Politika Bošnjačka stranka reagovala na Stranku pravde i pomirenja

Kad partija sa 300 glasova želi da dijeli političke lekcije

Nakon što je Stranka pravde i pomirenja napala Bošnjačku stranku, optužujući je da je dio odlazećeg režima, partija Rafeta Husovića poručila je ovoj stranci da ne mogu oni sa 300 glasova da im dijele lekcije.

U BS ističu da su građani bošnjačke nacionalnosti u Crnoj Gori nedvosmisleno na izborima 30. avgusta pokazali ko je njihov legitimni politički predstavnik.

“Dajući Bošnjačkoj stranci skoro 16.500 glasova, potpuno je jasno ko može i ko ima političku težinu da govori u ime bošnjačko- muslimanskog naroda.Međutim, ovih dana imamo priliku da vidimo da se javljaju i politički marginalci, poput Stranke pravde i pomirenja (SPP), koja sa svojih 300 glasova u Crnoj Gori želi dijeliti političke lekcije. Ova partija i njen lider,bez ilakvog legitimiteta, danas daju sebi za pravo da Bosnjake dijele na podobne i nepodobne, na lojalne i nelojalne, po svojoj mjeri”, ističu u BS.

<<<Stranka pravde i pomirenja napala BS: Dio su odlazećeg režima<<<

Kako su naglasili, podrška koju je BS dobila na ovim izborima, govori da su građani u njima prepoznali jedine legitmne predstavnike koji su doprinijeli da se zastupljenost bošnjačko-muslimanskog naroda višetruko poveća u institucijama.

“Pitamo SPP da li im i to smeta, kao što je smetalo i nekim pojedincima iz prosrpskih partija , to što Bosnjaci i drugi manjinski narod koriste institut srazmjerne zastupljenosti? Da li Vam to možda smetaju evropske tekovine koje baštinimo i članstvo Bošnjačke stranke u najjačoj evropskoj političkoj porodici – EPP i podrška koju BS ima i prije i posle izbora iz tih najuticajnijih evropskih krugova”, navode u BS.

Poručuju da će istrajati na podršci evropskoj politici u Crnoj Gori i podršci državi u pravcu evroatlanskih integracija i podržaće sve procese koji vode u tom pravcu.

Na kraju, sa najdubljom indignacijom odbacuju sve klevete i optužbe koje stižu od SPP, ali i od njihovih partnera, kako političkih, tako i medijskih.

“Sva imovina stečena u prethodnom periodu, lako je provjerljiva. Bošnjačka stranka poziva nadležne na utvrđivanje porijekla svačijeg imetka u Crnoj Gori, te ce u tom smislu, podržati i Zakon o porijeklu imovine, kao i sve druge zakonska rjesenja u cilju uredjivanja te oblasti”, ističu u BS.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Erol
Gost
Erol

Zabraniti pod hitno sve nacionalne partije. Nikad nesto dobro nisu donijele, samo podjele.

Defacto
Gost
Defacto

Evropska tekovina je da manjinske stranke imaju zagarantovane mandate i manji cenzus? Hahahah, provjerite to. Evropska tekovina su gradjanske partije a ne partije koje okupljaju jednu naciju…

Edw
Gost
Edw

Evropska tekovina su razne vrste kvota i pozitivne diskriminacije. Tako da je on u pravu.

ROKO
Gost
ROKO

Tako je.

ROKO
Gost
ROKO

Slabo si ti to razumijo

Send this to a friend