Politika

Kajošaj: Svi nas opstruiraju

Fadilj Kajošaj, FOTO: Dan

Predsjednik Skupštine opštine Tuzi Fadilj Kajošaj kaže da ih ne prati dobra volja Glavnog grada i Vlade u procesu teritorijalnog zaokruživanja, piše Dan.

Neodgovarajući na dopise i urgencije koje je slao predsjednik Opštine Nik Đeljošaj premijeru Dušku Markoviću za njega je samo dokaz opstrukcije i neodgovornosti prema najmlađoj opštini u Crnoj Gori.

Đeljošaj je u više navrata ukazao Markoviću na to da je 400.000 eura koje je Vlada opredijelila za rekonstrukciju puta Zatrijebač Korita uplaćeno na račun Glavnog grada, a ne Opštine Tuzi, te da traži da se novac vrati.

Takođe, upoznao je Markovića i sa tim da će od 1. novembra preuzeti gazdovanje nad pijacom u Tuzima tražeći da se parcele na kojima je ovaj objekat prenese u njihovo vlasništvo. Ni na jedan dopis Marković nije odgovorio.

“Ako je nekome cilj da ne bude fer i korektan prema nama onda će naći načina da to i odradi. U ovom slučaju Glavni grad je nekorektan prema Opštini Tuzi i njenim građanima. Premijer Duško Marković, sa kojim je predsjednik Opštine Tuzi imao kontakt opstruira naš rad neodgovarajući ni na jedan naš dopis. Sve to rade i Marković i Glavni grad na štetu naših građana”, rekao je Kajošaj.

Navodi da Opština Tuzi ne traži ništa što nije njihovo.

“Mi ne tražimo ništa od njih bez ono što je naše. Kad se razgraničavaju dvije opštine zna se šta kome pripada. Ako smo zajedno stekli nešto onda moramo i dijeliti, kad se razdvajamo. Ništa tuđe ne tražimo, samo po zakonu. Zašto dolazi do opstrukcije sa njihove strane ne znam. To je valjda u njihovom interesu, ali ne i u našem”, ističe Kajošaj.

On je ogorčen na rad komisije koja je formirana radi razgraničenja.

“Zadatak te komisije je bio da uradi razgraničenje i raspodjelu imovine. Godinu i više dana ta komisija se nije sastala. Naši predstavnici u komisiji pokušavali su da urade sve kako bi došlo do razgraničenja i da se to sve završi. Međutim, nismo uspjeli ni do susreta sa njima da dođemo. Zašto se sve stopira zna Glavni grad. Ako ne dođe do razgraničenja mora biti arbitraže. Najgore je što ne postoje određeni rokovi. To je najveći problem, ali nećemo ni mi čekati dovijeka”, kazao je Kajošaj.

Tvrdi da im niko ne pomaže.

“Niko nam ništa ne pomaže, pa čak ni Zajednica opština Crne Gore. Nemamo pomoć ni od koga. Svi savjetuju da se to riješi mirno, ali to su samo riječi. Pomoći nemamo, sve radimo sami. Nažalost komisija ne funkcioniše kako treba. Oni neće da se oglase jer nemaju šta da kažu. Mi ćemo se potruditi da se sve ovo riješi. Ukoliko ne uspijemo vidjećemo koje su naše mogućnosti da sve završimo u korist građana”, naveo je Kajošaj.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milica
Gost
Milica

Ovi su presmiješni, idite đe ste naumili ne pravite scenario…

Milica
Gost
Milica

Ovi su presmiješni, idite đe ste naumili ne pravite scenario….

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Imamo Kučke Tuzi i inamo Ljevorečke Tuzi. To su imena Srpaskog naroda. A i Albanci iz Tuza svi poticu od Srba. Toliko.

Tonii
Gost
Tonii

Tuzi je ime izvedeno iz turske riječi koja znači so (tuz), a to su bili putevi soli. Turci su po tebi srbi.

Milica
Gost
Milica

Ma nema svi su Srbi, a mičite se više o jadu ste zabavili cijeli region.

Gastos
Gost
Gastos

Ove izjave su pripreme za jedno skretanje, moraju da daju migavac na vreme , pre raskrsnice.

Miljes
Gost
Miljes

Znaš li šta je za vas Meto Zenka institucija moj Kajošaj

Miljes
Gost
Miljes

Sada napadate Vladu CG Duska Markovica kada ide, a do juče vas je drzala žive

Sadi
Gost
Sadi

Isti su i prethodnici i sadasnji ,narod ne zna izabere trecu stran

Samo strpljivo
Gost
Samo strpljivo

Dogovorite se sa novom Vladom. Oni jedva čekaju da vam daju sve što tražite.

Send this to a friend