Politika

Kako je Građanski pokret URA govorio o NKT-u, a šta sad podržava

Građanski pokret URA

Građanski pokret URA je 27. septembra 2020. godine ustvrdio da je “NKT i po sastavu, ali i po odlukama, više političko nego stručno tijelo”. NKT je u istom članku optužen za nesposobnost i neefikasnost uz postavljanje pitanja da li danas u Crnoj Gori postoji neko ko vjeruje NKT nakon njegovih odluka i mjera koje su više političke nego li stručne”.

Nije im bilo jasno da u situaciji sa velikom brojem zaraženih odlučuje i predsjedava ovim tijelom ministar poljoprivrede, s obzirom na činjenicu da je njegovo poznavanje medicine, ravno poznavanju geografije njegove koleginice iz parlamenta Aleksandre Vuković. Pitali su i da li je sada u situaciji velike ekonomske krize i recesije iko u NKT-u računao na desetine hiljada građana koji žive i rade u sektoru ugostiteljstva u kojima se pravilnim mjerama može svesti rizik zaraze na minimum.

Prozivali su i zbog donošenja pogrešnih i po ekonomiju pogubnih odluka zbog kojih je, po njihovoj procjeni, i propala turistička sezona, kao i za odsustvo sluha za potrebe radnika u ugostiteljstvu, dok su velika tajkunska i kumovska, građevinska i ostala preduzeća nesmetano radila.

Danas, kada je URA u prilici da upravlja mjerama, ugostiteljski objekti su zatvoreni. Zimsku turističku sezonu su obelježile otvorene granice kao i porast broja oboljelih, hospitalizovanih i umrlih. Crne rekorde potvrđuje statistika SZO: Crna Gore je na drugom mjestu u svijetu po broju oboljelih, a na sedmom po broju umrlih.

Struka je poražena pred objavama aktuelnog ministra ekonomije koji izričito nalaže da granice budu otvorene.

Građevinska preduzeća i dalje rade ne smanjenim tempom.

Ankete o stepenu povjerenja u Savjet niko ne sprovodi plašeći se izvjesno nepovoljnog ishoda.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Predator
Gost
Predator

Najgora partija i najvise prevarenih biraca u CG. Raste ogroman pad clanova sto je i ocigledno.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Zaboravili su ! Vlast je vlast, a čast je čast.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

osvezilo…reljaks

Stano
Gost
Stano

Samo su im budale vjerovale da je sve ovo bila teorija zavjere oko korone(izgleda da ih imamo mnogo). I sto sad kad nam svaki dan umire po 20 ljudi placaju li oni po 500 € da prica porodica da je umro od korone.dje su sad da pricaju o tome o devastaciji tare o ratu sa mafiom o penzijama za majke… Više »

Mili
Gost
Mili

Edukacija nije na odmet

Send this to a friend