Politika

Jukić zahvalio Crnoj Gori što podržava BiH na evroatlanskom putu

Ministarka odbrane Olivera Injac, sastala se sa ambasadorom Bosne i Hercegovine (BiH) u Crnoj Gori Branimirom Jukićem, koji je zahvalio Crnoj Gori što podržava BiH na evroatlanskom putu.

Injac je naglasila da će Crna Gora, u svojstvu NATO članice, nastaviti da promoviše vrijednosti transatlantske porodice.

Istakla je da Crna Gora, kao država koja je svoj put ka ostvarenju ovog važnog spoljnopolitičkog cilja trasirala kroz sveobuhvatne reforme sistema, ima poseban senzibilitet za napore i posvećenost koje BiH ulažu na tom istom putu, te da posebno cijeni posvećenost BiH vrijednostima Saveza.

Injac je izrazila podršku evroatlantskim aspiracijama BiH, dodatno imajući u vidu da bi ostvarenje tog cilja bilo podsticaj za realizaciju članstva u EU.

Naglasila je potrebu daljeg unapređenja postojećih dobrosusjedskih odnosa i kontinuiteta saradnje između dvije države.

Ministarka odbrane je izrazila uvjerenje da će bilateralna saradnja u domenu odbrane u narednom periodu, uprkos globalnoj pandemiji COVID-19, ostati intenzivna i produktivna.

Injac je iskazala zadovoljstvo saradnjom koja se odvija u okviru Centra za obuku za operacije podrške miru (PSOTC), sa kojim imamo dugogodišnju uspješnu saradnju.

Ministarka je upoznala Jukića sa reformom u vojno diplomatskoj mreži Crne Gore i saopštila da će ubrzo biti imenovan izaslanik odbrane Crne Gore za BiH na nerezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Podgorici.

Jukić se zahvalio na dobrodošlici, potvrdivši dugogodišnje partnerstvo dvije države i kvalitetne sveukupne bilateralne odnose.

Izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom bilateralnom saradnjom dvije države i zahvalio se na podršci Crne Gore na evroatlantskom putu BiH.

Jukić se saglasio sa Injac o činjenici da je jačanje regionalne saradnje i dobrosusjedskih odnosa od ključnog značaja, kako za unapređenje međusobnog povjerenja, tako i za stabilnost regiona Zapadnog Balkana.

Ambasador je izrazio zadovoljstvo činjenicom da će Crna Gora imenovati izaslanika odbrane Crne Gore za BiH na nerezidentnoj osnovi, istakavši da je to još jedna potvda obostranih nastojanja za izdizanjem bilateralne saradnje dvije države na veći nivo.

Send this to a friend