Politika

Junker stiže u Crnu Goru

Žan Klod Junker

Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker boraviće u zvaničnoj posjeti Zapadnom Balkanu od 25. februra do 1. marta, a tom prilikom doći će i u Podgoricu.

Junker u naš region stiže poslije komesara za pregovore o proširenju Johanesa Hana.

On bi između 25. februara i 1. marta trebalo da obiđe Crnu Goru i Srbiju, koje su označene kao lideri integracionog procesa, ali i ostala četiri partnera EU u regionu, prenosi Tanjug.

Posjeta predsednika Evropske komisije Zapadnom Balkanu najavljena je još prošle godine, a u Briselu Junkerov dolazak vide kao dio nastojanja EU da promoviše i podrži proces integracija zemalja Zapadnog Balkana.

Evropski zvaničnici u više navrata su naglašavali da će 2018. godina biti ključna godina u kojoj će se, pogotovo u prvih šest mjeseci, fokus EU staviti na proširenje i EU integracije Zapadnog Balkana.

Poslije usvajanja nove Strategije proširenja i posjeta komesara Hana i predsjednika Junkera, očekuje se da u aprilu Evropska komisija usvoji “paket proširenja”, odnosno izvještaje o napretku svih zemalja koje se nalaze u procesu proširenja.

Za maj je planiran samit EU i Zapadnog Balkna u Sofiji, a u junu bi Evropski savjet trebalo da usvoji zaključke o proširenju Unije na Zapadni Balkan.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
friend
Gost
friend

Mr Junker have you ever been here? Welcome to Montenegro 🇲🇪🇪🇺🙄

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Lider srbija..crna gora lider ..lider na Zapadni Balkan..Mi smo liderstvo izgubili ..

Nera
Gost
Nera

Mozda Lekic i ovom Junkeru ocita bukvicu kao Hanu i ostalima.
Inace on je u evropi vrlo postovani Milosevicev diplomata,pa samim tim njegove izjave imaju tezinu.

Ogist De Rib
Gost
Ogist De Rib

Welcome !!!

Send this to a friend