Politika

Kajošević: Dan opštine Tuzi nije trebalo mijenjati

Odbornik DPS-a u Skupštini opštine Tuzi Elvir Kajošević ubijeđen je da Dan opštine Tuzi nije trebalo mijenjati. Naime, danas Tuzi obilježavaju Dan opštine, a do ove godine taj dan se slavio 15. decmbra.

“U istoriji postoje datumi koji se ne smiju ni zaboraviti ni zanemariti. Dan kada je poražen fašizam je sigurno jedan od njih. Zbog tog 15. decembra, dana kada su Tuzi oslobođene od fašizma, mi danas ne prisustvujemo sjednici jer smatramo da je to datum koji nije trebalo mijenjati, bez potpune saglasnosti svih odbornika u lokalnom parlamentu”, naglasio je on.

Kajošević pojašnjava da se istine radi, ponose sa 1. septembrom, jer je DPS bio taj koji je, sa svojim koalicionim partnerima, donio odluku da Tuzi dobiju status punopravne Opštine.

“Ali kako u životu tako i u politici moramo znati poštovati istoriju, cijeniti sadašnjost! Ne smeta nam 1. septembar ali nije dobro takve odluke donositi na način na koji ih je aktuelna vlast donijela. Za takve odluke mora postojati najširi konsenzus. Ovako moramo iskazati naše nezadovoljstvo jer ovakvi datumi moraju biti naša obaveza da svi slavimo a ne da se preglasavamo. Zbog tog načina donošenja ovakvih odluka odbornički klub DPS-a neće prisustvovati današnjoj sjednici ali vjerujemo da će Opština Tuzi nastaviti dobru saradnju sa Vladom Crne Gore i sa Glavnim gradom a u cilju što bolje valorizacije svojih ekonomskih kapaciteta, što će voditi i otvaranju novih radnih mjesta u
privredi, a ne samo u Opštini što svi vidimo, i da će uz pomoć i Vlade i Glavnog grada stvoriti preduslove za bolji kvalitet života svih građana Tuzi. Vjerujem da nijesmo zaboravili 15. decembar, vidimo se na zajedničkoj proslavi”, zaključio je on.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
...MiloPekoPrimorje
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
...
Gost
...

Smeta im 15.decembar jer se zna na čijoj su strani dobrim dijelom bili Malisori.

Milo
Gost
Milo

Koga briga za Tuzi, neka rade sto oce samo ovamo da ne dolaze

Peko
Gost
Peko

Svaka cast Kajosevicu,nasi Djedovi su se borili za oslobodjenje one bivse lijepe Drzave,a kome je smetao 15 Decebar,samo onim sto su bili protiv one drzave lijepe Jugoslavije..

Primorje
Gost
Primorje

Za dan Grada uzet je dan oslobođena od Podgorice. Ali se nijesu oslobodili podgoričkih zulumćara, dahija i haračlija, kao ni mi nesrećnici iz primorja. Kako prije sa Beogradom, tako sada sa Podgoricom. Jači tlači.

Send this to a friend