da urušava državu. Da ostavlja bez posla samo zbog toga što je neko radio u administraciji za vrijeme prethodne vlasti. A radio je u administraciji države Crne Gore, a ne nijedne vlasti, i zajedno sa onima koji su tada bili opozicija a sada su vlast, a uživali su svaku sigurnost i benefite!

Hapsite kriminalce i lopove, ali ostavite časne i slobodne ljude da stvaraju za sebe, porodicu i zajednicu.

Jučerašnja Pljevlja su posljednji signal da građanskoj i multietničkoj, našoj Crnoj Gori, prijeti smrtna opasnost, i to u korist neke tuđe, jednoumne i ekstremističke Crne Gore!

Ovo je još jedan i nadam se posljednji signal, da je vrijeme da i vlast i opozicija zajedno preduzmu odlučne korake da se razgradnja demokratskog društva zaustavi. Ovo nije trenutak optužbi i prebacivanja odgovornosti, već poziv i vapaj za jedinu moguću političku i društvenu akciju.

Crnoj Gori je to potrebno danas, kako sjutra ne bi bilo kasno!

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nevjerujem
Gost
Nevjerujem

Ne Duško, napad na bogosloviju na Cetinju je krah demokratske CG. A to u PV šta ima loše a da nije tačno nikad pljevlja neće biti Turska tačno tako kao u Rožaje kada su skandirali nikad Rožaje neće biti Srpsko…tačno tako u pravu su i jedni i drugi. A fizički napad na bogosloviju to je zločin. Javljas se a ne… Više »

Pariz
Gost
Pariz

A sto se nisi oglasio zbog napada na bogosloviju i onu djecu??! Zbog toga nikada vise nećete doc na vlast!

Metka
Gost
Metka

Konačno…
Od Markovića nešto pošteno. Ovakvu politiku podržavam. Dogovor kuću gradi!!!!!

Momo
Gost
Momo

Bravo Dusko! Svaka cast Gospodine.

adačuš
Gost
adačuš

Duka,ide to svojim tokom.Nezaustavljivo.Bilo je neophodno jer sa nekim ideologijama nema priče.Kojom pričom je Hitler mogao biti stopiran??Kako gođ mi smo mu naredni.I prije mene su moji časni preci stali u odbranu otadžbine.SAMO JE JEDNO RJEŠENJE!!!!!!

Meri
Gost
Meri

Vrati se Markovicu

marius
Gost
marius

Tacno g. Markovicu. To ne vidi samo onaj, koji ne zeli da vidi. Zadnji je vakat da se ovom ludilu stane u kraj. Ljudi koji vode ovu drzavu moraju bit svjesni, kakva se opasnost nad njom nadvila. Jesu li vlast i fotelje prece od mira i sloge ovog naroda ?

beharovic serif
Gost
beharovic serif

GOSPODIN si bio i OSTAO ? NAPAVILI Sté veliku gresku dps kada Sté primali izbjeglice i popove iz zaracenih podrucja iste te izbjeglice koje Sté nahranili DANAS nevole crnu goru i crnogorce muslimane albance ? RECE jedan pop da ih ima vise nego vojske u crnoj gori ? ZATO markovicu i ova epizoda nove vlade ce isteci IDUCI IZBORI KAD… Više »

Send this to a friend