Politika

Junker: Nijesmo rekli da će Crna Gora sigurno u EU 2025.

Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je u Tirani da Crna Gora neće do 2025. godine nužno postati članica Evropske unije.

Junker je to izjavio u Tirani u kojoj boravi u okviru zvanične posjete Zapadnom Balkanu.

Kako kaže, 2025. je godina “mogućeg datum za ulazak” u EU za sve zemlje Zapadnog Balkana, a ne samo favorite, prenosi Rojters.

“Suprotno onome što čitamo svuda, Komisija i ja nijesmo rekli da će Srbija i Crna Gora nužno postati članice EU 2025. godine”, rekao je Junker.

On ističe da je 2025. godina kao datum za priključenje EU “otvorena za sve zemlje kandidate”, naveo je Rojters.

“I u mjeri u kojoj bi zemlja kandidat do tada ili kasnije, ili ranije, ispunila sve kriterijume za članstvo, mi ćemo postupiti na takav način da EU prizna njene napore”, rekao je Junker na konferenciji za novinare.

Rojters podsjeća da se Srbija i Crna Gora smatraju favoritima za ulazak u EU, a da Albanija i Makedonija očekuju da dobiju “zeleno svijetlo” kako bi započele pregovore o pridruživanju Uniji u junu.

Junker je prije Albanije prethodno boravio i u posjeti Makedoniji, gdje je počeo turneju po Zapadnom Balkanu, u ponedeljak biće u Beogradu, dok će u utorak doći u Podgoricu.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Donja Morača CG
Gost
Donja Morača CG

Da mi oćemo popravit stanje u državi bilo bi dobro. Važno je da dostignemo evropske standarde. Ide sporo. Vlast trapava a opozicija minira i ono što valja. Otvorili smo 30 poglavlja a Srbija 15 i vi kažete zajedno ćemo. Sad kažete, mogu Makedonija i Albanija prije nas. To samo govori o vašoj bezidejnoj politici.

BDV
Gost
BDV

Ovo nije do Crne Gore ovo je do EU-a. EU se nalazi u ozbiljnoj migracionoj, identitetskoj, institucionalnoj, bezbjedonosnoj pa čak i ekonomskoj krizi. Postavlja se pitanje da li će ona i postojati do 2025. godine.

MNE- CT
Gost
MNE- CT

Ja sam optimista. Siguran sam da ćemo u do EU 2025. godine.

Skaljarin
Gost
Skaljarin

G-dine Junker , nadam se da ne mislite da smo svi retardirani u Crnoj Gori i da svi gledamo teletabise .Vase price iz Brisela to jest Briselske administracije to jest pogubne birokratije ne piju vodu vec nasuprot su veoma lose i munjevito urusavaju Evropsku uniju to jest Evropu u svakom obliku .

Skaljarin
Gost
Skaljarin

G-dine Junker , kako stvari stoje da li ce Evropska unija opstati to jest postojati do 2025. godine , to je pitanje svih pitanja. Evropska unija je danas u mnogo grdjem stanju nego sto je bila cijela Evropa poslije drugog Svjetskog rata .

Skaljarin
Gost
Skaljarin

G-dine Junker , sve u svemu, za Crnu Goru, kao i za sve ostale zemlje regiona, Evropska unija ostaje obećani cilj koji je i dalje na horizontu. A mnogi horizont definišu kao zamišljenu liniju u daljini, koja što joj se više približavate, ona se sve više udaljava.

Pjetro
Gost
Pjetro

Ovi nasi nam rekose da ceno i prije😃😃 a luksin nam je govorio do 2018😃😃

Sara
Gost
Sara

E,hvala za ovu vijest..Vi bi nas da pelcujete svim i svacim,neprihvatljivim za ovaj narod,a onda podizete i vama neprihvatljive kriterijume i ucjenjujete.Ma,daleko vam kuca

free samples
Gost
free samples

Nemoze to tako Junkeru! nama su Milo Dusko i cio DPS obecali da cemo 2025 uci u EU!Ne pitas se ti ni unija tu nista!
Sva su obecanja do sad ispunili i mi im u potpunosti vjerujemo (Milu i DPS-u)

Brcki
Gost
Brcki

Junkeru rekli ste da ce mo uci u uniju, a trbalo bi za 7 godina da se prilagodimo, pa nas datum ne interesuje taj, nego kazite sta nam ne valja pa mozda i prije 25g dobijemo poziv, mada nekom mozda i odgovara da ta prica traje u ne dogled.

Momo
Gost
Momo

Nema ulaska vidjecete sve ce se to rasturit prije tog roka , a mi nemamo kapaciteta za uniju , a ni narodu nece biti bolje koliko se god nadao samo bi nam nametnuli jos vise dažbina i novčanih zakona ….odakle narodu kad nema ni za osnovne stvari

Mare
Gost
Mare

Dok je Milo na vlasti nema nista od EU … prosto EU ne treba diktatura tipa Putina.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Vjerovatno su i za ovo krivi Rusija i Srbija.

Pjer
Gost
Pjer

Ako budu cekali da ispunimo sve uslove onda nikad.Uostalom koje dosad ispunijo da nije Bugarska ili na kraju Hrvatska.Slovenija mozda.

Bokeljka
Gost
Bokeljka

A sto je Hrvatima bolje od kad su evropsku uniju?Bolje i da ne ulazimo.Nismo mi narod koji postuje pravila,vide to i oni.

Echelon
Gost
Echelon

A ne no 3025te !!!

Bane
Gost
Bane

Pa i onda su rekli mozda, cemu cudjenje.

Deni
Gost
Deni

A sad ce ovi iz DPS-a, ma mi ulazimo i prije 2025.

Lgl
Gost
Lgl

Postoje i alternative Evropskoj uniji.Uspostaviti najbolje moguce odnose sa SAD.Kinom,Rusijom.Otvoreno reci Junkeru da je Evropa nama nepotrebna,kao sto im je to rekao Island i Velika Britanija.

Rade28
Gost
Rade28

U Tirani je rekao Srbija i Crna Gora, Dzaba nam svo izdajstvo i poltronstvo. Uvjek je tako i bilo da spijuna i poltrona koriste a o njemu najgore misle.

metadon
Gost
metadon

Nećemo ni tada,ne moramo se śekirat.A i onako više nije bitno,kada su svi vozovi prošli

Sve li ti znas
Gost
Sve li ti znas

Monteniggersi su rekli 2028…. ali sto ?
‘ajmo te mi jedan po jedan u EU ili dalje pa neka ovim lopovima i lazovima CG i daBogda svaki oni njen kamen progutali , a omladina nam se iseli vec

Go home EU
Gost
Go home EU

Na ovu i ovakvu izjavu Junkera zvanicna Crna Gora bi trebalo da odgovori da sada Crna Gora nije bas tiliko zainteresovana i da toliko sigurno zeli ulazak u EU ! Jer postoji, Bogu hvala, jos opcija. A monopol nije bas tekovina EU. Uvjek postoji i konkurencija koja je zainteresovana za razliku od EU koja se sprda sa nama

nbah
Gost
nbah

bilo je prica kako ce crna gora do 2017 uci u eu.

frki
Gost
frki

Svi se igraju sa nama Rusi , Amer, EU nikome mi netrebamo ljucki vec kao štit napetosti Rusa i NATA .

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Eto i CG novinari favorizuju Srbiju…pa CG..kakv coctel…Ja ne bi usa u eu nikad…Al nasa Vlast je nesposobna i to je to….Umjesto naprijed mi idemo unazad..Sve zemlje u regionu su ispred nas(sve su Ratovale bez CG)

Stari
Gost
Stari

Ima jedna stvar u kojoj smo mi ispred svih u regionu a i sire…

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Sto se cini….Kako se CG postuje…Odlucije Junker ksd ce i kud ce CG…Sirotinja i Bogu si teska…Ni u snu nijesam mislijo da ce ovo CG da dozivi….

Lipovo
Gost
Lipovo

A Ti misliss da narod CG toga nije svjestan. ,,kanap” Istoka I Zapada je nama uvijek bio blizu vrata.

Todor
Gost
Todor

Ta 2025 je najkasnije moguća godina raspada Eu

Send this to a friend